Wednesday, May 02, 2012

Bijuterii

Mi-a venit ideea acestui articol de mai demult, dar de-abia acum am apucat sa-l scriu. Azi vreau sa vorbesc despre bijuterii, si sa va arat colectia mea de bijuterii pe care le-am purtat in ultimii 10 ani, adica in ultimii 4 ani petrecuti in Romania si in cei 6 ani de cand locuiesc in Canada. Motivul pentru care m-am hotarat sa scriu acest articol este ca fiecare din piesele din caseta mea de bijuterii are in spate povestea ei, si m-am gandit sa impartasesc pe blog aceste povesti frumoase, care poarta amintiri dragi mie.


Este cel mai vechi set de bijuterii (colier si cercei) pe care il am in colectie, mai exact de 10 ani. Este setul pe care l-am purtat in ziua in care am fost mireasa, in septembrie 2002. Nasa mea de cununie (care este si sora mea mai mare) mi-a facut cadou atat rochia de mireasa, cat si acest set de bijuterii, si ambele au fost cumparate in aceeasi zi. De atunci l-am mai purtat la cateva ocazii speciale, cum ar fi de exemplu nunti sau banchete. In ultimii ani nu prea l-am mai purtat, pentru ca intre timp mi-am cumparat si am primit multe alte bijuterii. Ultima oara, daca imi aduc bine aminte, l-am purtat la o nunta in Toronto in 2007. Acum nu mai are aceeasi stralucire ca si in urma cu 10 ani, dar pentru mine ramane un set de bijuterii cu o mare valoare sentimentala, caci au fost bijuteriile care m-au facut sa stralucesc in ziua nuntii mele, cand am purtat rochia de mireasa. Anul acesta eu si John implinim 10 ani de casnicie.


In 2004 a aparut moda gablonzurilor, si am facut o adevarata pasiune pentru acest tip de bijuterii. Toate aceste bijuterii (bratari, lantisoare, coliere, pandative) le-am cumparat sau le-am primit in ultimii doi ani petrecuti in Romania. Imi placea sa le combin in fiecare zi cu tinuta pe care o alegeam, si in fiecare zi imi placea sa port un alt gablonz. Dar in Canada nu le-am mai purtat la fel de mult.


Dintre bijuteriile mele de aur fac parte si aceste doua piese – bratara si lantisor (respectiv cutiutele de bijuterii in care le-am primit). Le-am purtat foarte mult pe vremea cand erau la moda bijuteriile de aur. Bratara a fost cadou de la sora mea de Craciun in 2002, iar lantisorul a fost un cadou de farewell pe care colegii mei de la fostul meu job din Romania mi l-au oferit cu o zi inainte sa plec in Canada.


Este un pandativ pe care l-am primit de la Yves Rocher, la una din sedintele de cumparaturi Yves Rocher pe care obisnuiam sa le fac la Toronto mai demult, acum 4-5 ani. Stiti si voi cum este cu Yves Rocher, la fiecare comanda sau sedinta de shopping in magazinele YR primesti din partea lor diverse oferte si cadouri. Acest pandativ a fost un cadou din acesta, dar nu este o piesa de o calitate foarte buna, e confectionat dintr-un material din acela care se innegreste repede. Nu l-am purtat decat foarte putin, si nu a devenit o bijuterie preferata de-a mea. O vreme am si uitat de el, si mi-am adus aminte de el acum, cu ocazia acestui articol.


Am cumparat toate aceste margele si coliere intr-un magazin artizanal de bijuterii din Toronto, de pe Queen Street West in districtul modei. Am descoperit acest magazin in primavara lui 2009, si mi-am luat de acolo vreo 10 piese. Intre timp nu toate au rezistat, si mi-au mai ramas doar aceste sapte piese. Preferata mea este siragul de perle (in mijloc).


Este un colier Swarovski pe care l-am primit de la sotul meu de ziua mea in 2009, si se numara printre bijuteriile mele preferate.


Este un colier pe care l-am primit de Craciun in 2009 de la o prietena apropiata din Toronto, care este si nasa de botez a baiatului meu Alex.


Este un accesoriu pentru posete Swarovski pe care l-am primit de la Swarovski in septembrie 2010 cu ocazia unui eveniment Swarovski din Toronto la care am fost invitata. Nu este o bijuterie, dar este un accesoriu foarte elegant, si am vrut sa-l mentionez in acest articol.


Aceste doua coliere si bratara sunt create de Rita Dobberstein, o creatoare canadiana de bijuterii. Le-am cumparat de la un designer sample sale organizat de catre studio-ul de moda torontez Reia Studio, in noiembrie 2010. La acel eveniment am cunoscut-o pe creatoarea Rita Dobberstein, cand am stat putin de vorba cu ea si mi-a spus mai multe despre bijuteriile pe care le creaza. Am cumparat cele doua coliere, iar bratara am primit-o bonus din partea creatoareri. Materialul din care sunt confectionate colierul transparent si bratara se numeste Lucite, un material preferat de multi designeri de bijuterii. Brandul de bijuterii al Ritei Dobberstein se numeste Rita D. si se vinde la Toronto prin intermediul studio-ului Reia Studio.


