Sunday, April 11, 2010

Umorul din Sex and the City - Partea a II-a


Sezonul 3

3-1, Where There’s Smoke…
Fetele merg la o petrecere a pompierilor, si Samantha este atrasa de unul dintre ei. Desi pompierul in cauza e un tip foarte atragator (a se citi pachet de muschi), e cam… prostut. Nu conteaza, atata timp cat sexul e bun. Asa ca Samantha nu-l lasa sa vorbeasca prea mult nonsense si il cara direct la ea in dormitor. Urmatoarea lor intalnire are loc la statia de pompieri, caci Samantha nu se poate abtine sa nu se joace cu focul. Ceea ce incepe ca o fantezie de salvare se transforma in realitatea salvarii, nu una pe gustul Samanthei, cand se trezeste intr-o postura foarte jenanta pentru ea – toti pompierii din statie o surprind in lenjerie intima atunci cand suna o alarma de incendiu.
La aceeasi petrecere, Carrie a cunoscut un politician, Bill. Cand iese in oras cu el prima oara, se plange de frig, si asta in timp ce poarta sandale pe piciorul gol. Hello, s-au inventat ciorapii, la care poti sa porti si altfel de pantofi decat sandalele.

3-2, Politically Erect
Carrie continua relatia ei cu Bill politicianul, care are o fantezie sexuala mai kinky: vrea ca in timp ce sunt impreuna la dus, Carrie sa faca pee pe el. Carrie nu e tocmai confortabila cu o asemenea exprimare a sexualitatii; si desi s-a gandit mult la rugamintea lui Bill, pana la urma ii spune ca nu poate sa o faca. Bill in schimb ii spune ca nu mai poate sa se vada cu ea, avand in vedere ca ea scrie despre sex, ceea ce nu este tocmai o bila alba pentru campania lui electorala. Carrie, uimita, ii spune: “You’re the one who wants people to pee on you!” Raspunsul lui Bill? “Nimeni nu stie despre asta.” A, nu stie nimeni? Las-ca are fata grija sa stie toata lumea. Asa ca urmatorul articol din New York Star al lui Carrie il vizeaza fix pe politicianul care vrea pee in timpul sexului. Carrie nu i-a folosit numele real al lui Bill in articolul sau, dar nici nu ar fi fost nevoie, caci “prietenii stiu”.

3-3, Attack of the Five-Foot-Ten-Inch Woman
Miranda o angajeaza pe Magda, femeie in casa. Doamna cu traditii, Magda se gandeste sa-i rearanjeze viata Mirandei asa cum considera ea de cuviinta, adica se apuca sa-i faca ordine Mirandei in lucrurile intime – vibrator, preservative, chestii. Cinica asa cum o stim, Miranda pune piciorul in prag si ii lasa Magdei foarte putin loc de interpretare in legatura cu jobul pentru care este platita.
Carrie se simte subminata de Natasha, din mai multe motive – ca e maritata cu ex-ul ei, ca e mai frumoasa, mai inalta, ca are parul mai stralucitor, ca e femeia perfecta, etc. Pana la urma, spre bucuria ei, isi da seama ca nu are motive sa se simta in inferioritate Natashei, atunci cand descopera ca Natasha este o agramata, care nu stie cand se scrie “there” si cand se scrie “their”.

3-5, No Ifs, Ands or Butts
Miranda uita pentru o clipa ca are un prieten Steve (cu care se impacase de ceva vreme), cand ea si Carrie vorbeau despre “pe cine mi s-a mai pus pata in ultimul timp”: “Oh, God, I forgot I have a boyfriend, is that normal?”

