Wednesday, March 14, 2012

Conferinta anuala de presa ReelWolrd Film Festival

Actrita canadiana Tonya Lee Williams

ReelWolrd Film Festival este un festival de film anual din Toronto fondat acum 12 ani de catre actrita canadiana Tonya Lee Williams. Editia din anul acesta, cea de-a 12a, va avea loc intre 11 si 15 aprilie. In fiecare an, cu putin timp inainte de festivalul in sine, organizatorii festivalului tin o conferinta de presa in care anunta filmele participante precum si evenimentele din jurul festivalului.

Am fost invitata in calitate de reprezentant media la conferinta anuala de presa a festivalului care a avut loc ieri, la unul din cinematografele din Toronto, Sheppard Cineplex Odeon Cinema. La conferinta au mai fost prezenti echipe de la televiziunile toronteze, CityTV, OMNI, CBC, dar si alti reprezentanti media online sau print. Conferinta a fost tinuta de actrita Tonya Williams, fondatoarea festivalului ReelWorld, pe care am avut placerea sa o cunosc personal si sa stau putin de vorba cu ea. La conferinta au mai luat parte membri ai conducerii festivalului, sponsori, invitati speciali. Ce am aflat in timpul acestei conferinte de presa? La festivalul ReelWolrd din aprilie vor fi prezentate filme canadiene, americane, braziliene, indiene, mexicane, germane, sud-americane; filme artistice, documentare si de scurt metraj. ReelWorld este un festival dedicat diversitatii. Ni s-a prezentat si trailerul festivalului in timpul conferintei.

Iata si filmele participante la festival (artistice si documentare):

Arab Rap, Canada, artistic
Besouro, Brazilia, artistic
Billy, Canada, artistic
Bonsai People: The Vision of Muhammad Yunus, SUA, documentar
BumRush, Canada, artistic
Charlie Zone, Canada, artistic
Clive Houston We Have A Problem/Open Your Eyes Katarina, Canada, artistic
Colour Me, Canada, documentar
De Dia y De Noche, Mexic, artistic
Desert Flower, SUA, artistic
Dirty Hearts, Brazilia, artistic
Ek Main Aur Ekk Tu, India, artistic
El Bulli: Cooking in Progress, Germania, documentar
High Chicago, Canada, artistic
Hopelessly in June, SUA, artistic
If I Should Fall, Canada, documentar
Land of Opportunity, SUA, documentar
LUV, SUA, artistic
My Country, Canada, documentar
No Look Pass, SUA, documentar
Paradise Stop, Africa de Sud, artistic
Searching for Angels, Canada, artistic
The Forest, India, artistic
The Golden Pen, Canada, documentar
The Start of Dreams, SUA, documentar

Evenimentele din cadrul ReelWorld Film Festival de pe 11-15 aprilie 2012 se vor desfasura in 3 locatii din Toronto -- Sheppard Cineplex Odeon Cinema (Sheppard & Yonge, 4861 Yonge Street), Canada Square (2190 Yonge Street), Alleycatz Jazz Bar. Biletele de intrare la fiecare din evenimentele din cadrul festivalului (filme, gala de deschidere, gala de inchidere) sunt $10 -- foarte accesibil; $5 pentru seniori si studenti. Biletele pentru festival sunt deja disponibile online la ReelWorld.ca. Ma bate gandul sa merg la festival, mai ales ca n-am avut niciodata ocazia sa merg la un festival de film, nici macar la Toronto International Film Festival care are loc in fiecare an in septembrie. Inca nu m-am hotarat ce film din cadrul festivalului mi-ar placea sa vad, caci mai multe dintre ele mi-au atras atentia, cum ar fi LUV sau Hopelessly in June. Nu cred ca voi reusi sa merg la mai multe filme din cadrul festivalului, dar unul dintre ele mi-ar fi suficient sa vad ca sa simt atmosfera de la festival.

La conferinta am intalnit-o si pe cantareata canadiana Anastasia, pe care am cunoscut-o luna trecuta in timpul unui eveniment din Toronto, cand mi-a acordat un interviu. Motivul prezentei ei la aceasta conferinta a fost (cred) faptul ca atat ea, cat si actrita Tonya Lee Williams sunt reprezentate de aceeasi profesionista Relatii Publice, Sasha Stoltz, care s-a implicat in organizarea conferintei de presa si care m-a invitat la acest eveniment in calitate de jurnalist.

Poze de la conferinta de presa:















Un alt festival de film care va avea loc anul acesta la Toronto (in septembrie) este Indie Film Festival.

Sursa poze: Victoria West

2 comments:

Thank you for your comments!