Saturday, September 26, 2015

Refashion -- Cum sa faci dintr-o baba doua neveste tinere

Azi as vrea sa va prezint unul din proiectele mele de refashion de la Value Village, cand am cumparat o rochie de la Value Village cu scopul sa o reconditionez si sa o transform intr-o haina noua. Aceasta rochie arata asa.
Era nepurtabila asa cum era nu doar din cauza stilului atat de demodat, dar si pentru ca avea probleme majore si ireparabile cum ar fi aceasta gaura.
De fapt e foarte posibil sa fi fost un capot de casa si nu o rochie. Motivul pentru care am ales-o pentru un proiect de-al meu este ca era de marime mare, XL, imi lasa destul material la dispozitie ca sa am mai multa libertate de miscare cand bag foarfeca in ea, si imi placea printul. Am luat-o ca pe o provocare si eram convinsa ca puteam sa o transform in ceva fain. Daca nu o cumparam eu, nu o mai cumpara nimeni altcineva, avand in vedere uzura ei morala si fizica. M-am hotarat sa-i dau o a doua sansa.

In ziua cand mi-am propus sa trec la treaba, am decis ca am suficient material sa pot sa fac doua piese din ea, una din partea de jos, si una din partea de sus a rochiei. Prima oara am purces la partea de jos si am taiat rochia in talie. Iata din ce urma sa fac primul meu refashion din cele doua.
M-am gandit ca as vrea sa fac o fusta. Deocamdata singurul fel in care stiu sa fac fuste este sa le adaug elastic in talie, si la fel am procedat si cu aceasta fusta. Am scurtat rochia-capot (ca era prea lunga in forma sa originala), am taiat fasiile nasturilor pe o parte si pe alta, am cusut la masina cele doua parti ale rochiei-capot (iar partea din fata a capotului a devenit partea din spate a fustei), am cusut tiv in talie, i-am pus un elastic, si iata ce mi-a iesit.
Am probat aceasta fusta imediat ce am terminat-o, dar nu mi-a placut rezultatul, nu arata bine deloc, si statea pe mine ca pe gardul politiei. John a fost de aceeasi parere, ca nu e un refashion reusit. Pur si simplu nu se aseza bine, si mi-am dat seama ca nu va functiona ca fusta. Atunci m-am gandit oare ce pot sa fac cu aceasta chestie, daca nu poate fi o fusta? O bluza! Mai tineti minte acest refashion al meu, pe care vi l-am aratat la inceputul aventurii mele de refashionista?
Aveam o bluza care imi era cam mare, si vroiam sa o modific mai pe masura mea. Dar nu mi-a reusit modificarea bluzei, si pana la urma m-am hotarat sa o trasform intr-o fusta. De data aceasta, situatia a fost inversa -- aveam de gand sa fac o fusta, dar nu mi-a reusit refashion-ul pe care mi l-am propus prima oara, si pana la urma a trebuit sa ma reorientez cu remodelarea acestei piese si sa o transform intr-o bluza (sau top, daca preferati). Rochia-capot avea niste bretelute de legat la spate, late de aproximativ un centimetru, si din acele bretelute am facut bretele pentru noul meu top. Iar din partea de jos care mi-a ramas in urma scurtarii rochiei originale i-am cusut un cordon, care arata asa.
Si iata cum a iesit noul meu top.
Pozele in care port acest top sunt de acum trei saptamani, cand eu si familia mea am iesit pe faleza Lacului Ontario la noi la Whitby. Era weekend lung, ultimul wekend lung din aceasta vara, cel de la inceputul lui septembrie cu ocazia Zilei Muncii. Era de fapt si ultima zi de vara, caci a doua zi urma sa inceapa noul an scolar, iar Alex urma sa inceapa clasa intai. A fost o zi foarte calda, vreo 34 grade Celsius, si o iesire pe faleza a fost cat se poate de binevenita. Iar dupa ce ne-am plimbat pe faleza, am mers toti trei la un icecream shop si ne-am delectat cu inghetata.

Desi de-abia acum am ocazia sa va arat acest refashion, l-am executat la sfarsitul anului trecut, si aceasta a fost printre primele mele reconditionari. L-am purtat si la serviciu o data. O alta ocazie cu care l-am purtat a fost de Craciun anul trecut, in combinatie cu un bolero. Am mers atunci in vizita la niste prieteni in seara de Craciun, dar nu am suflat o nicio vorba despre outfitul meu si despre acest top. Gazda mi-a admirat topul si mi-a spus ca ii place. Bineinteles ca m-am bucurat sa primesc acest compliment. Da, sincer iti place? Pai stai sa-ti spun mai multe despre acest top si despre alte haine din aceeasi gasca! Atunci le-am spus prietenilor mei prima oara ca mi-am luat masina de cusut, ca invat sa cos, ca am inceput sa fac refashioning, si ca acest top este una din reconditionarile mele. Aveam pe telefon mai multe poze de refashion, le-am aratat poze de dinainte si dupa, si le-am spus de ce am inceput sa fac refashion si de ce a devenit un lucru important pentru mine. Dupa acest refashion mi-a ramas si partea de sus a rochiei-capot, pe care am pastrat-o pentru un alt refashion ca sa-l execut cu o alta ocazie.

Ce parere aveti de noul meu top?

Va las cu cateva poze de la lac.
Sa aveti un weekend frumos!

Photo credit: Victoria West

13 comments:

  1. a iesit tare dragut!
    eu nu prea le am cu cusutul :)

    ReplyDelete
  2. super idee, bravo. tocmai am taiat o fusta, hii..
    Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si ce ai facut cu fusta Stela, ai scurtat-o sau ai modificat-o in altceva? :)

      Delete
  3. Great post dear, very smart idea ,you are so creative! Great job!

    Beba Gottel blog|Facebook|Instagram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome to my blog Beba if this is your first time here, please come again! :)
      Thank you for your comment, I'm glad you like my refashion.
      Hope to see you soon!

      Delete
  4. Hi Kate, thanks for stopping by.
    Yes I would like us to follow each other, I'll check out your blog.

    ReplyDelete
  5. Pe umeras chiar arata bine, ma bucur ca i-ai gasit utilitate pe gustul tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dar in viata reala nu arata asa de bine, crede-ma. :) Merita o transformare din plin. :)

      Delete
  6. Topul a iesit foarte bine...pacat ca nu si fusta...cred ca din cauza elasticului, poate trebuia sa o faci desfacuta in fata cu nasturi si cateve pense...Printul e chiar super

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Butterfly, ma bucur sa te vad.
      Ma gandeam sa ma inscriu la un curs local de croitorie, dar tot nu mi-am facut timp sa fac asta, sper sa reusiesc sa-mi fac timp in curand, si cu ocazia asta sper sa invat mai multe si sa devin mai indemanatica. Sa cos la masina chestii cum ar fi fermoare, nasturi, gauri pentru nasturi, pense inca nu stiu, si de aceea n-am reununtat la planul meu de a ma inscrie la acel curs, chiar daca am amanat pana acum.
      Pupici si te mai astept cu drag! :)

      Delete
  7. Great photos! PS: Would you like to follow each other? Let me know on my blog. x

    Fashion Spell

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Jasmina,
      Thanks for stopping by if this is our first time here, and please come again. :)
      Yes I would like us to follow each other, I'll check out your blog.

      Delete

Thank you for your comments!