3-6, Are We Sluts?
Este un episod plin de scene haioase. Charlotte are o experienta amara cu tipul cu care se vede, care in timpul sexului ii spune whore. Se plange prietenelor in timpul unei mese in oras, si Samantha, ca sa o linisteasca, ii spune intr-un mod retoric: “If you’re a whore, what does it make me?” Pentru Samantha era o intrebare retorica, in sensul invers al cuvantului, adica in sensul pozitiv pentru ea. A spus aceasta fraza cu voce tare doar pentru ca n-ar crede ca prietenele ei i-ar spune pe fata: “Yes, you’re a whore!” Dar s-a inselat, caci Miranda si Carrie si-au ascuns fetele in farfurii, pentru ca nu vroiau sa o priveasca pe Samantha in ochi in timp ce expresia lor ar fi tradat faptul ca ele nu sunt tocmai de acord cu stilul de viata al Samanthei. Dar Samanthei nu-i scapa tacerea plina de subintelesuri ale prietenelor ei, si se simte foarte ofensata.
Miranda se trezeste ca are Chlamydia, si urmeaza ceva si mai jenant – trebuie sa-i sune pe toti barbatii cu care s-a culcat vreodata ca sa le spuna sa-si faca si ei cate un test medical. Dar mai intai trebuie sa faca lista cu respectivii, lista care s-a dovedit a fi destul de lunga, si destul de greu de compilat, caci Miranda are dificultati sa-si aduca aminte de toti barbatii din viata ei. O vedem pe lista cum scrie “who else?”, apoi urmeaza “the guy from deli”, adica un barbat a carui nume Miranda nu si-l mai aduce aminte, sau poate ca nici nu l-a stiut vreodata.
Toate aceste intamplari prin care trec cele 4 prietene in decursul acestui episod o fac pe Carrie sa se intrebe daca nu cumva exista o limita pe care o femeie n-ar trebui sa o depaseasca?

3-8, The Big Time
Unul din subiectele sensibile in cultura nord-americana este varsta. In America de Nord este considerat inoportun (a se citi lipsit de bune maniere) sa intrebi pe cineva cati ani are, indiferent daca e femeie sau barbat. De multe ori ma intrebam ce e asa de sensibil cand vine vorba despre varsta? E un fapt ca oricare altul si atata tot. Doar nu s-o prabusi cerul pe tine daca iti afla cineva varsta reala. Nu si in mintea Samanthei. Niciodata nu a fost confortabila ca altii sa-i cunoasca varsta exacta, nici macar prietenele ei (metaforic sau nu). De-abia si-a facut curajul sa recunoasca de fata cu prietenele ei ca “e un pic mai in varsta ca ele”, de parca recunostea o crima. “Problema” varstei apare si in alte episoade pe parcursul serialului.
Steve si Miranda se cearta mai mereu, asa ca Steve, in speranta sa imbunatateasca mersul relatiei, o convinge pe Miranda sa adopte un catel. Numai ca, l-a adoptat si atat. Desi i-a promis Mirandei sa aiba grija de catel, nici de gand sa o faca in realitate. Si in timp ce Steve doarme dus si nu se sinchiseste de scancetele catelului, Miranda nu mai poate de nervi. Rezultatul? Cei doi se despart. Morala: nu va luati catei daca nu puteti avea grija de ei, face rau relatiei.

3-10, All or Nothing
Charlotte a inceput pregatirile de nunta cu Trey, iar Trey ii da un contract prenuptial nu tocmai pe placul lui Charlotte. Si pe buna dreptate, avand in vedere cat de cinic suna clauzele contractului. Pentru a pastra iluzia romantismului, Charlotte renegociaza contractul prenuptial cu mama lui Trey; dar pana la urma tot o hartie insensibila semneaza.

3-11, Running with Scissors
Samantha face un test HIV, care nu este tocmai cea mai placuta experienta din viata ei, mai ales cand trebuie sa raspunda la intrebarea asistentei medicale: “How many men…?” Este o intrebare imposibil de raspuns pentru Samantha, cand incearca sa faca un calcul mental cati au fost, sau macar cati au fost in decursul acelui an, but to no avail.
Natasha o surprinde pe Carrie in apartamentul lui Big. In timp ce Carrie incearca sa evadeze din casa, Natasha striga din urma ei: “I knew you were having an affair, but now in my house?!” Ei nu zau? Afirmatii de genul asta ma fac sa exclam: “Mars ba de-aici!” Sa te mariti la totul de-a gata fara sa aduci nici o contributie personala nu inseamna “casa mea”.

