Saturday, December 04, 2010

Revista Flare Canada, decemrbie 2010


De curand m-am abonat la revista canadiana de moda Flare, incepand cu decembrie curent pana in noiembrie viitor. Flare este cea mai importanta revista de moda in Canada, si este supranumita Canada’s Fashion Authority. Avand in vedere ca nu exista Vogue Canada, si de fapt canadienii citesc Vogue USA (e ca si cum nu o cumparam noi, dar i-o cerem vecinei Lenuta in fiecare luna, care e abonata la Vogue, sa ne delectam si noi), Flare este echivalentul nostru local al revistei Vogue. Unul din lucrurile importante pe care il stiu deja despre revista Flare este ca se numara printre partenerii media constanti ai fiecarei LG Fashion Week din Toronto. De asemenea, se implica in fiecare editie a festivalului TIFF, Toronto International Film Festival (ultima editie a caruia a avut loc anul acesta in septembrie).

M-am abonat pe la mijlocul lunii noiembrie, si primul numar pe care urma sa-l primesc era cel din decembrie. Confirmarea online pe care am primit-o atunci cand mi-am facut abonamentul imi spunea ca primul meu numar urmeaza sa soseasca la adresa mea in 4-6 saptamani, si asteptam cu nerabdare sa treaca cele 4-6 saptamani sa o primesc. Mi-a sosit tocmai spre sfarsitul lunii, weekendul trecut.

In schimb, asteptarea indelungata m-a facut sa o savurez si mai mult. A trecut destul de mult timp de cand nu am mai cumparat o revista de moda (mai obisnuiam sa cumpar InStyle), caci de obicei rasfoiesc revistele online. Mi s-a facut dor sa rasfoiesc o revista glossy in editie print, si astfel m-am hotarat sa imi fac un abonamnet Flare pe un an de zile.

Numarul de decembrie, fiind dedicat perioadei sarbatorilor, a fost mai voluminos decat este revista de obicei – 226 pagini de moda, frumusete, stil, tendinte, noutati shopping, tips, parfumuri, stiri despre celebritati, si multe altele in acelasi registru, ca orice revista de moda de altfel.

Revista prezinta nu doar high fashion, dar si moda la preturi accesibile. De exemplu, am gasit mai multe outfituri de la branduri canadiene cu preturi mici si medii cum ar fi Smart Set, Jacob, Aldo; dar si branduri internationale cum ar fi Gap, H&M, Zara, Mango, Banana Rebublic, si multe altele. Cu alte cuvinte, revista este adresata tuturor femeilor, nu doar celor cu buzunare foarte adanci.

Un alt insight curios din revista din aceasta luna a fost participarea Flare la TIFF. Nu am urmarit indeaproape evenimentele de la festivalul TIFF din septembrie, asa ca paginile revistei mi-au compensat “ignoranta” si am aflat ce s-a intamplat, cine a fost si cum s-a imbracat lumea la TIFF. A fost multa lume buna la festival, printre care si Robert de Niro. De ce il mentionez pe Robert de Niro? In septembrie, la festival, purta barba, un look cu care nu il mai vazusem pana acum; iar felul cum arata la TIFF m-a facut sa imi aduc aminte de colegul meu de matematica de la scoala unde am predat in Romania. Colegul de mate, daca citesti blogul, sa stii ca semeni cu Robert de Niro. :) Alte vedete care au venit la TIFF anul acesta au fost Nicole Kidman, Eva Mendes, Jennifer Garner, Freida Pinto, Dev Patel, Hilary Swank, Natalie Portman, Liv Tyler, Milla Jovovich, si altii.

Aseara am avut inca o supriza – deja am primit prin posta si numarul din ianuarie 2011. Nu este la fel de voluminoasa ca si numarul din decembrie de sarbatori, dar asta nu ma impiedica sa o savurez din plin. Inca nu am apucat sa o rasfoiesc in intregime, dar in schimb am remarcat ca pe coperta acestui numar este prezentata un model romanca, Irina Lazareanu, imagine a brandului canadian Joe Fresh Style, un brand care isi prezinta noile colectii la fiecare saptamana a modei din Toronto, un alt motiv de mandrie pentru cei din industria modei din Canada.

www.flare.com

14 comments:

  1. poti imprumuta revista si la vecini?:)

    ReplyDelete
  2. Hi! Thanks for the nice comment! If you want we can follow eachother too :) XOXO Lidia
    www.thegirlbehindthefashionmask.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Hi Lidia, thanks for stopping by and leaving a comment. Yes, I would love to follow each other. :) XOXO, Victoria.

    ReplyDelete
  4. Oh wow! I just did a post on this too! Great minds think alike!

    http://red-soledfashionista.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Thx 4 following! I followed you too ;)

    ReplyDelete
  6. Hi Angelica, thank you for stopping by and leaving a comment. I had a look at your blog too, very nice. :) What did you think on this issue of Flare magazine? I really enjoyed it. :)
    XOXO, Victoria.

    ReplyDelete
  7. Pare interesanta revista. Eu deocamdata doar la Harper's Bazaar sunt abonata, dar as mai vrea si Vogue si Elle, ca mi se par cele mai semnificative. Am inceput insa sa primesc in posta (nu stiu cu ce ocazie), revistele Allure, Lucky si Redbox. Lucky e chiar o revista faina, cu multe idei de cumparaturi.

    Daca ar fi sa primesti o revista din SUA, care ti-ar placea mai mult?

    ReplyDelete
  8. Dintre revistele americane mi-ar placea cel mai mult Vogue, bineinteles. De fapt, revistele americane majore (Vogue, Harper's Bazaar, Elle) sunt disponibile si in Canada. Daca Vogue si Harper's vin in Canada in varianta americana (nu exista varianta canadiana pentru ele), in schimb exista Elle Canada. Revista Flare este "originala" canadiana, nu se printeaza si in alte tari, este dedicata modei canadiene in exclusivitate, si de aia m-am gandit sa incep cu un abonament la aceasta, ca sa ma simt conectata la lumea modei de aici. Pentru inceput, mi-am facut abonament la o singura revista, ca sa vad daca am timp sa o citesc (n-avea rost sa incep cu mai multe reviste odata, si pe parcurs cand le primesc sa-mi dau seama ca n-am timp sa le citesc :)), dar pe viitor m-as gandi sa ma abonez si la Vogue (sau poate si alte reviste).

    E fain ca primesti si alte reviste, :) cum ar fi cele pe care le-ai mentionat. Probabil iti sunt trimise din motive promotionale. Enjoy them. :)

    ReplyDelete
  9. Eu am rasfoit-o, e ok revista. Insa nu pot zice ca am gasit aici o revista pentru femei, de moda sau nu, pe care s-o savurez cu adevarat.

    ReplyDelete
  10. Buna Catintherain, ma bucur sa te vad din nou. Ce parere ai de Fashion si Elle Canada?

    ReplyDelete
  11. Sunt ok si ele, dar nu simt ca mi se adreseaza. Poate inca nu m-am integrat :).

    ReplyDelete
  12. Mie in schimb imi place la aceste reviste ca sunt focusate in special pe moda canadiana, pun accent pe branduri si designeri canadieni, si pe moda la preturi accesibile, nu doar Haute Couture. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!