Tuesday, March 12, 2013

Noi aparitii in literatura chic

Anul acesta doua scriitoare de literatura chic ne vor incanta cu noi aparitii in acest gen literar. Este vorba de romanul Revenge Wears Prada: The Devil Returns de Lauren Weisberger si Wedding Night de Sophie Kinsella.

Romanul Revenge Wears Prada al autoarei americane Lauren Weisberger este o continuare a primului sau roman The Devil Wears Prada din 2003 care a consacrat-o ca scriitoare de literatura chic. Aceleasi personaje revin pe scena modei si in lumea publicatiilor glossy din New York – redactorul-sef al revistei de moda Runway Miranda Priestly; fosta sa asistenta Andrea Sachs; precum si fosta nemesis a Andreei, Emily Charleston, devenita intre timp prietena ei cea mai buna.

Actiunea romanului se petrece la 8 ani dupa evenimentele din cartea The Devil Wears Prada. Andy Sachs nu mai este o simpla asistenta lipsita de experienta asa cum era pe vremea cand lucra in redactia revistei Runway, ci este editor-in-chief la o revista pentru mirese, The Plunge, iar Emily ii este colega de redactie. In noua carte drumurile Andreei si fostei sale sefe de la Runway, Miranda Priestly, se intersecteaza din nou.

Revenge Wears Prada: The Devil Returns de Lauren Weisberger va aparea in librarii in iunie 2013. Am citit primul roman Diavolul poarta Prada acum 5 ani, dar nu am fost impresionata atunci de aceasta lectura. Mi-a placut mult mai mult filmul The Devil Wears Prada cu Meryl Streep si Anne Hathaway in rolurile principale decat cartea care l-a inspirat. Dar cand am aflat despre noul roman al lui Lauren Weisberger, m-am gandit sa-i mai dau o sansa. Cu siguranta voi citi The Devil Returns, dar inainte de aceasta mi-am propus sa recitesc prima carte, The Devil Wears Prada, pentru a-mi improspata memoria si ca sa mai intru o data in pielea personajului principal, Andy. Sper doar ca la a doua lectura dupa 5 ani sa nu fiu la fel de dezamagita cum am fost prima oara.

EW.com
Romanul stand-alone Wedding Night al lui Sophie Kinsella o are in centrul actiunii pe Lottie, o fata singura care inca nu si-a gasit jumatatea, si pe care o sperie ticaitul ceasului de la 30 de ani. Cand ajunge la concluzia ca nu mai are nicio sansa sa-si intemeieze in curand propria familie, isi aduce aminte de pactul pe care l-a facut cu fostul ei iubit Ben – cei doi au facut intelegerea sa se casatoreasca daca varsta de 30 de ani ii prinde pe amandoi fara nunta facuta. Doar ca familia si prietenii nu sunt la fel de incantati de aceasta nunta grabita, si incearca sa intervina in casatoria lor “de aranjament”.

Romanul Wedding Night va aparea in librarii in mai 2013. Pentru inceput, cartea va fi lansata in 5 tari anglofone - Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda, urmand ca ulterior sa apara si in alte tari.

Amazon.ca
Am citit toate romanele lui Sophie Kinsella pana acum, am savurat fiecare din cartile ei, si de-abia astept sa citesc si noua ei carte – sunt convinsa ca va fi o lectura delicioasa. Ultima mea intalnire cu Sophie Kinsella a avut loc anul trecut, cand am citit romanul I’ve Got Your Number, aparut in 2012. Eroina principala a acestui roman este Poppy Wyatt, careia i se intampla cel mai mare ghinion posibil - in ziua cand trebuie sa-i cunoasca pe viitorii socri, isi pierde inelul de logodna, o bijuterie pretioasa care a existat in familia iubitului ei timp de mai multe generatii. Si de parca ghinionul nu a ras suficient de ea, ii este furat si telefonul mobil in aceeasi zi, lasand-o incapabila sa-si caute inelul. Dar norocul nu a parasit-o de tot pe Poppy – la scurt timp dupa disparitia inelului si a telefonului, gaseste un blackberry abandonat intr-o ghena de gunoi.

O raza de speranta ii surade lui Poppy, caci acum, cu acest telefon nou, are sansa sa-si gaseasca inelul inainte ca logodnicul ei sa afle ca l-a pierdut. Dar apare in scena Sam, proprietarul telefonului aruncat la gunoi, care, bineinteles, il vrea inapoi. Poppy reuseste sa-l convinga sa i-l mai lase pentru cateva zile pana isi gaseste inelul, si sa i-l returneze mai tarziu. Sam e de acord, si cei doi incep un sir intreg de emailuri, pana cand Poppy va avea de infruntat cea mai mare surpriza din viata ei (pe care nu o dezvalui aici, in cazul in care doriti sa cititi cartea).

Romanul I’ve Got Your Number al lui Sophie Kinsella fost de tradus de curand in limba romana (titlu in romana Am numarul tau) si publicat la editura Polirom, colectia Chic.
Amazon.ca
Polirom.ro

12 comments:

  1. citesc cu placere acest gen , mai ales pe plaja sub o umbreluta , este perfect :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie imi place acest gen Coco, iar Sophie Kinsella este una din scriitoarele mele preferate. :)

      Delete
  2. Ar trebui sa incerc, in zilele ploioase :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna OFZ, eu una de-abia astept sa citesc cele doua carti noi care vor aparea anul acesta, sper sa fie pe masura asteptarilor. :)

      Delete
  3. Replies
    1. Hi Fabrizia, thanks for your comment.
      Can't wait to read both of them, looking forward to their release.
      I alreday read "I've Got Your Number" by Sophie Kinsella last year, and it was a great read. :)
      Have a great day!

      Delete
  4. Love Sophie Kinsella, her books are so fun and lighthearted. Would like to pick these up. They haven't started screening The Carrie Diaries here in SA yet, I am really looking forward to it hearing all the good reviews. Many thanks for stopping by, your comments and opinions mean a lot to me.

    ReplyDelete
  5. Dragele mele prietene, in ziua cand am publicat articolul, coperta noului roman "Revenge Wears Prada: The Devil Returns" de Lauren Weisberger inca nu era disponibila in presa; dar de curand scriitoarea a dezvaluit coperta cartii pe pagina sa de Facebook, si am adaugat-o in articol. De-abia astept sa citesc aceasta carte in iunie!
    Sa aveti in weekend minunat!

    ReplyDelete
  6. My dear friends, on the day I published my post about the 2 new chick-lit books coming out this year, the photo of the cover of Lauren Weisberger's new book, "Revenge Wears Prada: The Devil Returns", was not available in the media yet. But Lauren Weisberger just revealed the book cover on her Facebook page, so I'm excited to share it with you as well. :)
    Have a great weekend everyone!

    ReplyDelete

Thank you for your comments!