Este un colier Melanie Lyne, un brand canadian de haine si accesorii (si punguta in care a venit) pe care l-am primit de la nasa lui Alex de Craciun in 2010. Imi place sa-l port mai ales la pulovere turtleneck.


Este un sirag de margele pe care l-am primit de la seful meu anul trecut, cand s-a intors dintr-o vacanta din America de Sud. A adus suveniruri pentru barbati, si margele din acestea pentru femei (noi fiind patru femei in birou). Toate siragurile de margele pe care seful meu ni le-a adus atunci din America de Sud erau de acelasi model, dar pe culori diferite – negru, turcoaz, maro, mov. Si ne-a lasat sa le alegem, in ordinea varstei, astfel incat colega mea cea mai in varsta a ales prima, iar eu, fiind cea mai tanara din birou, m-am ales cu siragul negru, pentru ca celelalte margele, maro, turcoaz si mov, au fost alese de colegele mele mai in varsta. Mi-ar fi placut mai mult margelele turcoaz, dar decanul de varsta a avut intaietate. :)



Sunt doua bratari Swarovski pe care le-am primit de la Swarovski in timpul unor evenimente mondene (lansari de colectii) la care am fost in ultimii doi ani. Prima bratara se numeste Luminous, iar cea de-a doua Resin.


Este un martisor pe care l-am primit anul trecut. Nu este o bijuterie per se, dar am vrut sa-l mentionez in acest articol. Mica bijuetie atasata martisorului este de argint. L-am primit din Romania, de la o persoana foarte draga mie si pentru care am o consideratie deosebita. In preajma zilei de 1 martie m-a sunat un prieten din Toronto sa-mi spuna ca are acest martisor pentru mine, care mi-a fost trimis din Romania prin intermediul sau. In dimineata zilei de 1 martie 2011, inainte sa merg la serviciu, m-am intalnit cu prietenul meu ca sa-mi dea martisorul. In Toronto nu se gasesc martisoare romanesti, si acesta este singurul martisor traditional romanesc, cu fir alb si rosu, pe care l-am primit de cand locuiesc in Canada, motiv pentru care il pastrez si acum cu drag.


Este un colier Cocoa Jewelry, un brand de bijuterii din Canada. Luna trecuta am fost la un eveniment monden organizat de catre compania de relatii publice din Toronto Lotus Leaf Communications; mai exact, a fost o zi de intalnire cu presa, in cadrul careia aceasta companie de relatii publice i-a prezentat pe clientii sai din lumea modei jurnalistilor de moda din Toronto. Cocoa Jewelry este unul din clientii companiei Lotus Leaf Communications, si am primit acest colier Collar din partea brandului Cocoa Jewelry.


Este o bratara Ola Finesse, un alt brand de bijuterii din Canada. In spatele acestui brand se afla creatoarea de bijuterii Nicola Raynor, iar numele brandului, Ola Finesse, vine de la prenumele sau, Nicola. Am primit aceasta bratara din partea creatoarei Nicola Raynor, prin intermediul publicistei sale, care m-a rugat sa fac un interviu cu creatoarea. Am inceput deja demersul pentru interviu, si sper sa reusesc sa-l public zilele urmatoare. Imi place foarte mult aceasta bratara, este comfortabila si versatila, poate fi purtata la multe ocazii, si se potriveste multor tinute.

Sursa poze: Victoria West, Swarovski, Cocoa Jewelry

8 comments:

  1. wow,ai si tu colier peter pan,adorabil.imi plac bijuterii mai voluminoase, nu prea port alea subtiri si mici. te pup,have a nice week!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Modniza, multumesc pentru comentariu, sa ai si tu o saptamana minunata!

      Delete
  2. sunt minunate , sa le porti cu drag !

    ReplyDelete
  3. What a beautiful and varied collection of jewellery. It would appeal to so many different styles and tastes. The first silver set is stunning

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sam, thank you for stopping by. That first set was the jewelry set I wore on my wedding day, as a bride, 10 years ago. :)

      Delete
  4. Eu am o problema in alegerea bijuteriilor pentru ca de obicei imi plac dar nu imi plac cum imi vin mie. Poate voi face si eu o asemenea postare desi nu am o colectie impresionanta.;) Imi plac multe din bijuteriile tale, in special colierul de la nunta, siragul de perle, colierul Swarovski...Si eu pastrez unele martisoare primite de la persoane deosebite sau care imi plac foarte mult. Pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Butterfly. :) Eu in schimb am o
      alta problema cu bijuteriile -- imi este foarte greu sa aleg cand intru intr-un magazin de bijuterii si accesorii. Cand ma vad in fata un raft cu zeci si zeci de stiluri si modele de bijuterii, una mai frumoasa ca alta, nici nu stiu ce sa aleg! Motiv pentru care in ultimii doi ani nici n-am cumparat bijuterii, mai ales ca am si primit foarte multe, de la prieteni sau chiar de la designeri de bijuterii pe care i-am intalnit in timpul diferitor evenimente mondene din Toronto. Ultima oara am cumparat bijuterii in 2010, cele doua coliere si bratara de la Rita Dobberstein, dar toate bijuteriile mele de dupa aceea au fost cadouri pe care le-am primit.

      Delete

Thank you for your comments!