3-12, Don’t Ask, Don’t Tell
Fetele o ajuta pe Charlotte in pregatirile de nunta. Charlotte este atat de incantata de prospectul casatoriei cu Trey MacDougal, incat ii scapa exprimarea “This is my week!”. Miranda o pune imediat la punct: “It’s your day. You’ve got a day, not a week”.

3-14, Sex and Another City
Fetele sunt intr-o vacanta in Los Angeles. Carrie cunoaste un tip Keith (interpretat de Vince Vaughn), care se prezinta drept agentul lui Matt Damon. Cei doi merg sa vada o casa de 3,4 milioane pe care Keith ar vrea sa o cumpere, apoi merg acasa la Keith unde au o aventura. Sunt surprinsi de scriitoarea Carrie Fisher (care joaca propriul sau rol), si atunci iese la iveala faptul ca agentul lui Matt Damon, Keith, nu este nici un fel de agent de vedete, ci un house sitter; iar casa de 3,4 milioane nu era pentru el, ci pentru una din celebritatile de la Hollywood; si nici casa in care Keith si Carrie fac sex nu este a lui Keith. Carrie Fisher este foarte indignata sa-i surprinda in casa pe cei doi intr-o postura intima, si nu o mai scoate pe Carrie Bradshaw din apelativul prostitute. Waw, de cand sa fii scriitoare in New York inseamna sa fii prostitute? Ce, femeile normale (a se citi scriitoare) nu pot face sex fara sa fie catalogate drept prostituate? Nici macar faptul ca au acelasi nume si aceeasi ocupatie nu o imbuna pe Carrie Fisher sa nu-i vorbeasca asa de urat lui Carrie Bradshaw.
Miranda se vede in Los Angeles cu o cunostinta mai veche, scriitorul Lew. Fost newyorkez, mutat la Los Angeles, Lew declara ca este foarte fericit in Orasul Ingerilor. Si arata mai bine, dupa ce a slabit vreo 15 kilograme. Fericirea lui tine pana in momentul in care cei doi merg la un restaurant, si Lew in loc sa-si savureze friptura de vita, doar o mesteca si o scuipa, fara sa o inghita. Cand Miranda il intreaba de ce face asta, Lew cel fericit isi iese din pepeni si ii spune ca n-ar putea supravietui in lumea showbiz-ului din Los Angeles daca ar manca si ar fi mai gras decat este. Ei na, se pare ca problema anorexiei exista si la barbati, nu numai la femei. Si eu care credeam ca doar modelele de pe catwalk si asistentele din The Devil Wears Prada (va mai aduceti aminte de Emily?) sunt anorexice, care nu mananca nimic, iar cand simt ca mai au putin si lesina, mananca un cubulet de branza.

3-15, Hot Child in the City
Carrie se vede cu un tip Wayne care, spre surprinderea ei, inca locuieste cu parintii lui. Intr-o seara cand cei doi sunt la Carrie acasa, mama lui Wayne il suna acolo, spre disperarea amandurora. Wayne, jenat, raspunde la telefon; si cand Carrie aproape ca pune receptorul in furca, Wayne ii spune ca Doamna Adams vrea sa vorbeasca la telefon si cu ea. Well, Carrie ar fi trebuit totusi sa puna receptorul in furca din inertie, si dupa aia sa spuna: “Really, chiar vroia sa vorbeasca si cu mine? Scuze, apucasem sa inchid”. N-ar fi fost mai funny?

3-16, Frenemies
Samantha si Charlotte se cearta din cauza diferentelor de opinii in ceea ce priveste viata sexuala care (nu) depaseste limitele decentei; ca pana la urma Charlotte, atunci cand se intalneste cu niste vechi prietene din colegiu, doamne tiponate, sa-si descopere si etaleze Samantha din interior. Bine macar ca si-a dat seama la timp ca Samantha are si ea partile ei bune, si s-a impacat cu ea.

