Friday, March 12, 2010

In curand: Saptamana Modei Toronto 2010


Vesti bune pentru fashionistele din Toronto – intre 28 martie si 1 aprilie 2010 va avea loc Saptamana Modei din Toronto 2010, cu numele oficial LG Fashion Week Beauty by L’Oréal Paris. Este cel mai important eveniment din industria modei din Canada, si este a doua Saptamana a Modei ca marime din America de Nord, dupa Mercedes Benz Fashion Week New York. LG Fashion Week este organizata bi-anual de Fashion Design Council of Canada (FDCC), o asociatie nationala non-guvernamentala si non-profit, care a fost infiintata in 1999 cu scopul de a sustine industria canadiana a modei. Dupa cum sugereaza si titlul LG Fashion Week Beauty by L’Oréal Paris, LG si L’Oréal Paris sunt sponsorii majori ai evenimentului, dar si alte nume importante din moda canadiana se afla pe lista sponsorilor, cum ar fi Joe Fresh Style, Sears, Holt Renfrew, Town Shoes; precum si DHL, Peroni Italy, Rowenta. Printre partenerii media ai evenimentului se gasesc Fashion Television Channel, revista Elle Canada, revista Fashion, revista Flare.

Cine va prezenta la LG Fashion Week? David Dixon este fara indoiala cel mai sonor nume din lumea modei canadiene, si isi va prezenta show-ul de moda in ultima zi a Saptamanii Modei, pe 1 aprilie. De asemenea, Sears si Joe Fresh Style vor prezenta cate un show pe 31 martie. Alti designeri participanti sunt Linda Lundstrom, Pink Tartan, Saniya Khan, Pat McDonagh, Katrina Tuttle.

Pana anul trecut nici nu am stiut ca la Toronto se organizeaza Saptamana Modei. Am aflat absolut intamplator, cand dintr-o pura curiozitate am google-uit Toronto Fashion Week. Asta se intampla anul trecut in martie, si rezultatele afisate de Google mi-au aratat ca Toronto Fashion Week se desfasura chiar atunci, in acea saptamana, si se incheia chiar in ziua in care am google-uit. Sa mor de ciuda, ma gandeam, n-am putut sa google-uiesc si eu cu cateva zile mai inainte, ca sa apuc sa merg la Saptamana Modei? Astfel am pierdut ocazia sa merg la Toronto Fashion Week, editia din martie 2009. Dar mi-am propus sa merg cu urmatoarele ocazii. Cum LG Fashion Week este un eveniment bi-anual, urmatoarea Saptamana a Modei din Toronto a avut loc in octombrie 2009. Dar deoarece copilul meu se nascuse cu o luna inainte, sa merg la Saptamana Modei in octombrie 2009 chiar nu a fost pe lista prioritatilor mele, asa ca nici toamna trecuta nu am mers. Ei bine, vine o noua Saptamana a Modei la Toronto, si de data aceasta m-am hotarat sa merg. Mi-am si luat biletul de participare, si voi merge la show-ul Lindei Lundstrom, care se va desfasura pe 30 martie. E pacat sa locuiesti intr-un oras in care se organizeaza Saptamana Modei si sa nu mergi la Saptamana Modei, ceea ce m-a determinat ca de data aceasta sa fiu acolo.

Mai multe detalii despre Saptamana Modei din Toronto se pot gasi pe www.lgfashionweek.ca.

2 comments:

  1. Congrats! Cred ca esti super incantata de ideea ca o sa vezi o gramada de celebritati! Sa faci multe poze si sa-mi trimiti si mie.

    ReplyDelete
  2. Saptamana modei a fost intr-adevar o experienta super pentru mine. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!