Saturday, November 26, 2016

Produse terminate – Empties

Citesc des postari despre produsele cosmetice terminate, sau consumate, scrise de bloggeritele de frumusete, atat din Romania, cat si din alte tari, in care autoarele respectivelor bloguri impartasesc experiente bune si rele, placute si neplacute, reusite si mai putin reusite, hit and miss legate de folosirea diverselor produse cosmetice, de ingrijire si makeup; si din cate am observat, acele postari includ de asmenea cate un mini-review pentru fiecare din produsele terminate prezentate. N-am scris niciodata un articol dedicat produselor cosmetice terminate, din mai multe motive. Un motiv ar fi ca scrisul meu este dedicat mai mult modei si mai putin review-urilor de produse cosmetice; chiar nu obisnuiesc sa scriu beauty reviews (decat foarte rar, cand un produs sau o gama de produse m-au impresionat foarte mult). Un alt motiv ar fi ca am obiceiul sa scriu despre sedintele de shopping pe care le fac, si includ acele produse in articolele mele dedicate shoppingului. Daca scriu despre produsele cosmetice si de beauty la inceput cand le cumpar, nu mai scriu despre ele si la sfarsit cand le-am terminat, ca sa nu sune repetitiv.

Dar de curand am fost tentata sa scriu un astfel de articol, despre produsele consumate recent, ca sa vad ce iese. Am citit atat de multe postari in blogosfera pe tema produselor cosmetice terminate, incat m-a inspirat si pe mine sa scriu o astfel de postare. Nu stiu daca imi voi face obiceiul sa scriu o serie de articole dedicate produselor terminate o data pe luna sau o data la cateva luni, dar m-am gandit sa le dau o incercare. Am inceput sa tin cont de produsele terminate in octombrie, asa ca produsele descrise mai jos au fost folosite si terminate in ultima luna. Pe de alte parte, acestea nu sunt toate produsele pe care le-am consumat din octombrie incoace, ci doar acelea ale caror ambalaje le-am pastrat pentru scopul acestui articol, in timp ce am renuntat la alte ambalaje.
Doua geluri de dus, un deodorant stick, o masca de par, doua sapunuri lichide, o lumanare, un detangler, doua rujuri, un blush
Si acum sa le luam pe rand, voi incepe cu cele mai voluminoase -- produse pentru baie, cat si produse pentru ingrijirea corpului si parului.
Crema de baie Equate, un brand in-store canadian, 709 ml. Este perfecta pentru a fi folosita in cada, face multa spuma, lasa pielea delicata, am folosit-o atat pentru baie in cada cat si pentru dus cand foloseam buretele de dus, am folosit-o si pentru Alex cand ii faceam baie. M-a tinut vreo doua luni, avand in vedere ca am folosit mai multe produse pentru baie in acelasi timp pe care le-am alternat. 

Gel de dus Dove cu alune si hibiscus, 354 ml. Este un gel de dus "normal" as spune, "obisnuit" (cum ar spune reclamele la detergenti), asa mi s-a parut. Am folosit diferite geluri de dus si creme de baie de la Dove de-a lungul timpului, unele mai grozave, altele mai "obisnuite", si acesta m-a facut sa-l percep drept a face parte din cea de-a doua categorie. Nici mai bun, nici mai prost ca altele, nu m-a impresionat si n-o sa-l mai cumpar neaparat pe viitor, ci mai degraba voi incerca altele noi, in speranta ca voi gasi alte produse care ma vor impresiona, dar si pentru ca oferta existenta e atat de bogata, incat e pacat sa folosesti mereu acelasi produs si sa nu incerci si altele.

Deodorant stick Dove, 74 g. Este un produs destul de bun printre deodorantele massmarket, si am cumparat deodorante Dove (diferite arome) de mai multe ori in trecut. Pe acesta il aveam din martie, avand in vedere ca am folosit si alte deodorante in acelasi timp, la fel ca si spuma de baie descrisa mai sus.

