Friday, June 12, 2015

Friday Night Shopping – Fashion, Beauty, Home Décor

In sfarsit e vineri seara! Ce incantata eram azi dupa-amiaza cand mi-am terminat programul la birou (eu si restul lumii, stiu) si am taiat-o acasa la 4 PM. Aveam un chef iesit din comun sa fac ceva dragut, sa petrec putin “me time”. Si cum altfel daca nu cu shopping si blogging. Inainte sa ajung acasa, m-am oprit la magazinul meu local HomeSense, unde nu am mai calcat de anul trecut. De curand mi-am dat seama ca as vrea sa-mi iau cateva fete de perne noi, si m-am hotarat sa merg la HomeSense, unde se vand lucruri de home décor foarte faine. M-am indragostit de acest magazin acum doi ani, cand am facut cumparaturi acolo prima oara, si cand mi-am luat cateva produse de frumusete, de ingrijire, de baie – produse naturiste, organice, aromaterapeutice. Imi plac foarte mult produsele de la HomeSense, ca de alea massmarket m-am cam plictisit. Garnier si Dove si L’Oréal si Nivea si Palmolive si Pantene sunt produse bune, si imi este cel mai la indemana sa-mi iau sampoane si balsamuri si lotiuni de corp si geluri de dus cand merg la supermarket la cumparaturi, dar cateodata prefer sa merg la HomeSense si sa-mi iau produse naturiste care nu se gasesc chiar pe toate raftrule din supermarketuri.

Asa ca azi dupa-amiaza, cand am mers la HomeSense cu scopul sa-mi iau fete de perne, mai intai m-am oprit la raionul de frumusete, si mi-am luat aceste trei produse – sampon uscat Batiste, balsam de par cu ulei de argan, si sapun naturist pe baza de miere, shea butter si vitamina E.
Samponul uscat Batiste, fabricat in Marea Britanie – am auzit prima oara de el de la Andreea Balaban, in unul din video-urile ei. Ma interesa demult sa gasesc un sampon uscat, dar nu cunosteam nici un brand care le produce, si a naibii ca nici timp sa scotocesc internetul nu aveam. Noroc de Andreea cu videoclipurile ei – cand a vorbit despre acest sampon pe blogul ei, mi-am facut imediat o nota mentala sa-mi iau si eu. Thank you darling pentru sugestie! Inca nu l-am incercat, dar de-abia astept sa-l incerc maine.

Balsamul de par cu ulei de argan, fabricat in Italia – avand parul lung (pana mai jos de umeri), balsamul de par este absolut esential pentru ingrijirea parului meu, iar balsamurile mele preferate sunt cele cu ulei de argan, si locul meu preferat de unde sa le cumpar este HomeSense. Alternativ, imi iau balsamuri massmarket din farmacii si supermarketuri atunci cand nu am timp sa ajung la HomeSense. Astfel, in momentul de fata mai am doua balsamuri in baie, un Garnier si un Pantene, dar n-am putut rezista tentatiei sa nu-mi iau si unul cu ulei de argan cand am mers azi la HomeSense.

Sapunul naturist, fabricat in Scotia – acest tip de sapun de asemenea a devenit sapunul meu preferat, si tot de la HomeSense mi-am facut obiceiul sa-mi iau sapunuri din acestea. De obicei folosesc Dove, si este singurul sapun solid de pe piata massmarket cu adevarat de buna calitate si cu adevarat delicat cu pielea (orice alt sapun massmarket imi usuca pielea); iar aceste sapunuri naturiste care se gasesc la HomeSense sunt o adevarata desfatare pentru piele, si profit de ocazie sa-mi iau unul de fiecare data cand ajung la HomeSense. Cand merg la HomeSense si ajung la raftul de beauty, oh gosh, sapunurile astea sunt atat de frumoase, si atat de aromate, si atat de atragatoare, si atat de imbietoare, incat imi vine sa le iau pe toate! Pana la urma l-am ales pe acesta, cu miere de albini.

