Wednesday, July 21, 2010

Lacul Ontario

Toronto se afla pe malul unuia dintre cele cinci Mari Lacuri, si anume pe malul Lacului Ontario. De cand m-am mutat la Toronto acum 4 ani, nu am avut ocazia sa vin pe faleza lacului de prea multe ori. Am observat ca e un fenomen care se intampla frecvent. Atunci cand ai un spot turistic fierbinte sau un loc frumos chiar sub nasul tau, amani sa-l vizitezi si sa-l vezi, caci te gandesti ca oricum locuiesti aici, la o azvarlitura de bat, la fata locului, si ai tot timpul de pe lume sa il vezi. Mi-aduc aminte de o prietena de-a mea care s-a stabilit la Paris in anii ‘90, cum imi spunea ca dupa 3 ani petrecuti in orasul de pe Sena inca nu apucase sa viziteze turnul Eiffel, lucru pe care turistii il fac in prima secunda de cand ajung la Paris (lucru pe care l-am facut si eu, cand am vizitat Parisul). Si iata-ma si pe mine in aceeasi postura ca si prietena mea, locuind pe malul lacului Ontario de 4 ani, fara sa il vad de prea multe ori.

Intr-o duminica seara ne-am hotarat sa iesim la o promenada pe faleza Lacului Ontario. Lacul este de o frumusete greu de descris in cuvinte. Apele erau calme, si ma faceau sa respir un aer boem al locului. Cand eram pe faleza, ma gandeam cum de n-am descoperit aceasta frumusete pana cum? Admiram vastul lacului, yacht-urile din larg, portul, gastele de pe lac. Exista si o plaja turistica pe malul torontez al lacului, si pe plaja chiar ca nu am ajuns niciodata. Poate imi fac timp vara asta (cat a mai ramas din ea) sa ajung pe plaja.

Si cum o imagine spune mai mult decat o mie de cuvinte, am sa va las sa admirati splendoarea naturala de care avem privilegiul sa ne bucuram aici la Toronto.








Faleza Lacului Ontario

Gaste canadiene pe lac

"Parcare" pentru yacht-uri in port

Downtown Toronto vazut de pe lac

Photo credit: Victoria West

2 comments:

  1. Chiar ca e frumos. Intotdeauna am fost atrasa de apa (poate pentru ca sunt semn de apa...), desi nu stiu sa inot. Imi place sa ma uit la intinderea de apa, sa ma bucur de briza (acolo unde e cazul). Apa imi da o stare de liniste totala. Tind sa cred ca apa este motivul pentru care cei care traiesc in locurile cu deschidere la ocean sunt mai veseli, mai relaxati.

    ReplyDelete
  2. 'Neata. Si eu sunt atrasa de apa, desi sunt semn de foc. Dar stii cum e, contrastele se atrag. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!