Tuesday, June 16, 2015

Refashion – De la pulover la bolero

Mai tineti minte articolul meu recent despre pulovere, in care va spuneam povestea puloverelor mele din Romania care nu prea s-au adaptat vietii mele din Canada? Atunci va aratam cum am reconditionat un pulover rosu, iar azi as vrea sa va arat transformarea prin care a trecut un alt pulover de-al meu din Romania, care s-a intamplat sa fie tot rosu, caci rosul e una din culorile mele preferate.

Asadar, aveam in garderoba aceasta piesa vestimentara.
Detineam acest pulover din 2003 (adica din viata mea anterioara, cea din Romania), si l-am primit cadou de la o prietena. Nu e foarte gros, era potrivit mai mult pentru primaverile si toamnele din Romania. Ceea ce mi-a placut cel mai mult la acest pulover este culoarea – sunt innebunita dupa rosul asta intens, si l-am purtat mai mult de dragul culorii. Dar, dupa cum e usor de inteles, dupa o prezenta de 12 ani in garderoba mea m-am plictisit de el. Nici nu mai tin minte cand l-am purtat ultima oara, poate anul trecut, sau poate acum doi ani, de atunci a stat degeaba in dulap, asa ca m-am hotarat sa-i dau un aspect nou, si am ales sa-l transform intr-un bolero, pentru ca imi plac foarte mult bolerourile, am foarte multe in garderoba (diferite modele, culori, texturi, mai groase si mai subtiri) si imi place sa le combin in cele mai diverse tinute.

L-am taiat la mijloc, am renuntat la nasturi, dar si la guler, si pe urma am cusut marginile in tivuri pe ambele parti si in jurul gatului (le-am cusut manual, caci materialul era prea gros pentru masina), si iata ce mi-a iesit.
Ta-da! Am purtat noul meu bolero in combinatie cu fusta mea tutu pe care am cumparat-o vineri seara si despre care va spuneam in articolul meu precedent, iar tinuta de mai sus am purtat-o sambata in timpul unei iesiri la Muzeul de Aviatie din Hamilton, un oras situat la o ora de condus in Vest de Toronto. Am mers la acest muzeu impreuna cu familia mea, dar si cu o alta familie de prieteni si am petrecut acolo o zi foarte frumoasa, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri. Eram nerabdatoare sa port fusta mea tutu, astfel incat n-am asteptat mai mult de o zi. :)

Revenind la bolero, am ales sa-l port in combinatie cu fusta asta imensa tutu ca sa o mai domolesc putin, sa nu par chiar desprinsa de lumea asta, si m-am gandit ca as putea sa o domolesc cu ajutorul culorilor complementare, adica topul roz si boleroul la fel de rosu ca fusta, astfel incat fusta sa nu mai para asa de socanta. Si am avut dreptate, caci nimeni nu mi-a aruncat priviri chiorase, ba chiar fusta mi-a fost admirata. O singura persoana am observat ca s-a uitat oarecum ciudat la mine – eram intr-o cafenea acolo la muzeu, si a intrat un cuplu in cafenea, si am vazut cum barbatul a parut surprins si a facut ochi mari cand mi-a vazut fusta, dar n-a zis si n-a comentat nimic. :) Iar la un alt restaurant unde ne-am oprit sa mancam, fata care ne-a servit mi-a zis “Nice outfit”. Deci n-o sa am nicio problema sa o port prin oras. :) De altfel, am purtat-o si ieri la serviciu, si am primit foarte multe complimente pentru ea. Pe de alta parte, in acea dimineata cand ne faceam planuri sa mergem la Hamilton, primul meu gand a fost sa ma imbrac in blugi, caci de cele mai multe ori port blugi cand plec undeva pentru a fi mai comoda, dar sambata asta a fost o zi calda si m-am gandit sa las blugii pentru o alta ocazie. In afara de asta, chiar eram nerabdatoare sa port noua mea fusta tutu, asa ca pana la urma s-a dovedit a fi o alegere vestimentara buna. Daca ieseam intr-un parc de agrement, sau pe malul vreunui lac, o pereche de blugi sau pantaloni scurti erau la ordinea zilei; dar avand in vedere ca am mers la un muzeu, o fusta, chiar si tutu, a fost cat se poate de potrivita. Iar boleroul l-am luat mai mult “just in case”, ca sa nu-mi iau o geaca pentru drum, in cazul in care ploua sau alte surprise (n-a plouat). Si daca tot l-am purtat in combinatie cu aceasta fusta si am facut poze la muzeu, m-am gandit sa va spun si povestea de refashioning prin care a trecut vechiul meu pulover. L-am mai purtat pana acum si cu alte ocazii, cum ar fi la serviciu, dar in alte combinatii.

