Wednesday, January 04, 2017

Aniversari din lumea modei – 2016

In unul din articolele mele precedente faceam o retrospectiva a lumii frumusetii a anului 2016 si scriam despre aniversarile si celebrarile beauty ale anului ce tocmai a trecut; iar pentru astazi mi-am propus sa scriu despre aniversarile anului 2016 din lumea modei. Intentia mea initiala a fost sa scriu acest articol in decembrie, la fel cum am procedat si cu primul articol din aceasta serie, cel dedicat celebrarilor din lumea frumusetii, dar n-am mai apucat, pe urma au venit sarbatorile, atentia mea a fost in alta parte, si pana la urma am intrat in noul an inainte sa scriu acest articol.
Poseta Gucci
Gucci este casa de moda cea mai veche despre care vreau sa scriu astazi, fondata de Guccio Gucci in Italia in 1921, si in anul ce tocmai a trecut a celebrat aniversarea de 95 de ani. In prezent, Gucci are aproximativ 278 magazine in lumea intreaga, inclusiv la Toronto, pe Strada Bloor, unde se afla toate magazinele de lux din oras. Am o geanta Gucci in garderoba mea, un cross body, pe care imi place sa o port la cumparaturi, in calatorii, iesiri, pentru ca imi da mai multa libertate de miscare, neavand mainile ocupate cu poseta.
Geanta Coach
Coach este o alta casa de moda cu o istorie impresionanta, fondata in Statele Unite in 1941, care tocmai a sarbatorit aniversarea de 75 de ani. Gentile Coach sunt foarte populare aici in America de Nord, imi plac si mie, incat am trei, doua genti de zi mari, incapatoare, pe care le port la serviciu, si o poseta wristlet, pe care o port la ocazii mai speciale cum ar fi petrecerea de Craciun a firmei. Fiind de marime mica, nu este o poseta potrivita pentru fiecare zi, cand am nevoie de o geanta mai mare de zi cu zi, si celelalte doua sunt perfecte pentru activitatile mele zilnice. La Toronto sunt mai multe magazine Coach, si anume in marile mall-uri din Toronto cum ar fi Toronto Eaton Centre, dar genti Coach de asemenea pot fi cumparate la magazinele de tip department store The Bay din oras. Un alt magazin Coach se afla pe Strada Bloor din Toronto.
Rochia in imprimeu de ziar creata de John Galliano pentru Dior, sezonul de toamna-iarna 2000-2001, purtata de Carrie Bradshaw in sezonul 3 al serialului "Sex and the City", precum si in filmul "Sex and the City 2"
Christian Dior a fost un designer francez si a fondat casa de moda cu acelasi nume in 1946, iar in anul ce tocmai s-a incheiat casa de moda Dior a celebrat aniversarea de 70 de ani. Christian Dior este un nume sonor in moda, un nume cu traditie haute couture, alaturi de alte case de moda din Franta cum ar fi Chanel, Yves Saint Laurent, Givenchy. N-am nicio piesa in garderoba mea semnata de Christian Dior, dar am avut parfumuri si diverse accesorii de la aceasta casa de moda; unul din parfumurile mele preferate este Dior Addict.
Prezentare de moda Max Mara in timpul Saptamanii Modei din Milan
Max Mara este o casa de moda italiana fondata in 1951 care tocmai a implinit 65 de ani.
Geanta Yves Saint Laurent
Brandul francez de lux Yves Saint Laurent, una din casele de moda haute couture, a fost fondat de creatorul de moda cu acelasi nume in 1961, si tocmai a implinit 55 de ani.
Modelul Alexa Chung purtand geanta Alexa de Mulberry care i-a fost dedicata
Mulberry, casa de moda britanica, a fost fondata in 1971, si de curand a implinit 45 de ani. Una din piesele de rezistenta ale brandului Mulberry este geanta Alexa, dedicata modelului britanic Alexa Chung (cea care a scris o carte fara cap si fara coada care se numeste It, o mentionez asa, ca fapt divers).
Creatorul de moda american Michael Kors
Designerul american Michael Kors si-a lansat brandul eponim in 1981, si de curand a celebrat aniversarea de 35 de ani in lumea modei. La Toronto exista cel putin doua magazine Michael Kors, unul la mall-ul din centru Toronto Eaton Centre, si un altul pe Strada Bloor; dar haine si accesorii Michael Kors se vand si in alte magazine din Toronto. Detin o pereche de sandale stilettos Michael Kors de cativa ani, am obiceiul sa-i port la ocazii speciale vara, dar cateodata si la ocazii mai obisnuite, cum ar fi la birou.
Campanie promo Guess
Guess este un alt brand creat in 1981, care tocmai a implinit 35 de ani. Este un brand american din Los Angeles, foarte popular mai ales printre iubitorii de moda tineri, iar stilul Guess este un stil indraznet, nonconformist, edgy. De-a lungul timpului am avut un numar mare de haine si accesorii Guess in garderoba mea, iar in momentul de fata am doua rochii, doua bluze, o poseta si o pereche de sandale stiletto.
Pantofi Christian Louboutin
Christian Louboutin este unul dintre cei mai renumiti designeri de pantofi de lux, alaturi de alti prieteni "de gasca" precum Manolo Blahnik si Jimmy Choo, care si-a lansat brandul de moda in 1991 si care tocmai a celebrat aniversarea de 25 de ani in lumea modei. Pantofii Christian Louboutin sunt foarte eleganti, foarte sofisticati, foarte frumosi, foarte doriti si foarte scumpi. Talpa rosie este trademark-ul lui Christian Louboutin, si pantofii lui sunt singurii pantofi de dama din lume care pot avea talpa rosie, fara sa fie incalcate drepturi de autor insusite de designerul francez. Printre clientele lui Christian Louboutin se numara personalitati si vedete precum Printesa Carolina de Monaco, Madonna, Catherine Deneuve, Christina Aguilera, Jennifer Lopez, Tina Turner, Marion Cotillard, Micki Minaj, Gwyneth Paltrow, Blake Lively, Sarah Jessica Parker, Britney Spears, creatoarea de moda Diane von Furstenberg. In 2013 am vazut o expozitie de pantofi Christian Louboutin la Design Exchange din centrul Toronto-ului; a fost o experienta deosebita pentru mine sa vad cei mai eleganti pantofi creati vreodata, la un loc -- o istorie a brandului Christian Louboutin, de la primii pantofi creati in 1991 pana la cea mai recenta colectie a sa din acel an. In vara lui 2016 un magazin Christian Louboutin s-a deschis la Toronto, in cartierul Yorkville, cartierul de moda al Toronto-ului. Inca n-am ajuns acolo sa vad noul magazin Christian Louboutin, dar sper sa ajung odata sa il vad.
Pantofi Jimmy Choo
Jimmy Choo este ultimul creator de moda despre care vreau sa vorbesc in acest articol. Este unul din cei mai reputati designeri de pantofi din lume, iar pantofii lui sunt la fel de doriti ca si cei ai lui Christian Louboutin despre care va spuneam in paragraful de mai sus. Este un creator de moda britanic de origine malayeza, si a fondat brandul sau eponim in Marea Britanie in 1996, iar in 2016 a celebrat aniversarea de 20 de ani. La Toronto pantofi Jimmy Choo se vand pe la magazinele high end cum ar fi Holt Renfrew si Sachs Fifth Avenue.