Masca de par Pantene, 302 ml. Este produsul meu preferat din acest grup, dintre toate produsele descrise mai sus. O aveam de un an, si tocmai am terminat-o, ultima doza am folosit-o acum doua zile. E o masca de par foarte buna, iar Pantene se afla printre gamele mele preferate pentru ingrijirea parului, daca e sa vorbim despre produsele din magazinele massmarket. Imi aduc aminte anul trecut cand am cumparat-o, n-am avut timp sa ajung la un magazin naturist sa-mi cumpar o masca de par cu ulei de argan, asa ca am luat-o pe aceasta, Pantene, cand am fost la cumparaturi la supermarket, si nu mi-a parut rau. Am folosit-o o data pe saptamana, dar uneori de 2-3 ori pe saptamana. In zilele cand o foloseam, nu mai aveam nevoie sa aplic detangler de par ca sa-mi fie mai usor sa ma pieptam si sa-mi descalcesc parul dupa dus, ci masca era suficienta pentru o pieptanare si periere mai usoara a parului meu moale, fin, subtire, care se rupe si se incalceste repede la spalare si care este extrem de dificil.
Sapun lichid Seaweed scotian, cu arome marine, 300 ml. Il aveam de cateva luni, si l-am cumparat de la Winners. Imi plac produsele pentru baie si ingrijirea corpului cu arome marine, motiv pentru care l-am ales pe acesta de pe raft. Miroase grozav, per total mi-a placut foarte mult, iar Winners, HomeSense si Marshalls sunt magazinele mele preferate unde pot sa cumpar produse naturiste si aromaterapeutice, cum este si acest sapun lichid pentru maini, sau cum sunt produsele pentru par cu ulei de argan pe care le folosesc des. Am obiceiul sa tin in baie atat sapunuri solide (cele naturiste sunt preferatele mele) dar si lichide, pentru musafiri, precum si pentru Alex. Cand merg la cineva in vizita si folosesc baia, prefer sa ma spal pe maini cu sapun lichid daca vad unul langa robinet, si cam toata lumea obisnuieste sa foloseasca sapunuri lichide cu pompita in baie, care sunt mai igienice, si eu procedez la fel, ca sa ofer acelasi confort musafirilor mei. Sapunurile solide sunt mult mai personale decat cele lichide in ambalaj de plastic cu pompita, de aceea prefer sa folosesc sapunuri solide naturiste pentru mine insami si familia mea, dar am tot timpul si sapunuri lichide in baie, pentru musafiri. De asemenea, prefer sa am sapunuri lichide in acest format si pentru Alex, caci ii este mai usor sa se spele pe maini cu aceste sapunuri cu pompita decat cu cele solide, si astfel ii fac spalarea mai usoara, ca sa il incurajez sa nu sara peste spalarea pe maini, cum mai fac copiii cateodata.

Sapun lichid Dial cu rodii si mandarine, 221 ml. Pe acesta l-am luat din massmarket, cand am facut cumparaturile mele obisnuite la supermarket. Imi plac produsele de ingrijire naturiste si aromaterapeutice (sampoane, balsamuri, masti de par, sapunuri lichide si solide, geluri de dus etc.), dar cateodata nu am timp sa merg la magazine naturiste si imi iau de la supermarket. Sapunul acesta cu rodii a fost foarte fain, mi-a placut aroma sa intensa de fructe. Anul acesta am folosit mai multe produse de ingrijire cu rodii (sampon, balsam, gel de dus), si acest sapun lichid a fost ultimul din bastionul de rodii.