Sa va spun cateva cuvinte si despre restul tinutei – topul roz este Zara si l-am cumparat anul trecut, dar nu este singurul top Zara in acest model pe care il am in garderoba. Prima oara mi-am luat un top ca acesta, bleumarin, in 2006, adica in primul meu an in Canada, cand am fost prima oara la cumparaturi la Zara. Atunci mi-am luat trei topuri de la Zara – bleumarinul in acelasi model ca rozul de astazi, unul albastru cu bretele spaghetti pe care il am si acum, si unul mov tot cu bretele spaghetti pe care nu il mai am intre timp, ca s-a deteriorat. Revenind la topul meu bleumarin, adica la primul din aceasta serie de topuri, l-am purtat foarte mult in toti acesti ani, in diverse ocazii – petreceri, serviciu, timp liber, prin oras etc. De fiecare data cand mergeam la Zara, tot vedeam aceste topuri acolo, pe diferite culori, se pare ca Zara le-a pastrat in fiecare colectie, ani la rand. Si acum, daca merg la Zara, sigur le vad pe raft. Acum doi ani am inceput sa merg la sala in mod constant si rezultatele au inceput sa se vada dupa cateva luni de exercitiu – am inceput sa ma simt mai in forma, sa dau jos kilogramele in plus, sa arat mai atletic. Bratele mele au inceput sa arate mai tonifiate, si am prins gustul pentru topuri si bluze fara maneci care sa-mi etaleze bratele. Si pentru ca imi placea in mod deosebit cum imi statea in acest model de topuri, am inceput sa le port (bleumarinul Zara din poveste si altele cateva din garderoba pe care le aveam) mai des. Dupa care vara trecuta mi-am adus aminte ca tot vedeam aceste topuri la Zara, si m-am hotarat sa merg sa-mi iau mai multe, pe diferite culori, caci sigur le gasesc si acum, m-am gandit. Zis si facut – cand am mers data urmatoare la Zara, suratele topului meu bleumarin chiar erau acolo (dupa opt ani), pe vreo sapte culori, din care mi-am luat cinci culori – roz, coral, verde, crem si alb. Asa ca acum am sase topuri identice Zara in garderoba, dar culori diferite. Crazy, I know, ha-ha!
Cat despre accesorii – poseta pe care am purtat-o la muzeu este Gucci, si am triftuit-o la Value Village acum doi ani. E o poseta cross-body, si de obicei prefer sa port cross-body la iesiri de genul acesta cum a fost vizita la muzeul din Hamilton, ca sa am mainile libere si sa pot sa fac poze, sa am grija de Alex, etc. Cureaua este H&M, si o am de anul trecut, iar ochelarii de soare sunt Hugo Boss, si ii am de sase ani, caci sunt ochelari cu prescriptie si nu-i schimb chiar in fiecare an (fiind purtatoare de ochelari, port lentile cu dioptrii si la ochelarii de soare). Pandativ Swarovski, inel cocktail Rebekah Price, ceas Citizen, sandale Payless.

Ce parere aveti de noul meu refashion? Dar de fusta tutu?