Photo credit: Google Images

16 comments:

  1. Foarte fain postul. E bine ca oamneii inca mai citesc despre moda, si nu doar o aplica. :)
    P.s new follower: http://color--your--life.blogspot.ro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai venit Ella pe blog daca esti prima oara aici, multumesc pentru comentariu si sustinere. Ma bucur ca ti-a placut articolul. :) Sa ai un an nou minunat! Te mai astept cu drag,

      Delete
  2. Great post, so cool!! Happy New Year sweetheart!

    Mary María Style

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Mary for your comment, I'm glad you liked the story. Happy new year to you too!

      Delete
  3. Foarte frumos articolul si bine documentat!

    http://www.visiononfashion.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Adina, ma bucur mult ca ti-a placut.
      Te mai astept cu drag!

      Delete
  4. Very interesting post, Victoria. I loved Guess bags. Victoria I am no longer listed in bloglovin and I was told that my blog no longer appears in anyone's reading-list. If you still are interested in my looks, there'll be an update today.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lenya, great seeing you, thanks for reading the story, I'm happy you liked it.
      Of course I will keep following you. If your blog no longer appears in our reading lists, because this is how I used to access your blog before, I'll add you to my blog roll and I'll see your new stories right away.
      Cheers and have a great weekend!

      Delete
  5. I know all this designers and brands but didn't know that much about all the history. Thank you for sharing dear :)
    xo
    Sauniya | Find Your Bliss ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sauniya, thank you for your comment, I'm glad you enjoyed the story.
      Have a great weekend!
      Xoxo,

      Delete
  6. Love them all. Guess, MK, Gucci are my favorite!

    www.fashionradi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Radi, great seeing you, thank you for your visit.
      Enjoy your weekend!

      Delete
  7. Hello Victoria. You wrote a very nice article again. I congratulate you. The pink bag is great.😙

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Hazalin, appreciate your kind comment and feedback, I'm glad you liked the story, please come again for more!
      Have a great weekend!
      Xoxo,

      Delete

Thank you for your comments!