Ultima oara cand am mers la supermarket pentru cumparaturile mele uzuale, acum cateva zile, am descoperit ca au o gama noua de produse pentru baie, Hugo Naturals, fabricate in SUA, cu saruri de baie, sfere efervescente si sapunuri din alea hand-made de care se gasesc si la Lush. Oh, mi-au atras atentia imediat! Mi-am luat aceasta sare de baie si aceste doua sfere efervescente.
Sarea este cu eucalipt, si am incercat-o in aceeasi seara cand am facut o baie relaxanta si am stat in cada o ora fara sa ma gandesc la nimic. Nu stiu daca se vede in poza, dar pachetul este deja inceput. Sferele, daca te uiti pe eticheta, sunt numite “bombe de baie”. :) Cea alba este cu cocos, iar cea verde este cu eucalipt, rosemary si menta. Am mai luat o bomba din asta roz, dar am folosit-o deja, asa ca nu a ajuns in poza. Vroiam sa-mi iau si un sapun din ala hand-made, dar cand am ajuns la casa cu produsele sa platesc, codul de bare nu a functionat la casa si n-am putut sa-l platesc, asa ca l-am lasat acolo in ideea sa-mi iau unul cu alta ocazie.

Revin la HomeSense, ca de fapt am mers acolo pentru fete de perne, si mi-am luat doua seturi din acestea, cu patru fete in fiecare set.
Iar dupa HomeSense am fost tentata sa fac un pic de thrift shopping si uitati-va ce comoara am gasit!!!
OMG, de cand imi doresc o fusta tutu! De doi ani! Si nu e problema ca nu se gasesc fuste tutu la Toronto, se gasesc in zona vintage din Kensington Market, dar n-am avut timp sa merg acolo si sa caut. Kensington Market este paradisul vintage din Toronto, este un cartier numai cu magazine vintage, situat in Vestul Toronto-ului, si acolo se gasesc fuste tutu. Dar pentru ca e departe de mine (eu locuind in partea de Est a orasului), cine stie cand apucam eu sa ajung in Kensington Market sa-mi iau o fusta tutu. Si cand am vazut frumusetea asta la Value Village, am inhatat-o imediat fara sa stau pe ganduri! Are si bonus, e fabricata in SUA, si nu in China. :) Am gasit-o absolut intamplator, incat era cat pe ce sa trec pe langa ea fara sa o observ, caci nu era la raionul cu fuste, ci la raionul seasonal, unde sunt costumele de Halloween, costumele de bal mascat etc. Cica fusta asta nu e fusta de purtat prin oras, ci fusta de carnaval, si de aia era agatata la raftul cu haine seasonal. Pariu ca o port luni la serviciu? Jur ca o port saptamana viitoare la birou! E un pic see-through si am sa o port cu o jupa, dar de-abia astept sa apar cu ea la serviciu! Colegii mei sunt deja obisnuiti cu stilul meu vestimentar indraznet si plin de culoare, asa ca aceasta fusta li se va parea doar un pic excentrica, nu foarte excentrica. :)

Tocmai am publicat articolul #400 pe blog. :)

Sa aveti un weekend de pomina!

Photo credit: Victoria West

7 comments:

  1. Buna Victoria! Chiar sunt curioasa cum e samponul Batiste. Auzisem de el de prin 2007 si o doamna draguta de pe net s-a oferit sa-mi trimita din Italia insa n-am mai ajuns la Piatra-Neamt sa iau produsul. Si nici pana in ziua de azi nu l-am testat. Din categoria dry shampoo am incercat cateva "drugstore products" cum li se zice pe aici: Herbal Essences si Pantene. Herbal Essences e chiar foarte eficient, insa datorita pudrei se blocheaza orificiul ala si nu-l mai poti folosi. MI s-a intamplat asta cu 2 tuburi diferite si apoi cu Pantene, deci e clar ca produsele astea au o problema.

    De cativa ani am renuntat aproape in totalitate la produsele de ingrijire traditionale si le-am inlocuit cu produse naturale / organice sau chiar homemade. Ma documentez de fiecare data destul de mult pana sa ma hotarasc ce produs sa iau si pana acum am fost multumita de majoritatea. Incerc in principiu sa evit chimicalele cele mai daunatoare cum ar fi parabenii, SLS si altele. Ma simt mult mai impacata ca stiu ce pun pe piele si ca dau bani unor companii carora le pasa si de consumatori, nu numai de buzunarul lor. Am descoperit foarte multe produse faine si ma bucur ca multe din ele se gasesc si pe Amazon. N-am folosit inca nimic de la Hugo Naturals, insa le-am vazut prin magazine. Daca mergi la Whole Foods, gasesti acolo foarte multe produse naturale, inclusiv produse de machiaj.

