Saturday, July 30, 2011

Ultimul weekend lung din aceasta vara


In Canada sunt 9 weekenduri lungi pe parcursul anului – Ziua Familiei in februarie, Pastele in martie-aprilie, Ziua Reginei in mai, Ziua Canadei in iulie, Sarbatoarea Civica in august, Ziua Muncii in septembrie, Ziua Recunostintei in octombrie, Craciunul, Revelionul. Canadienii sunt oameni workaholici si muncesc cu sarg pe tot parcursul anului, iar majoritatea dintre ei beneficiaza de doar 2 saptamani de concediu pe an, unii mai norocosi au 3 sau 4 saptamani de concediu pe an, asa ca numarul mare al sarbatorilor legale si al zilelor libere compenseaza intr-un fel timpul scurt alocat vacantelor, si weekendurile lungi frecvente sunt pause binemeritate de la stilul workaholic de munca din Canada.

Aseara a inceput ultimul weekend lung din aceasta vara, si luni toata lumea are liber, fiind Civic Holiday. De-abia am asteptat acest weekend lung, sa ma mai relaxez putin. Luna trecuta, cand a fost weekendul lung pentru Ziua Canadei, am plecat la Montreal; dar de data aceasta nu ne-am facut planuri sa plecam nicaieri, ci pur si simplu sa stam acasa, sa lenevim si sa ne relaxam. Desi, la cat de spontani suntem cand e vorba de iesiri mai lungi sau mai scurte, nu este exclus ca in urmatoarele doua zile sa ne hotaram hodoronc-tronc sa plecam undeva departe de Toronto, cum s-a intamplat in multe alte ocazii.

Saptamana ce tocmai a trecut nu a fost foarte aglomerata la mine la birou, asa ca ieri, fiind ajunul weekendului lung, ne-am incheiat programul mai devreme. Am profitat de aceasta ocazie si am mers la o scurta sedinta de cumparaturi. Nimic spectaculos sau iesit din comun, doar un mic rasfat. Chiar langa biroul meu (in incinta First Canadian Place) s-a deschis de curand un magazin Bath & Body Works, cu produse cosmetice, de ingrijire si aromaterapeurice. Pana acum am intrat acolo o singura data, intr-o pauza de pranz. Nu am avut atunci prea mult timp la dispozitie, si am intrat doar sa arunc o privire. De data aceasta am mers acolo pentru cumparaturi. Nu am mai folosit niciodata produse Bath & Body Works, si eram curioasa in legatura cu acestea. Aveau geluri de dus, sapunuri lichide, creme, lotiuni si unturi de corp, luciuri de buze, ape de toaleta, body-mist-uri, lumanari parfumate, o linie de produse pentru barbati. Ma interesau in special gelurile de dus, si am ales cateva geluri din colectia Signature cu arofe de fructe (piersica si citrice, pomegranate, nuca de cocos si lamaie verde, fructul pasiunii) si cu arome florale. Aveau o oferta interesanta – cumperi 3 geluri de dus Signature, si primesti altele 3 gratis. Iar pentru ca lotul meu de cumparaturi a depasit un anumit prag, am primit si un al 4-lea gel de dus gratis, asa ca in total m-am ales cu 7 geluri la pret de 3. Gelurile sunt grozave, cu arome delicioase, si vi le recomand cu drag. Daca treceti pe langa un magazin Bath & Body Works, nu il ocoliti.

Tot in First Canadian Place s-a deschis de curand un nou magazin Swarovski, situat la cativa metri de Bath & Body Works. Am intrat si la Swarovski pentru o clipa. Desi noul magazin Swarovski e deschis acolo de vreo luna, pana acum n-am avut niciodata timp sa intru. Nu vroiam sa cumpar nimic, ci doar sa arunc o privire. Colectia de primavara-vara 2011 de la Swarovski (despre care am scris in acest articol acum cateva luni) este acum disponibila in magazine, si este superba! Bijuteriile de la Swarovski din actuala colectie sunt ametitor de frumoase!