3-17, What Goes Around Comes Around
Carrie si Natasha se intalnesc intr-un restaurant, si Natasha, dezgustata, se intoarce si pleaca. Lui Carrie nu-i vine sa creada cat de mult o uraste Natasha. Pai ce-ai crezut, ca iti va zambi si va veni la masa ta sa-ti spuna “Buna, ce mai faci?” Parca i-ai distrus casnicia, nu?
Carrie e pradata in plina strada, si ramane pana si fara pantofi. Miranda vine sa o salveze, si ii aduce in punga niste pantofi de-a dreptul hidosi. Nu ca Miranda ar fi facut-o intentionat, doamne fereste, dar contrastul dintre pantofii ei frumosi si pantofii aia urati pe care i-a adus pentru Carrie, si care pe de asupra ii erau mari lui Carrie, este hilar.
Charlotte tot incearca sa-si rezolve problemele din dormitor pe care le are cu Trey, dar nu reuseste sa se apropie de o solutie multumitoare nici macar cu un centimetru. Apoi il intalneste pe gradinarul familiei MacDougal, un barbat tanar, atragator, si aparent foarte viril. Charlotte il viseaza pe gradinar si aproape ca are orgasm in somn; iar nesimtitul de Trey o trezeste, crezand ca Charlotte are un cosmar; cand de fapt Charlotte avea un vis din care ar fi vrut sa nu se mai trezeasca si ii venea sa-l pocneasca pe Trey ca nu a lasat-o sa-si vada visul (si orgasmul) pana la capat.
Carrie a cautat-o in oras pe Natasha ca sa-i spuna ca ii pare rau pentru tot ce s-a intamplat. Well, this is the road not taken. You just don’t do this. Nu mergi la sotia barbatului a carui amanta ai fost, ca sa-ti ceri scuze ca i-ai distrus casnicia. Este un gest atat de ipocrit, incat mai bine sa nu o faci. Si desi Carrie a avut cele mai bune intentii si a fost cat se poate de sincera atunci cand i-a zis Natashei “I’m sorry”, bineinteles ca Natasha nu a crezut-o. Cine ar fi crezut-o in locul ei? Si nu pentru ca nu si-ar fi dorit sa o creada pe Carrie, ci pentru ca, atunci cand esti in postura femeii inselate, iti este imposibil sa o crezi pe amanta ca ar fi sincera.
Nici Natasha nu rateaza ocazia sa-i reproseze lui Carrie toata povestea cu aventura si inselatul. Si iar se apuca sa spuna “my apartment” (mai lasa-ma cu apartamentul tau, ca nu-i al tau), si ii reproseaza lui Carrie ca i-a distrus nu numai casnicia, dar si pranzul. Ei, na – pe langa o casnicie ruinata, ce mai conteaza un pranz?


SEZONUL 4

4-1, The Agony and the “Ex”-Tacy

Fetele merg la o petrecere de logodna, si Charlotte se trezeste ca vorbeste prea mult despre casnicia ei. Atat de mult, incat le sperie pe celelalte femei prezente, si le face sa o evite.
La aceeasi petrecere, Miranda nu mai suporta privirile pline de mila ale femeilor maritate si logodite, si la intrebarea “Anyone special?” raspunde brutal: “No, but I am seeing a whole bunch of UNspecial guys”. Mai tarziu se intalneste cu o veche prietena prin oras, si ii transmite acelasi mesaj, dar nu la fel de brutal; ci prefera sa spuna adevarul ca nu crede in soul mates. Iar prietena ei, pusa in fata unei asemenea sinceritati, simte nevoia sa faca haz de necaz pe seama faptului ca nu poate avea copii.
Este ziua lui Carrie, si fetele i-au pregatit o mica petrecere in oras. Dar, spre dezamagirea ei, nici una din ele nu reuseste sa ajunga la timp la acel restaurant. Carrie isi trage fundul plictisit acasa si intra direct sub dus; cateva minute mai tarziu este surprinsa de Charlotte in baie, in timp ce avea rimelul intins la ochi: “Ce naiba faci in baia mea?”. De cand a devenit de bun simt sa vii neanuntata la prietena ta si sa intri peste ea in baie?