Va las cu cateva poze de la muzeu.
Photo credit: Victoria West

19 comments:

  1. Ti-a iesit foarte bine boleroul. Ca si celelalte proiecte, de altfel. Iar fusta e minunata. Iti vine ca turnata. Spuneai ca nimeni nu ti-a aruncat priviri chiorase. Acolo chiar nu m-as astepta la asa ceva. Poate prin alte zone. Apropo de asta, si de ce-mi recomandai tu legat de rochia mea de piele, daca as imbraca-o la petrecerile cu prietenii sau familia, sigur as face nota discordanta rau de tot. Aici lumea se imbraca foarte-foarte casual. Ani de zile am fost mereu, peste tot overdressed, pana m-am saturat sa tot ies in evidenta si am inceput sa ma imbrac mai casual. Prefer sa combin un top mai elegant cu jeansi sau niste pantaloni mai casual ca sa nu fie "too much". Nu-mi amintesc cand a fost ultima data cand am fost intr-un grup unde lumea era imbracata eleganta. Cred ca la o inmormantare daca nu ma insel. Altfel, ocaziile care cer o tinuta mai deosebita sunt chiar rare.

    Cand am fost in vacanta in Florida am facut o plimbare cu vaporasul pana la o insula din apropiere. Am purtat o rochie colorata lunga, vaporoasa, palarie de soare si ochelari de soare. Cand am urcat pe vapor, cei de la intrare, care verificau biletele m-au intrebat de ce m-am imbracat asa eleganta, ca nu ma duc la nicio petrecere. M-am uitat la ei cu o privire foarte surprinsa si n-am zis nimic. Cam asa sunt lucrurile pe aici. Multi oameni incuiati la minte si neumblati prin lume :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai atunci, inteleg, e mai casual acolo la tine in zona decat am crezut la inceput, mda... Ce ti-a zis ala pe vaporas in Florida e incuiat rau de tot. :) Si eu care credeam ca Florida e o zona eleganta.

      Delete
  2. aa, ce frumoasa! fusta e adorabila si iti vine perfect! ador refashion, tai si spanzur tot ce gasesc.pupppppppppp

    ReplyDelete
  3. Ce dragut a iesit...apropo de topuri am si eu 2 identice, unul pe alb si altul pe albastru...sunt super :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca ti-a placut Butterfly, mersi pentru comentariu, te mai astept pe aici. :)

      Delete
  4. Replies
    1. Multumesc Coco, ma bucur ca iti place. :)

      Delete
    2. Revin cat de curand Coco. :)
      Mersi ca ai trecut pe aici si sa ai o zi frumoasa.

      Delete
  5. Ai avut o idee excelenta cu acest bolero. Esti foarte talentata si creativa. Dar asta ti-am mai spus nu? :D
    Imi place si combinatia roz-rosu. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos Nice!
      Ma simt atat debine cand primesc astfel de aprecieri, simt ca nu e un efort degeaba. Nu o fac doar ca pe un hobby sau pentru placerea mea personala, ci si pentru o cauza in acre cred cu tarie.
      Sa ai o zi frumoasa!

      Delete
    2. Si scuze pentru greselutele de mai sus, ma grabeam. :)

      Delete
  6. Fusta e foarte frumoasa si boleroul arata foarte bine fara acel guler.
    Apropo de ce povestea Roxy, poti continua sa te imbraci asa cum iti place, mai elegant si poate lumea va fi din nou mai cocheta, te resemnezi sau porti indiferent de ceea ce poarta altii. Mi s-a intamplat pe Faleza sa fie oprita o persoana pe strada cu care eram si sa-i spuna ca imi admira tinuta. Unora din grup nu le-a placut incaltamintea sport la rochia-camasa si palarie.
    Eu m-am simtit bine? Da, eh e tot ceea ce conteaza. :)
    pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Mihaela, ma bucur ca iti place.
      Aveam aceeasi parere despre guler, a fost unul din motivele pentru care m-am hotarat sa reconditionez acest pulover.
      Sa ai o zi fabuloasa! :)

      Delete
  7. How cute is this red skirt ! Carrie Bradshaw would love it !

    www.caetera-moda.blogspot.com

    xx

    ReplyDelete
  8. Foarte interesante ideile tale! te felicit si asteptam cat mai multe articole de genul!

    http://rochii-de-ocazii.com

    ReplyDelete

Thank you for your comments!