Sunday, September 20, 2015

Refashion -- Ieri rochie, azi fusta

Acum cateva luni am cumparat o rochie neagra maxi de la Value Village cu scopul sa o reconditionez, in unul din proiectele mele de refashioning. Cand am ales-o, nu eram sigura ce voi face cu ea, dar niciodata nici nu incerc sa ma hotarasc pe loc prin ce fel de transformari va trece proiectul meu atunci cand selectez o haina in acest scop. Am venit acasa cu ea, fara sa am o idee clara ce i se va intampla, dar m-am gandit ca voi sti atunci cand scot masina de cusut la interval. Rochia arata asa.
Acesta a fost un refashion care a trecut prin mai multe reconditionari, si exact in asta consta toata distractia! E o modalitate sa porti aceeasi haina in mai multe feluri, fara sa repeti aceeasi tinuta, si la fel am procedat si cu aceasta rochie. Atunci cand am scos rochia pe masa mea de lucru prima oara, aveam chef de un refashion usor, unul pe care sa-l fac repede, nu aveam dispozitia necesara sa stau prea multe ore la masina de cusut. Asa ca prima transformare a rochiei a fost cea mai simpla posibila -- rochia maxi am transformat-o intr-o rochie midi, si i-am taiat partea de jos cu foarfeca pinking shears, fara sa-i cos tivul. Iar din restul materialului care i-a ramas din partea de jos a rochiei am cusut la masina un cordon pentru rochie, pe care puteam sa-l port si la alte rochii.

Iata cum arata cordonul.
A doua zi am purtat aceasta rochie la serviciu, si pentru ca nu i-am modificat spatele, am purtat-o cu un sacou. Dupa aceea mi-am dat seama ca nu imi place asa pur si simplu taiata cu foarfeca pinking shears, si in weekendul urmator i-am cusut tiv la marginea de jos. Data urmatoare cand am purtat rochia, am purtat-o in mod diferit, caci acum avea tivul cusut la masina. Aveam chef sa ma mai joc cu aceasta rochie, asa ca dupa cateva zile a mai trecut printr-o transformare. M-am gandit ca nu vreau sa o pastrez ca o rochie, ci pana la urma sa o transform in fusta. I-am taiat partea de sus (oricum nu ma incanta spatele ala asa cum il avea rochia originala), i-am pus un elastic la mijloc, si iata ce mi-a iesit.
In interiorul muzeului nu m-am obosit sa-mi scot ochelarii de soare, ca sa nu ma deranjez sa-i schimb cu ceilalti de vedere. :)


Am purtat aceasta fusta in timpul vacantei mele de acum cateva saptamani, cand am mers in Statele Unite si am vizitat Sault Sainte Marie, statul Michigan. Am vizitat mai multe obiective turistice la Sault Sainte Marie; unul dintre ele a fost un muzeu gazduit de un vas comercial care a fost retras de pe ape in 1967 si transformat in muzeu; iar un alt obiectiv vizitat in aceeasi zi -- Cascadele Tahquamenon. Primele cinci poze sunt de la muzeul-vas, iar ultimele doua de la Cascade.

Sa va spun si cateva cuvinte despre restul tinutei -- bluza a fost thriftuita la Value Village anul trecut; poseta este Baby Phat, thriftuita la Value Village in vara aceasta; sandalele sunt Aldo si le am de doi ani. Geaca alba, pe care am purtat-o seara dupa ce caldura s-a mai domolit, are o poveste ceva mai curioasa in spate. O am de 10 ani, am adus-o din Romania, si este potrivita pentru primavara si toamna, si chiar pentru serile racoroase sau ploioase din timpul verii. Cand am cumparat-o, pe wishlist-ul meu era o geaca alba, si m-am uitat prin oras dupa mai multe modele pana cand am ales-o pe aceasta. In anul urmator am venit in Canada, si am luat-o cu mine in valiza, bineinteles. In 2006 lucram la primul meu job in Canada, la un supermarket, si in foarte scurt timp colegele mele au inceput sa-mi aprecieze stilul vestimentar, si mai ales le placeau hainele mele din Romania (fiind de doar cateva luni in Canada, nici nu apucasem sa-mi cumpar prea multe haine la Toronto pana in acel moment, si inca purtam hainele mele din Romania in mare parte). Intr-o zi am purtat aceasta geaca la serviciu, si o colega italianca m-a intrebat de unde am cumparat geaca asta, din Canada sau din Romania? I-am spus din Romania. Iar colega mea, foarte dezamagita, a spus ca aici in Canada nu gasesti nimic fain, toate lucrurile faine sunt in Europa. Eu nu eram neaparat de acord cu aceasta afirmatie, dar colega mea era de aceasta parere. :)

Va las cu cateva poze din timpul vacantei mele din SUA.
Sa aveti o duminica frumoasa!

Photo credit: Victoria West

8 comments:

  1. Cred ca varianta finala e cea ideala. :) Mai ales ca o fusta neagra se potriveste cu orice. Astept sa-mi revina si mie cheful de a purta rochite si fustite ca in ultima vreme m-am concentrat doar pe pantaloni. N-as vrea sa zaca prin sifonier. Iar de refashion m-as apuca eu, dar nu am priceperea necesara. :))
    O duminica placuta si tie, Victoria si o saptamana usoara! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Nice, ma bucur sa te vad. Profita cat vremea mai e calda si mai poti purta acele fustite si rochite. :)
      Cat priveste refashioning, daca te gandesti vreodata sa incepi, sa stii ca si eu credeam la fel, ca nu am indemanarea necesara, dar daca ai masina de cusut in fata, inveti, si e mai usor decat pare. Inspiratia mea a fost o refashionista din SUA,Jillian Owens, care scrie blogul Refasionista.net, si ea a invatat singura, doar avand masina de cusut la dispozitie.

      Delete
  2. imi plac ideile tale,eu tot mereu ceva refac. te vad mereu incruntata, zambiti va rog!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Stela, ma bucur sa te vad, si ma bucur ca iti place refashion-ul.
      Cred ca eram incruntata din cauza soarelui, dar nu eram trista. O sa zambesc mai mult. :)
      Te pup si sa ai o saptamana frumoasa!

      Delete
  3. Cu cat o piesa are mai mult material, in cazul asta e mai lung cu cat te poti juca mai mult cand faci schimbari minore: fusta maxi, midi, mini. :)
    Faina plimbarea voastra, o saptamana placuta!
    xox

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perfect de acord Mihaela. :)
      Sa ai si tu o saptamana placuta!

      Delete
  4. frumoase poze!
    da chiar te pricepi la refacut! super!!

    ReplyDelete

Thank you for your comments!