Urmatoarea mea oprire a fost la libraria Indigo de la Toronto Eaton Centre. Nu mai este un secret pentru nimeni ca imi place sa-mi petrec timpul si sa-mi cheltui banii la aceasta librarie. Profit de orice interval de timp liber pe care il am ca sa merg acolo si sa mai cumpar carti noi. De data aceasta ma interesau doua carti anume – The Book of Awesome si The Book of (Even More) Awesome scrise de bloggerul Neil Pasricha. Cele 2 carti au devenit best-sellere internationale, si ma gandesc sa scriu mai detaliat despre aceste 2 carti intr-un alt aricol de-al meu.

Am mai cumparat o carte de Madeleine Wickham, alias Sophie Kinsella, The Tennis Party. Scriitoarea britanica a publicat 7 carti sub numele sau real Madeleine Wickham, si 10 carti sub pseudonimul Sophie Kinsella. Cat priveste cartile ei semnate Madeleine Wickham (The Wedding Girl, Sleeping Arrangements, The Gatecrasher, A Desirable Residence, Cocktails for Three, The Tennis Party si Swimming Pool Sunday), primele 5 le-am citit deja, si vroiam sa le citesc si pe ultimele doua din aceasta lista, The Tennis Party si Swimming Pool Sunday, numai ca aveam dificultati sa le gasesc la librarie. Si ieri am avut norocul sa gasesc The Tennis Party, si m-am grabit sa o iau. Sper ca pe viitor sa o gasesc si pe cealalta, Swimmimg Pool Sunday, ca sa-mi completez colectia Wickham. De fapt, Cocktail for Three este o alta carte semnata Madeleine Wickham pe care nu o am in biblioteca personala, si asta pentru ca am imprumutat-o de la biblioteca acum cativa ani ca sa o citesc. Pana acum nu m-am gandit sa o cumpar, dar ma tenteaza, chiar daca am citit-o deja, caci mi-ar placea sa am toate cele 7 carti ale scriitoarei.

Aseara aveam chef sa ma uit la un film, si am inceput sa frunzaresc Netflix in cautarea unei pelicule relaxante. Am dat peste Notting Hill – il mai tineti minte? O comedie romantica mai veche, din 1999, cu Julia Roberts si Hugh Grant in rolurile principale, in care Julia interpreteaza rolul Annei Scott, o actrita celebra, si Hugh Grant este proprietarul unui magazin de carti de calatorie si ghiduri turistice din Londra. Este o poveste frumoasa de dragoste (nu neaparat realista, dar si ce daca, e un film, nu trebuie sa fie desprins din realitate), si mi-a placut mult acest film atunci cand l-am vazut prima oara acum 10 ani, si mi-a facut placere sa-l vad din nou.

Va doresc tuturor un weekend (lung) minunat!

7 comments:

  1. Si eu am fost ametita la inceput de produsele de la Bath & Body Works. Da, miros frumos, au ambalaje care iti iau ochii, insa sunt pline de chimicale, si chiar de parabeni. Am avut o perioada in care nu prea dadeam atentie etichetelor, insa din fericire m-am trezit si toate produsele cu parabeni sau cu foarte multe chimicale nocive au ajuns la gunoi. De la ei mai folosesc doar sapunurile lichide.

    Nu stiu daca ai urmarit pe vremuri Gilmore Girls. Eu aveam impresia ca vazusem cam toate seriile, dar m-am inselat. Stii cum e la noi ca se incepe un serial pe un program, se continua pe altul si apoi se intrerupe si se reia dupa un an. Asa l-am vazut si eu, pe sarite. Acum m-am apucat sa vad de la capat toate seriile si m-am indragostit de fetele Gilmore si a devenit unul din serialele mele de suflet. Daca ti-a placut, iti recomand sa-l vezi cap-coada ca merita.

    ReplyDelete
  2. Buna Americanca, ma bucur sa te vad din nou.

    Imi pare rau ca ai avut experiente neplacute cu Bath & Body Works. Acum ca mi-ai spus despre parabenii pe care le contin, mi-am dat seama ca nu m-am uitat la etichete atunci cand am cumparat acele geluri de dus. Guilty me, nu ma uit la etichete. :) Dar am incercat unul din ele si mi-a placut, si toate miros foarte fain...

