Tuesday, January 03, 2017

Cum mi-am petrecut sarbatorile din acest an

Bine v-am regasit dragii mei in noul an, sper ca ati avut sarbatori frumoase si o petrecere de Revelion de vis! Eu si familia mea am avut sarbatori linistite in acest an, cum de obicei si preferam. Nu am avut vacanta de sarbatori in acest an, asa cum am avut in alti ani pe toata perioada sarbatorilor, si asta pentru ca am inceput un job nou de curand, si nu am avut posibilitatea sa-mi iau vacanta chiar din primele luni la noul meu job. Dar nu m-a deranjat acest lucru. Am lucrat intre sarbatori, adica in decursul acelor zile lucratoare dintre Craciun si Revelion, dar au fost cateva zile foarte linistite si lipsite de stres la birou, avand in vedere ca mai mult de jumatate de oras a fost in vacanta. Iar traficul prin oras a fost sublim, este o splendoare sa conduci in Toronto in perioada sarbatorilor.

Asadar, anul acesta nu am avut o vacanta completa de sarbatori care sa cuprinda intreaga perioada de dinainte de Craciun si pana dupa Revelion, asa cum am avut anul trecut si acum doi ani la fostul meu job, dar am avut cateva zile libere de Craciun si Revelion. Anul trecut in ianuarie, cand inca mai eram la fosta mea companie, imi faceam deja planuri pentru vacanta pentru anul care incepea, 2016, si mi-am programat vacanta pe intreaga perioada a sarbatorilor din 2016, care mi-a fost aprobata de seful meu de atunci. De unde sa stiu eu in ianuarie 2016 ca pana in decembrie 2016 voi avea un alt job, la o alta companie, si ca programul meu se va schimba din temelii. Daca mai eram la fosta mea companie IT, acum de sarbatori as fi fost in vacanta timp de 11 zile. Nu la fel s-a intamplat si la noul meu job, dar a fost bine si asa, nu ma plang.

Anul acesta de Craciun nu ne-am facut planuri marete. Urma sa avem un Craciun foarte linistit acasa, foarte low key, doar noi trei, fara musafiri si fara vizite pe la alte case. De obicei ornam bradul cu cateva zile inainte de Craciun, si anul acesta l-am ornat pe 22 decembrie. Si ca de obicei, am participat toti trei la ornarea bradului, eu, John si Alex. Si tot ca de obicei, Alex a pus steaua in varful bradului, tinut in brate de tatal sau ca sa ajunga sus, caci acesta este rolul lui Alex la fiecare Craciun, sa puna steaua in varf la sfarsit cand am terminat sa ornam bradul. Alex a inceput sa participe la ornarea pomului de Craciun de la varsta de doi ani, si sa puna steaua in varf, iar acum are sapte ani.

Vineri, pe 23 decembrie, a fost ultima zi inainte de Craciun pe care am petrecut-o la birou; iar seara cand am ajuns acasa, am mers la cumparaturi ca a doua zi dimineata, in ajunul Craciunului, sa incepem sa gatim de sarbatori. Tot in seara de vineri, cand Alex dormea deja, am impachetat cadourile si le-am pus sub brad. Inainte de sarbatori Alex i-a scris o scrisoare lui Mos Craciun (minunea face ca Alex al meu inca mai crede in Mos Craciun) si i-a spus ce fel de jucarii isi doreste de Craciun, si Mosul i-a adus jucariile pe care si le-a dorit, iar eu l-am ajutat pe Mos cu impachetatul si pusul jucariilor sub brad. A doua zi dimineata, adica in dimineata de Ajun, Alex s-a trezit foarte entuziasmat ca era ajunul Craciunului, si a mers direct la brad sa vada daca gaseste ceea ce astepta de la Mos. A inceput sa despacheteze cadourile cu frenezie, si oh ce incantat era! Era atat de fericit incat imi salta si mie inima de fericire. Dupa aia, pe intreaga perioada a sarbatorilor, a fost absorbit de jucariile pe care si le-a dorit atat de mult si pe care le-a asteptat cu nerabdare sa i le aduca Mosul.

