Saturday, December 25, 2010

Craciun fericit!


Vreau sa incep prin a va ura tuturor un craciun cat mai frumos, care sa va faca sa simtiti din plin spiritul magic al sarbatorilor de iarna, si care sa va umple inimile de lumina si bucurie! La multi ani tuturor celor care citesc acest blog, si va doresc sa aveti parte de sarbatori minunate! Va multumesc din suflet ca imi sunteti alaturi in fiecare zi, si sper sa imi fiti alaturi si in anul si in anii urmatori.

Toti prietenii mei din blogosfera au impartasit din gandurile lor frumoase de craciun, astfel incat m-au facut sa vreau sa va impartasesc si eu, la randul meu, din gandurile si bucuriile mele de craciun din acest an. Mi-am dat seama demult ca magia craciunulului si a sarbatorilor de iarna chiar exista, este reala, daca tu insuti esti cel care ii permite magiei sa iti intre in casa si in suflet; vei avea parte de magia craciunului daca tu insuti esti cel care creeaza acea magie. Si asta imi place sa fac in fiecare an – sa aduc magie in casa mea si sa ma las invaluita in spirirul sublim al sarbatorilor. Desi fiecare craciun al meu este diferit, adica cel de anul trecut nu a fost la fel ca si cel de anul acesta si nu va fi la fel ca cel de anul viitor, unele lucruri sunt la fel, cum ar fi dragostea pentru familia mea si pentru persoanele care imi sunt dragi, precum si atmosfera de sarbatoare pe care o invitam in casa noastra in fiecare an in prag de craciun.

Unul din momentele mele preferate legate de craciun este, bineinteles, impodobirea bradului. In anii trecuti nu luam brad chiar de fiecare craciun, dar de cand mi s-a nascut copilul, tin in mod special la aceasta traditie. Nu conteaza cat de mare sau mic este bradul, cu cate globuri si betele este ornat, ci conteaza magia pe care pomul de craciun o aduce cu sine in casele noastre.

Sarbatorile ca sarbatorile, dar cand e vorba de lucruri mai lumesti, am fost “de serviciu” la job pana in ultima clipa, adica pana in ziua de ajun, 1.30pm. Desi e perioada sarbatorilor, nu avem cum sa ne eschivam de indatoririle zilnice cum ar fi sa mergem la job sau sa ducem copilul la gradinita, asa ca am avut grija sa facem pregatirile de sarbatori din timp, ca sa nu ne ia ajunul prin surprindere, iar ultimele cumparaturi le-am facut ieri dupa amiaza dupa job. Petrecerea de ajun la care am fost invitati aseara era programata sa inceapa la 6pm, asa ca am facut sarmalele in timp record – in circa 2 ore combinatia de sarmale era pregatita, invelita in foi de vita si pusa la cuptor.

Gazdele petrecerii de aseara au fost niste prieteni de-ai nostri, care ne sunt si vecini; asa ca am putut sa lasam sarmalele in cuptor la foc incet, si sa mergem la petrecere, cu intentia sa mai trecem pe acasa din cand in cand, pentru a le verifica.

Unul din prietenii nostri s-a costumat in Mos Craciun, pentru a le aduce daruri copiilor. Si-a intrat in rol foarte bine, si s-a descurcat grozav, chit ca a jucat rolul Mosului pentru prima oara in viata. Era atat de realist, incat puteai sa-l confunzi cu usurinta cu adevaratul Mos din Laponia. :) Cand i-a venit randul baiatului meu sa-si primeasca darurile de craciun, as fi vrut ca Mosul sa il ia in brate ca sa le fac o poza; dar Mosul era prea nefamiliar pentru copilul meu de un an si 3 luni, incat l-a facut sa se sperie si sa planga, asa ca am renuntat la poza. Anul trecut in schimb, Alex a stat fara probleme in bratele Mosului. Evident, era prea mic (3 luni) ca sa inteleaga ce se petrece in jurul lui si sa se sperie de barba dalba si haina rosie. M-am consolat cu ideea ca va mai avea si alte ocazii sa stea in bratele lui Mos Craciun, si va mai face poze cu Mosul cand va creste mai mare.

In seara asta suntem invitati la o alta petrecere, iar maine o sa le facem o vizita nasilor lui Alex. Luni si marti vom avea liber, o minivacanta de craciun, suficient timp cat sa ne incarcam bateriile pentru saptamana viitoare si perioada urmatoare.

Craciun fericit tuturor!

4 comments:

  1. Victoria, multumesc pentru urari! Eu le-am lasat pe ultima suta si dupa ce am ajuns in sanul familiei, am descoperit ca nu avem acces la Internet, asa ca n-am mai apucat sa transmit urarile de rigoare. Sper ca ati avut un Craciun minunat. Eu m-am simtit neasteptat de bine, am primit multe cadouri, am facut multe cadouri, am avut parte de tot felul de surprize, pe care intentionez sa le povestesc pe blog. Vacanta placuta in continuare si sa ne povestesti cum ai petrecut si zilele acestea. Te pup.

    ReplyDelete
  2. Multumesc Americanca, si la multi ani si tie! Ma bucur ca ai avut un craciun atat de frumos, si ca te-ai simtit bine in familie. Astept sa ne povestesti cum a fost. :)

    ReplyDelete
  3. La multi ani! Sper ca ai primit cadouri frumoase si de firma! :)

    ReplyDelete
  4. La multi ani Catintherain si tie. Da, am primit cadouri frumoase, dar firma nu conteaza, ci gestul, nu-i asa? :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!