    Am auzit de serialul "Gilmore Girls", dar nu cred ca l-am urmarit. Daca il gasesc pe Netflix, o sa ma uit. De curand m-am uitat la un alt serial, canadian (tot pe Netflix), "Being Erica", e foarte fain, am scris despre acest serial pe Tango:

    http://victoria.revistatango.ro/2011/07/serialul-being-erica-ai-vrea-sa-te-intorci-in-trecut/

    Acum nu mai am rabdare sa urmaresc un serial la TV, ci imi place sa ma uit la tot serialul inregistrat in intregime, cum a fost "Being Erica" pe Netflix sau cum am toate DVD-urile cu "Sex and the City". "Being Erica" a fost la TV aici in Canada acum 2 ani, dar nu m-am uitat, ca niciodata nu aveam timp sa stau la TV la ora aia; si l-am vazut acum pe Netflix de la cap la coada. In unele zile ma uitam si la 3-4 episoade. :)

    ReplyDelete
  3. Daca nu ai vazut niciun episod din Gilmore Girls, cu atat mai bine. Garantat ca o sa fie o surpriza placuta.

    Am urmarit si eu cateva episoade din Being Erica.

    Am incercat Netflix, insa nu am fost incantata. Orice serial vroiam sa urmaresc, era disponibil doar pe DVD si nu as avea rabdare sa stau sa comand dvd-uri si apoi sa le trimit inapoi si tot asa. Filme nu prea urmaresc ca n-am rabdare. Mergem la cinema constant si vedem cam tot ce apare si e interesant. Pe mine ma interesau serialele. Din pacate n-am reusit sa gasesc mare lucru pe Netflix, asa ca am renuntat.

    ReplyDelete
  4. I’m jealous . Sunt la serviciu acum, singura in birou, iar afara e o vreme absolut superba - lucru rar in Vancouver. Vreau si eu la cumparaturi si la inghetata!
    Imi plac produsele Bath and Body Works, iar de “chimicale” nu m-am temut niciodata. Te invidiez pentru cele 7-la-pret-de-3 geluri de dus.
    Si eu cred ca o sa-ti placa Gilmore Girls, sunt tare dragute. Daca iti plac chick flick-urile cu parfum de epoca, poate gasesti pe Netflix Charms For The Easy Life – un film incantator.

    ReplyDelete
  5. Americanca, m-ai facut curioasa cu Gilmore Girls. :) O sa-l urmaresc daca o sa am ocazia. Cred ca am vazut reclame sau franturi de episoade, cand a rulat in Romania, dar nu tin minte mare lucru.

    Se pare ca Netflix in America e diferit fata de aici in Canada. N-am dat pana acum peste nici un serial pe care ar trebui sa-l comand pe DVD, serialele pe care le-am decshis sau le-am urmarit erau disponibile. La Being Erica m-am uitat la fel ca si la un film, fara sa trebuiasca sa comand nimic.

    Cat priveste filmele, am vazut mai multe titluri interesante, sper sa am timp sa ma uit zilele urmatoare.

    ReplyDelete
  6. Catintherain, nu stiam de filmul asta Charms for the Easy Life, mersi pentru recomandare, sa vad daca il gasesc. Imi plac chick-flick-urile de epoca (si chick-flick-urile in general :)), o sa ma uit daca il gasesc.

    ReplyDelete
  7. Fetelor, pana la urma am facut o iesire in acest weekend lung care tocmai a trecut, la Cedar Park Resort, un park de distractii si agremenet situat la 80 km de Toronto. Spuneam in articol ca nu ne planificasem nici o iesire, dar spontaneitatea care ne este atat de caracteristica ne-a luat-o pe dinainte, si am plecat la Cedar Park, dupa ce ne-am hotarat in ultimul moment; mai ales ca a fost si aniversarea noastra, 9 ani de casatorie. :)

    http://victoria.revistatango.ro/2011/08/aniversare-si-weekend-lung/

    ReplyDelete

Thank you for your comments!