4-5, Ghost Town
Charlotte isi reface casatoria cu Trey, si cei doi se muta din nou impreuna. Iar Bunny, mama lui Trey, este o prezenta prea persistenta in apartamentul lor. Atat de persistenta, incat intr-o dimineata vine peste ei si ii surprinde in timp ce fac dragoste, fara sa-si anunte vizita, fara sa bata la usa, nimic. Hello, inca mai sunt oameni pe lumea asta care si-au trait viata in intregime si tot n-au invatat ca trebuie sa bata la o usa inainte sa intre?

4-9, Sex and the Country
Carrie de-abia se lasa convinsa de Aidan sa mearga in weekend la casa lui de la tara. Este o casa rustica si lipsita de comfort, care nu este pe placul lui Carrie din prima. Probabil din lipsa de inspiratie, o da in bara si cu outfit-ul. Desi vazuse cum arata casa in poze, vine la tara in pantofi de lux, cand curtea casei e plina de noroi. Se mai si sperie de o veverita de la geam, si incepe sa tipe prin casa ca un copil de 6 ani care a vazut un monstru, de parca acea veverita ar fi amenintarea lumii.
In acelasi timp, si clanul MacDougal este la tara (dar la o tara ceva mai luxoasa). Charlotte este foarte indignata cand o surprinde pe Bunny stand de vorba cu Trey in baie, in timp ce Trey face baie. Damn, this is sick. De cand e normal ca mamele sa stea de vorba cu fiii lor de 40 de ani in baie, in timp ce acestia fac baie?

4-11, Coulda, Woulda, Shoulda
Miranda ramane insarcinata cu Steve, deoacere nu a folosit un prezervativ. De cand prezervativul a ramas singura metoda anticonceptionala de incredere? Si de cand sa faci sex fara prezervativ inseamna neaparat sa ramai insarcinata? Ce a fost in capul Mirandei sa nu foloseasca un prezervativ, dar nici o alta metoda anticonceptionala?
Daca Miranda a ramas insarcinata fara sa vrea, Charlotte nu reuseste sa ramana insarcinata, desi vrea. “How could you do this to me?”, o intreaba Charlotte pe Miranda, de parca ar fi vina Mirandei ca bebelusul dorit a gresit uterul, si de parca ar fi fost un atac personal la adresa lui Charlotte.

4-12, Just Say Yes
Charlotte se gandeste si la alte optiuni de a avea un copil, si se inscrie pe o lista de asteptare de adoptie a unui copil chinez. Ii spune lui Trey ca datorita faptului ca ambii sunt bruneti, oamenii nu-si vor da seama de la inceput ca nu este copilul lor. Cum dumnezeu sa nu-si dea seama? De cand oamenii nu mai deosebesc rasa asiatica de cea europeana? S-au schimbat trasaturile asiaticilor in ultimii 20 de ani si nu mi-am dat eu seama sau Charlotte nu stie cum ar arata un copil chinez? Altfel nu-mi explic ignoranta ei.
Iar Bunny este la fel de bagareata ca si inainte, si confunda istoria clanului MacDougal cu intimitatea familiei Trey MacDougal.

