Sunday, December 02, 2012

Expozitie de tutu-uri de balet la Toronto

In decursul acestui an Baletul National din Canada a celebrat aniversarea de 60 de ani, si mai multe evenimente de celebrare au avut loc la Toronto pentru a marca aceasta importanta aniversare din istoria baletului canadian.

Unul din evenimentele care au fost dedicate celebrarii celor 60 de ani de balet din Canada a fost o expozitie de tutu-uri de balet care a avut loc in aceasta vara la Design Exchange din centrul Toronto-ului, o organizatie non-guvernamentala care sprijina arta si cultura canadiana.

Tutu-urile expuse cu aceasta ocazie la Design Exchange au fost create de designeri canadieni cum ar fi David Dixon, Linda Lundstrom, Paul Hardy, Adrian Wu, Sarah Stevenson, Klaxon Howl, Amanda Lew Kee, VAWK, dar si costumieri de la Baletul National din Canada si Scoala Nationala de Balet din Canada, sediul carora se afla la Toronto. Materialele din care au fost confectionate aceste tutu-uri sunt din cele mai diverse – de la textile folosite frecvent in crearea costumelor de balet pana la materiale neconventionale cum ar fi hartie, benzi de filme, pene, si multe altele.

Va arat mai jos expozitia de tutu-uri de la Design Exchange din Toronto:

Photo credit: Victoria West

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!