Lumanare cu lamaie verde. Fiind toamna, m-a incantat ideea sa am lumanari parfumate in casa. Pana acum nu obisnuiam sa folosesc lumanari in casa, decat de sarbatori. Am un dispozitiv electric pentru lumanari cu pastile de ceara parfumate Glade, si le-am folosit de sarbatori in anii trecuti, dar acum am vrut sa-mi iau o lumanare in format obisnuit. Am luat-o doar pe aceasta deocamdata, m-a tinut cateva zile. Veneam seara acasa, incepeam sa gatesc cina, aprindeam lumanarea si o tineam langa mine in bucatarie in timp ce gateam. Numai ca nu s-a dovedit a fi grozava, mirosul ala de lamaie verde nu se simtea deloc. Pe viitor o sa-mi mai iau lumanari, dar de la alte magazine, alte branduri.
Hair detangler/leave-in conditioner/descalcitor pentru par Revlon, 9 ml. L-am primit in cutia mea lunara de frumusete Topbox Beauty Box din octombrie. Parul meu este foarte fin si subtire, se ingrasa repede, este foarte high maintenance si il spal in fiecare zi, prin urmare felul cum imi ingrijesc parul si ce fel de produse pentru par folosesc sunt foarte importante pentru mine. Produsele pentru par cu ulei de argan sunt foarte bune pentru parul meu si sunt printre preferatele mele. Balsamul de par imi este absolut indispensabil, dar de vreun an incoace folosesc si un alt tip de produs pentru par, si anume detangler (descalcitor) pentru par. Acest descalcitor Revlon fiind de marime mica, sample size sau travel size daca vreti, m-a tinut doar pentru o singura folosire. Cand am inceput sa-l aplic intr-o seara dupa dus, l-am spreiat de cateva ori in par, si s-a consumat jumatate din el. Am inceput sa ma pieptan, dar nu aveam suficient detangler in par ca sa ma ajute pentru o pieptanare eficienta, si pana la urma l-am folosit in intregime, toata sticluta. Cu peria din nou in par, mi-am dat seama ca tot nu am aplicat suficient detangler pentru o pieptanare si descalcire eficienta, si pana la urma am completat operatiunea "descalcirea parului" din acea seara cu un alt detangler L'Oreal, pe care mi-l cumparasem in acele zile (marime normala, 250 ml), tocmai ca sa nu raman descoperita fara detangler in baie, nici macar pentru o zi, pentru ca stiam ca acest Revlon nu ma va tine mult. Ba chiar m-a tinut mai putin decat am crezut la inceput, nici macar pentru o folosire completa, avand in vedere ca e atat de mic, sau prea mic pentru parul meu (am parul lung). V-am spus ca parul meu este foarte high maintenance. Asadar, trebuie sa spun ca n-am reusit sa-mi fac o parere obiectiva despre acest produs, pentru ca nu a fost suficient de mult in sticluta ca sa pot sa-l folosesc macar o data (technically speaking, l-am folosit "o jumatate de data", si nu o data, daca pot sa spun asa), nici macar ca mostra nu a fost suficient pentru parul meu. Acum folosesc acel detangler L'Oreal pe care il mentionam mai sus, si care m-a salvat in seara cand am incercat descalcitorul-miniatura de la Revlon.

Ruj Rimmel London, nuanta Kiss 036 (cel din stanga, roz, ambalaj inchis la culoare). Este rujul meu semnatura de cativa ani, my signature lipstick. Mi-a placut cand l-am descoperit la raionul de cosmetice, sa fie acum 2-3 ani, si de atunci l-am folosit constant si l-am cumparat mereu. Cateodata cumparam mai mult de unul, ca sa le am la indemana tot timpul. Ceea ce imi place la acest ruj este culoarea, pigmentul foarte intens, si faptul ca se aplica usor. Sunt o femeie foarte ocupata, always on the go, cu job full-time, copil de crescut, casa de ingrijit, petrec 3 ore zilnic in trafic, si de obicei caut metode de machiaj si ingrijire cele mai eficiente si care imi iau cel mai putin timp. Acest ruj se incadra perfect in rutina mea foarte ocupata si mereu grabita, incat a devenit rujul meu semnatura. Un alt lucru care imi place la acest ruj este ca atunci cand merg la farmacie/drugstore/supermarket sa-mi iau un ruj nou, nu trebuie sa petrec mult timp sa-mi aleg rujul, ci il inhat pe acesta de pe raft, pentru ca ii stiu numele si codul, ceea ce iarasi imi salveaza timp, eterna mea problema de locuitoare in America de Nord unde totul se misca de o suta de ori mai repede decat in restul lumii si trebuie sa tinem pasul cu aceasta miscare a lucrurilor atat de rapida, altfel ramanem pe dinafara. Un singur downside are acest ruj, nu este rezistent, si trebuie sa-l aplic des. Dar nu ma deranjeaza, cel putin nu ma deranja pana acum, in continuare il apreciez pentru celelalte calitati ale sale. Ultima oara mi-am luat trei rujuri din acestea, ca sa le am la indemana peste tot; unul il tin acasa la oglinda din baie, unul in masina, si unul la birou. Rujul care mi s-a terminat si care face parte din povestea de azi este cel din birou, pe celelalte doua inca le mai am. Dar dupa trei ani in care l-am folosit zilnic m-am plictisit de el, si cand le termin si pe celelalte doua (de obicei le consum repede, in cateva luni), o sa-mi aleg alte rujuri si o sa ma hotarasc asupra unui alt ruj care sa devina semnatura mea. In vara aceasta Katy Perry a lansat o colectie de rujuri mate in colaborare cu CoverGirl, si mi-am luat doua rujuri din aceasta colectie. Fiind mate, sunt mai rezistente decat Rimmel Kiss pe care l-am folosit in ultimii trei ani, imi plac si le apreciez, si pe viitor s-ar putea sa mai cumpar rujuri din aceasta colectie Katy Perry for CoverGirl (daca va mai fi disponibila).