4-15, Change of a Dress
Carrie uita mereu ca este logodita. Mai mult decat atat, toata lumea este incantata pentru ea ca este logodita si ca se va casatori, numai Carrie nu este. Cand se intalneste in oras cu o veche prietena Susan Sharon, aceasta nu mai poate de incantare la aflarea vestii ca Aidan si Carrie sunt logoditi. O copleseste pe Carrie cu intrebari: “Esti logodita?! Te casatoresti?! Cand faci nunta? Va fi o nunta de primavara, vara…? Unde faci nunta? Cand incepi pregatirile?” Fiecare din aceste intrebari sunt ca niste bate luate in cap pentru Carrie, incat mai are putin si se ascunde sub masa.
Miranda are o reactie asemanatoare in legatura cu sarcina ei. Toata lumea pare foarte incantata ca va avea copil, ca va fi baietel, numai ea nu este. Pentru Miranda nu este atat de important ca i se va naste un baiat (merge pe principiul “nu conteaza daca e fata sau baiat, important sa fie sanatos”), dar toata lumea asteapta de la ea sa nu mai poata de fericire ca va avea baiat. Si trebuie sa simuleze aceasta bucurie de atat de multe ori, incat o doare capul. Anul trecut eram insarcinata, si la un moment dat in timpul sarcinii am aflat si eu ca voi avea baiat. Ma gandeam oare toti cei din jurul meu vor astepta acelasi lucru de la mine, sa sar in sus de bucurie ca voi avea baiat, asa cum i s-a intamplat Mirandei din Sex and the City? Si am constatat ca in viata reala asa ceva nu se intampla. Nimeni nu a facut fetele alea care sa astepte de la mine sa sar in sus de fericire, toata lumea a avut o reactie cat se poate de normala la aflarea sexului copilului meu.
Miranda in schimb este o femeie insarcinata foarte frumoasa, arata grozav. Acea aura despre care ii spune toata lumea (Steve & co) dar in care ea nu crede, chiar se vede la Miranda. Este cea mai frumoasa femeie insarcinata pe care am vazut-o vreodata, in filme si in viata reala.