Intre timp, eu si John am fost ocupati cu pregatiririle de Craciun -- ultimele cumparaturi, gatit, curatenie. Sarmalele mele au iesit grozave si de data aceasta. In cele patru zile in care am avut mini-vacanta de Craciun, ne-am relaxat acasa, am dormit pana tarziu, ne-am uitat la o groaza la filme, ne-am bucurat de bunatatile sarbatorilor. Am vazut cateva filme de Craciun in acest sezon de sarbatori, cum ar fi Home Alone 2 (cum sa nu vedem Home Alone 2 in fiecare an de sarbatori, e lege), Love Actually, Elf. Love Actually mi-a placut cel mai mult, este o comedie britanica de Craciun, in care e vorba de mai multe cupluri si despre cum evolueaza iubirea dintre ei in ultimele cinci saptamani de dinainte de Craciun, pana in noaptea de Craciun cand toate cuplurile alea din film isi spun unul altuia "I love you".

Au urmat alte trei zile la birou pentru mine, dar pentru ca jumatate de oras a fost in vacanta, au fost trei zile lejere. Vineri seara inainte de weekendul Revelionului cand am ajuns acasa, am mers din nou la cumparaturi, si in aceeasi seara am inceput din nou sa gatesc, iar gatitul a continuat a doua zi dimineata, insotit de ultimele pregatiri pentru noaptea dintre ani. De Revelion am acceptat invitatia la petrecerea unor prieteni, dupa care au urmat alte doua zile relaxante acasa in care ne-am incarcat bateriile – filme bune, bunatati culinare, lenevit pe canapeaua din living. Iar astazi am luat-o de la capat la birou, caci vacanta s-a terminat, si toata lumea a revenit la programul obisnuit. Inca mai am bradul ornat in living, dar il voi mai tine cateva zile, de obicei despodobesc bradul dupa 7 ianuarie, adica dupa Sfantul Ioan, dupa ce sarbatorim si ziua onomastica a lui John, cu care incheiem sezonul de sarbatori de iarna.

Voi cum ati sarbatorit in aceasta iarna? Va doresc tututor un an nou minunat si plin de realizari. La multi ani!

18 comments:

  1. Thanks for follow,following back.

    https://shizasblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Shiza for following back, appreciate your support.
      Have a great day!

      Delete
  2. Sounds like you had a lovely Christmas, Victoria. I had no decorated tree this year, because I am still doing the renovation and my home is this chaotic, to say the least. Wishing you a happy and healthy New Year!!!
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lenya, thanks for stopping by, great seeing you. Good luck with your renovation, soon you will be done and you will be able to enjoy your new home. :) Have a wonderful year ahead as well! Xoxo,

      Delete
  3. Veri nice post! Happy new year!

    sweet-girls-em.blogspot.ba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy new year to you too Ema, thank you for your comment.

      Delete
  4. Happy New year!

    http://iameleine.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Eleine for your wishes, happy new year to you too.

      Delete
  5. Nici pentru mine nu trece perioada sărbătorilor de iarnă fără să văd măcar unul dintre filmele din seria Home Alone. La mulți ani!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai venit pe blogul meu Anamaria daca esti prima oara aici, multumesc pentru vizita si pentru comentariu. Te mai astept cu drag, la multi ani si tie si sa ai un an minunat!
      Acum imi dau seama ca in ultimii ani am vazut Home Alone 2 in fiecare an de sarbatori, dar n-am mai vazut demult primul film, Home Alone. Cred ca mi-ar fi dor sa-l revad si pe primul. :)

      Delete
  6. Citind, am simtit dorinta de a petrece sarbatori in tihna, doar acasa, fara vizite, fara hoinareli, fara petreceri.Ce frumos!La multi ani, Victoria!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Georgiana, myltumesc pentru vizita si pentru comentariu. Sarbatorile petrecute acasa in tihna, doar cu familia, fara vizite si fara musafiri, au frumusetea lor, pentru ca sunt lipsite de stres, nu te obosesti si nu te epuizezi, ci cu adevarat apuci sa te odihnesti si sa-ti priasca, de aceea apreciez sarbatorile petrecute in propriul meu camin. :) In cei mai multi ani am combinat, adica una din cele doua sarbatori (Craciunul si Revelionul) le-am petrecut in vizite sau cu musafiri, iar cealalta in liniste acasa. In unii ani aveam un Craciun mai "alert" si un Revelion mai linistit acasa, in alti ani invers, cum a fost anul acesta. Cred ca e o balanta perfecta intre a te distra de sarbatori si a apuca sa te odihnesti un pic. Poate pentru cei mai tineri si mai fara griji e prea putin si vor mai multa distractie si zgomot de sarbatori, dar pentru mine, care am familie si un copil de 7 ani, e perfect asa.

      Delete

Thank you for your comments!