Tuesday, May 04, 2010

Imi place sa port rochie


Imi place foarte mult sa port rochie. Ma simt mai feminina, mai frumoasa, mai atragatoare atunci cand port rochie. O rochie iti confera mai multa eleganta decat orice alta piesa vestimentara. Imi place sa port rochie atat la serviciu, cat si in timpul liber. Imi place sa port rochie la petreceri, in vizita, la evenimente sociale, la restaurant, la teatru, la film. Imi place sa port rochie chiar si atunci cand merg la cumparaturi.

In timpul iernii de cele mai multe ori aleg sa port blugi sau pantaloni, dar lucrurile se schimba atunci cand vine vara. In fiecare an astept cu nerabdare vremea frumoasa si calda, ca sa-mi scot rochiile din garderoba. Bineinteles ca aleg modelele rochiilor in functie de eveniment si moment al zilei. Rochiile extravagante sunt perfecte pentru petreceri, iar pe cele care urmeaza un model clasic le port la birou sau la alte ocazii de zi. Rochiile de seara, lungi, le port la evenimente pe masura, adica la nunti, botezuri, si alte ocazii de o asemenea importanta.

Pe vremuri cunosteam o croitoreasa foarte talentata, la care obisnuiam sa creez rochii si costume personalizate. Mai apelam la ea si pentru mici retusari. Inca mai am rochii (dar si alte piese vestimentare) in garderoba executate de aceasta croitoreasa. Modelele concepute imi apartineau. Atunci cand ma hotaram sa imi fac o rochie noua, faceam o schita cu modelul dorit, iar dansa mi le executa intocmai. Ma bucura foarte mult faptul ca eram pe aceeasi lungime de unda cu croitoreasa mea in ceea ce priveste executarea modelelor de rochii de ocazie, dar si a altor haine pe care le-am creat cu ajutorul ei. Nu eram foarte priceputa la desen, dar in schimb aveam idei frumoase pentru modele de rochii si costume pe care mi le doream, si schitele mele erau suficient de clare pentru ea ca sa inteleaga exact ce vroiam. Nu m-a dezamagit niciodata, si nu am fost nemultumita niciodata de felul in care mi-a executat comenzile.

In Canada nu am avut niciodata ocazia sa apelez la o croitoreasa pentru rochii personalizate, dar acest fapt a fost compensat din plin de turele de shopping la marile mall-uri din Toronto si la nenumaratele magazine care sunt aici, si in felul acesta garderoba mea nu a avut de suferit din acest punct de vedere. Imi place sa cumpar rochii ori de cate ori am ocazia, si de multe ori profit si de reduceri. Sistemul de reduceri din Canada este diferit de cel din Romania. Daca in Romania exista reduceri doar de 2 ori pe an, in perioada lichidarii stocului de iarna si respectiv celui de vara, sistemul reducerilor din Canada nu este la fel de restrictiv. Perioada si volumul reducerilor din Canada sunt la discretia fiecarui magazin in parte; asa ca de fiecare data cand merg la cumparaturi, am sansa sa gasesc reduceri in mai multe magazine. Multe din rochiile din garderoba mea, de la diferite branduri, le-am cumparat la preturi foarte prietenoase. Iar de doua ori pe an are loc un mare sale Guess in Toronto, si profit de aceste ocazii sa-mi reinnoiesc garderoba. Nu am reusit sa ajung la ultimul sale Guess, care a avut loc luna trecuta; dar am fost la sale-urile de anul trecut, la care mi-am luat blugi, bluze, si bineinteles, rochii.

Nici little black dress, clasica rochita neagra, nu lipseste din garderoba mea. Este una din piesele de rezistenta ale oricarei garderobe, si n-ar trebui sa lipseasca din garderoba nici unei femei. Am purtat-o pana acum de doua ori – prima oara la nunta unor prieteni, iar a doua oara la o petrecere organizata intr-un restaurant cu ocazia zilei Sfantului Valentin.

Bineinteles ca imi place sa port si blugi, pantaloni, fuste, bluze, topuri, dar preferata mea ramane rochia.

2 comments:

  1. Pe cand poze cu rochiile tale ca tare mi-as dori sa le vad. Promit sa pun si eu poze ;)

    ReplyDelete
  2. Nu sunt sigura in privinta pozelor, caci trebuie sa fiu sincera -- nu ma pricep sa fac poze profesioniste care sa arate ca in reviste, dar promit sa mai scriu despre rochii. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!