    Foarte interesanta fusta. Ma duce cu gandul la dansatoarele de flamenco. Sa ai grija sa nu-ti iasa vreun tauras in cale si sa o ia razna de la rosu :) Poate pui si o poza sa vad cum ai combinat fusta.

    Weekend placut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna dimineata Roxy, ma bucur foarte mult sa te vad. O sa-ti spun cum e cu samponul Batiste. :) Andreea era foarte multumita de el, ceea ce m-a convins sa-mi cumpar si eu. Multumesc ca mi-ai spus de acele sampoane uscate din comert. Herbal Essences si Pantene -- daca se blocheaza orificiul si nu mai poate fi folosit, n-o sa-mi iau. Ma gandeam si eu sa caut prin farmacii si supremarketuri de la brandurile massmarket, dar nu-mi mai facusem timp, si ieri am dat peste Batise la HomeSense absolut intamplator, ca eu de fapt am mers acolo pentru fete de perne, dupa cum mentionam. :)
      Chiar buna ideea cu Whole Foods, mersi de sugestie, o sa intru acolo odata sa vad ce au.
      Te pup si te mai astept cu drag pe aici! Comentariile atle tot timpul imi fac o mare placere. :)

      Delete
    2. Buna Roxy din nou, am incercat samponul uscat Batise in dimineata asta, si e bun. Aseara nu m-am spalat pe cap ca ma gandeam sa il incerc azi sa vad cum este, si chiar functioneaza. Eu si familia mea facem o iesire azi la un muzeu de aviatie, si in timp ce ma pregateam pentru plecare, am testat si samponul. Da un volum grozav parului, si mai ales il face sa arate curat, (aproape) ca dupa spalat, Eu am parul gras si ma spal pe cap in fiecare zi, si daca as putea sa-mi schimb rutina sa ma spal pe cap o data la doua zile, iar intre doua spalari sa folosesc samponul Batise, pentru mine ar fi super, merita cu prisosinta sa il am in baie. Are o singura mica problema, nu grava ce-i drept -- cand il sprayezi, pudra aia se aseaza alba pe par, si imediat dupa sprayere arati ca si cum ai avea faina in cap. Dar daca perii parul, albeata pudrei se disperseaza si nu mai ai aspectul ala de faina in par. Iar volumul pe care il da -- WOW! Deci merita folosit. Sper doar ca Batiste sa nu aiba aceeasi problema pe care le-au avut cele din massmarket pe care le-ai incercat tu, Herbal Essences si Pantene, sa se infunde orificiul si sa nu mai pot sa-l folosesc. Cand am fost ieri la HomeSense, erau trei pe raft, primul meu impuls a fost sa le iau pe toate trei, dar m-am abtinut, si m-am gandit sa iau mai intai unul, sa-l testez, sa-l incerc, sa vad daca e bun, cum functioneaza, si daca imi place, data viitoare cand mai merg, iau mai multe deodata, si cred ca o sa ma hotarasc definitiv daca imi place sau nu cand il voi fi consumat pe acesta de tot, sa vad ce impresie imi lasa si dupa prima utilizare.
      Pupici,

      Delete
    3. Multumesc pentru informatie. M-ai convins sa-mi cumpar si eu. Am in wishlistul de la Amazon inca un astfel de produs despre care am citit pe blogurile de beauty insa e destul de scump, peste $20, asa ca daca gasesc unul mai ieftin si la fel de eficient e si mai bine. Daca te pasioneaza filmuletele youtube cu tutoriale de beauty, iti recomand sa cauti pe youtube From Head to Toe. Are si tutoriale de beauty, dar si filmulete legate de moda, plus recomandari de produse etc. Sigur o sa ti placa. Te pup. O saptamana buna.

      Delete
    4. Eu am dat pe Batiste la HomeSense $6.99 cred, iar la HomeSense produsele sunt cu reducere, pretul lui real pe piata e vreo $14 se pare, deci ar trebui sa-l poti gasi mai ieftin decat $20 si ceva cat ai gasit pe Amazon.
      Pupici, sa ai si tu o saptamana buna.

      Delete
  2. ce frumoasa este fustaaaa, minunata!
    la multe postari Victoria!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Coco, si eu sunt innebunaita dupa ea. :) Am purtat-o azi! De-abia astept sa o port si luni la serviciu.
      Sa ai in continuare un weekend frumos!

      Delete

Thank you for your comments!