4-16, Ring a Ding Ding
Oooo, este un alt episod plin de momente funny. Incepe cu despartirea dintre Carrie si Aidan, cand Aidan se muta din apartament. Inainte sa plece cu ultimul bagaj, Aidan ii lasa un plic pe noptiera lui Carrie. Carrie crede ca este o scrisoare de adio de la Aidan, una romantica si cu vorbe frumoase. Ia plicul in mana, se cuibareste in fotoliu, pune cutia de servetele langa ea si se pregateste sa planga la lectura scrisorii de adio a lui Aidan. Si cand colo, nu e nici un fel de scrisoare romantica de la fostul ei prieten, ci o instiintare seaca de la avocatii acestuia, in legatura cu apartamentul. Avand in vedere ca Aidan apucase sa cumpere acel aprtament, Carrie are de ales intre a-l rascumpara si a se muta in alta parte.
Carrie se intalneste cu prietenele in oras, si se plange de situatia in care se afla. Avocata Miranda incearca sa o consoleze ca oferta lui Aidan este una cat se poate de onesta, dar Carrie nu simte la fel. Si este de inteles in cazul ei, caci nu are bani sa cumpere apartamentul. In afara de asta, spune prietenelor ca nu ar interesa-o sa cumpere apartament intr-un oras in care toata lumea inchiriaza. Si atunci cele 3 prietene ale ei ii spun ca ele nu inchiriaza: “I don’t!”, “I don’t!”, “I don’t!”. Inclusiv o auzim pe Charlotte cum spune “I don’t!” si cum se bate cu pumnul in piept ca nu inchiriaza, ci sta in apartamentul ei (adica in apartamentul de pe Park Avenue pe care i l-a lasat Trey in urma separarii). Cand Carrie ii atrage atentia ca nu a platit pentru acel apartament, ci l-a primit de la Trey, Charlotte se burzuluieste la ea: “Oh, I paid for that apartment!” Numai ca… nu era vorba de platit sentimente, ci era vorba de platit bani pentru apartament. Charlotte a pus suflet in acel apartament, l-a schimbat si l-a decorat, dar tot Trey a fost cel care a platit facturile din salariul lui de chirurg, si nu Charlotte dupa ce isi daduse demisia de la job, era casnica si nu mai avea propria ei sursa de venit. Asa ca, ceva nu se leaga. Desi ea se considera stapana in acel apartament, de fapt este intru totul meritul fostului ei sot, si nu al ei.
In continuare Carrie recunoaste ca i-a dat inapoi inelul de logodna lui Aidan, si o intreaba pe Charlotte daca vrea sa faca la fel. In realitate, Charlotte este indreptatita sa pastreze acel inel. Desi casatoria ei cu Trey s-a incheiat lamentabil, totusi a fost sotia lui, deci nu este nimic iesit din comun sa vrea sa pastreze acel inel.
Carrie merge la banca sa ceara un imprumut pentru a-si rascumpara apartamentul, dar imprumutul nu ii este acordat, pe motiv de labilitate financiara. Functionara bancara o intreaba daca are si alte surse de venit in afara de rubrica de la ziar, daca are proprietati, actiuni, obligatiuni, si alte securitati financiare. Raspunsul este nu. Functionarii bancari tot timpul pun aceasta intrebare celor care solicita imprumuturi. Din punctul meu de vedere este o intrebare lipsita de sens, ca sa nu spun stupida. Daca un client care vine la banca sa ceara un imprumut ar avea proprietati, actiuni sau obligatiuni, de fapt n-ar mai avea nevoie sa vina la banca sa ceara acel imprumut, caci ar fi intr-o pozitie financiara suficienta pentru a-si rezolva singur problema, fara imprumutul de la banca.
Carrie incearca sa o imbune pe functionara bancara, poate-poate o convinge sa-i acorde imprumutul, explicandu-i mai pe indelete situatia in care se afla. Ii spune mai intai ca tocmai s-a despartit de logodnicul ei. Well, this is funny. Cat timp a fost logodnica lui Aidan, niciodata nu avea comfortul sa o spuna cu voce tare, iar cand venea vorba de eventuala casatorie, reactiona ca si cum lua un pumn in freza. Si acum, la banca, dintr-o data este vorba de fiancé, cand acel fiancé nici macar nu mai exista in peisaj.
Dupa care, ii spune ca are de ales intre a cumpara apartamentul cu pricina, sau de a ramane pe strada. A spus-o din acelasi motiv, sa puna emfaza pe situatia in care se afla, dar lucrurile nu erau chiar atat de tragice, nu-i asa? Daca nu mai putea locui in acel apartament, putea inchiria un altul, nicidecum nu era vorba sa ramana pe strada, ca doar nu s-a terminat piata imobiliara din New York la apartamentul ei.
Mai tarziu merge cu Miranda la un magazin de pantofi, si sufera ca nu isi permite sa-si cumpere pantofi noi. Dar nu se da in laturi sa incerce pantofii din magazin. Ii spune unui asistent ca vrea sa incerce vreo 7 perechi de pantofi, fara sa-i cumpere, ca ii probeaza “just for fun”. Asistentul nu o refuza, dar nici nu ezita sa fie ironic: “How… fun for me!” Ceea ce o contrariaza pe Carrie, bieninteles. Pai ce-ai crezut, probezi atat de multi pantofi fara sa cumperi nici o pereche, si te mai miri ca asistentii din magazin iti arata ca nu sunt tocmai incantati?

4-17, A Vogue Idea
Charlotte organizeaza un baby shower pentru Miranda. In timpul acestuia una din mamicile de la baby shower ii da Mirandei copilul ei sa-l tina, cu scopul ca Miranda sa inceapa sa se obisnuiasca de pe acum cu noua ei postura de mamica. Numai ca, Miranda nu se sinchiseste cand primeste un asemenea mesaj. Ia copilul in brate ca pe un obiect, il pune pe canapea langa ea ca pe un obiect, si il lasa sa cada de pe canapea ca un obiect. Unele mamici fac greseala sa creada ca tuturor femeilor le face placere “din oficiu” sa se joace cu copiii, dar nu este asa. Nu poti sa astepti asa ceva de la o femeie care (inca) nu are copii, cum e cazul Mirandei. Daca vrei ca baietelul tau sa nu cada, sa nu se loveasca, sau sa nu se zgarie, ai grija pe cine rogi sa il supravegheze cat timp esti la baie.

(Va urma.)

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!