Ruj Clinique, nuanta Raspberry Glacé (cel din dreapta, ambalaj verde mint). L-am primit de la o prietena, m-a tinut aproximativ un an. Mi-a placut culoarea, si fiind o nuanta mai inchisa si mai vizibila, era bun mai ales pentru photo shootinguri, cand fotografiam tinute, spre deosebire de rujul Rimmel London roz pe care l-am descris mai sus, care are o nuanta mai discreta si mai putin vizibila in poze. Dar in schimb dezavantajul acestui ruj Clinique este rezistenta scazuta, trebuia aplicat des (la fiecare doua ore).

Blush CoverGirl. E un blush de buna calitate, cu un pigment puternic, si o nuanta frumoasa. Se aplica usor, acopera bine si rezista pe ten cateva ore. Este a doua oara cand l-am folosit, l-am mai avut acum cativa ani. Singurul lucru care nu mi-a placut la acest blush este ca atunci cand a mai ramas cam 10% din produs, s-a sfaramat in bucati mai mici pe fundul ambalajului, si am renuntat la el pe ultima suta de metri, n-am facut efortul sa improvizez pentru a putea folosi si acel rest de produs pana la capat. Am aruncat acele resturi (bucati mici de produs, cam 4-5 milimetri lungime fiecare), ca ma agravau sa "fuga" de pensula de machiaj prin cutiuta, si am pastrat ambalajul pentru scopul acestui articol. Nu tin minte daca la fel mi s-a intamplat si prima oara cand am folosit acest blush CoverGirl, ca au trecut mai multi ani de atunci, dar nu e imposibil. Acum folosesc un blush Rimmel London.

Voi ce produse ati mai consumat de curand?

Photo credit: Victoria West

25 comments:

  1. Love Dove! Great post! Thanks for your wonderful comment on Qing's Style. Hope to hear from you soon!

    Follow me on Instagram and Twitter: @qingsstyle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Qing, thank you for stopping by.
      My pleasure of course. :)
      Thanks for letting me know about your Instagram and Twitter. I'm not on Twitter, but I'm on Instagram, so I'll check it out.
      Enjoy your Sunday!

      Delete
  2. Replies
    1. Hi there, thank you for visiting, please come again. :)
      Enjoy the rest of your weekend!

      Delete
  3. Somehow I never hit pan on a lipstick, so to say, lol, I guess I have to many, hahaha. Great empties, Victoria.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lenya, great seeing you, thanks for stopping by. Have a great day!

      Delete
  4. Replies
    1. Hi Fabrizia, thank you for visiting and for leaving a comment.
      Enjoy your day!

      Delete
  5. Wonderful post! So interesting!
    Have a nice day!
    www.recklessdiary.ru

    ReplyDelete
  6. I love Dove products ! <3

    http://makeyourperfectstyle.blogspot.ba/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amra, thank you for stopping by, I also love Dove products, some of them are really great. :)

      Delete
  7. Nice post! Thanks for sharing!

    Would you like follow each other? Follow me, let me know on my post and I follow you :)
    http://astbakay.blogspot.ru/
    If you want we can follow each other on instagram too.
    https://www.instagram.com/st_bakay/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Anastasia, thank you for your comment, I'm glad you liked the story.
      Thanks for sharing your instagram, I'll check it out.
      Have a great weekend!

      Delete
  8. Replies
    1. Thank you Maria, same to you! :)
      Have a great weekend!

      Delete
  9. thoroughly without sacrificing his fitness for muscle mass. nevertheless it need no longer be continually be secure to be http://www.strongtesterone.com/max-test-xtreme/

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Hi Inma, thank you for visiting and for leaving a comment.

      Delete
  11. A very interesting post !!!
    We'll be in touch!!!!

    ReplyDelete

Thank you for your comments!