Monday, March 19, 2012

Blogul meu pe Google Ads

Cand am creat blogul acum mai bine de doi ani, la scurt timp am introdus si optiunea Google Ads, si am inceput sa postez anunturi si reclame Google pe blogul meu. Am amplasat anunturile publicitare Google in 2 locuri ale blogului – pe SideBar, in stanga ecranului (sub casuta Facebook), si la sfarsitul articolului. Este o practica pe care o fac multi bloggeri, in scopurl monetizarii blogului. In cazul meu, nu am ajuns la o monetizare substantiala prin intermediul Anuntulurilor Google, caci in scurt timp mi-am dat seama ca probabil nimeni nici nu observa aceste reclame si nu intra pe ele; cititorii mei sunt mai interesati de continutul blogului decat de reclamele de pe el. Ceea ce e bine, nu zic nu, doar ca monetizarea Google Ads nu a avut acelasi succes pe blog ca si articolele mele.

De cateva ori chiar m-a tentat sa scot Google Ads definitiv de pe blog, caci oricum imi ocupa spatiu pe pagina blogului degeaba, fara sa-mi aduca un folos financiar real. Dar n-am mai apucat sa o fac, si in afara de aceasta, am avut totusi un mic beneficiu din gazduirea reclamelor Google pe blog – Google mi-a dat pana acum 2 cupoane pentru publicitate, in valoare de $100 fiecare, datorita faptului ca tin aceste anunturi pe pagina mea. Si eu, la randul meu, am folosit acele cupoane pentru a face reclama blogului Fashion, Style, Beauty and More pe Google.com.

Azi Google mi-a facut o surpriza foarte placuta. Cand am deschis blogul sa vad ce mai este nou si sa raspund la comentariile din ultimele zile, am descoperit ca insusi blogul meu este afisat la Anunturi Google, atat pe SideBar din stanga, cat si la sfarsitul celui mai recent articol. Ei bine, m-am gandit, a meritat sa tin reclamele astea timp de doi ani pe blogul meu, daca blogul a ajuns pe o pozitie destul de inalta incat sa i se faca reclama la Google Ads. Well done!



15 comments:

  1. Replies
    1. Hi Francesca, thank you stopping by and for your comment. I was saying in my post that my blog is on Google Ads, which makes me very happy. :)
      Cheers!

      Delete
  2. Thanks dear, hope you have a great week too!

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Buna Coco, mersi ca ai trecut pe aici. :)
      Sa ai o zi minunata!

      Delete
  4. Replies
    1. Hi Antonella, thanks for stopping by. Have a nice day too!

      Delete
  5. folosesc; am primit pana acum vreo 150 $ din reclame, pe parcursul a cateva luni; exista o strategie de postare a reclamelor (conteaza locatia foarte mult); eventual poti vorbi cu un SEO-ist, sa te ajute sa postezi reclamele in asa fel incat sa ai de castigat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Stilistele, multumesc pentru comentariu si pentru sfat. Cred ca ai dreptate, conteaza si cum amplasezi reclamele pe blog, numai ca eu nu am acordat prea multa atentie reclamelor, le-am pus acolo si le-am lasat de capul lor, poate si de aceea nu s-a intamplat nimic spectaculos. :) Ar trebui sa ma gandesc la o strategie in privinta lor.
      Sa ai o zi minunata!

      Delete
  6. Ma intereseaza sa adaug si eu reclame .. Cum pot face acest lucru? Crezi ca ai rabdare sa imi explici? Te pup .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, o sa incerc sa-ti explic, nu-i problema. Am uitat de atunci cum se face exact, dar lasa-ma sa ma uit, sa-mi improspatez memoria, si revin cu un comentariu aici. Te pup si revin.

      Delete
  7. Buna Oana, uite m-am uitat un pic pe Blogger sa-mi aduc aminte cum se adauga reclamele pe blogul tau Blogger, cu Google AdSense. Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi:
    - Te loghezi pe blogul tau, si intri la Tablou de bord,
    - Convertiti in bani,
    - Personalizati/adaugati anunturi,
    - Ajungi la pagina Castigati bani cu AdSense, si de aici citesti conditiile si urmezi instructiunile.

    Sper sa te descurci. :) Daca mai ai intrebari, nu ezita sa-mi spui. Bafta si te pup!

    ReplyDelete
  8. Multumesc tare mult ! O sa incerc si eu zilele acestea . Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu multa placere. :)
      Bafta si sa ai un weekend superb!

      Delete

Thank you for your comments!