Wednesday, July 07, 2010

Prietena mea Candace Bushnell


Candace Bushnell este una din scriitoarele mele preferate, care m-a cucerit cu romanele ei de literatura chic de la prima lectura. Este autoarea a 6 carti:

Sex and the City, 1996
Four Blondes, 2000
Trading Up, 2003
Lipstick Jungle, 2005
One Fifth Avenue, 2008
The Carrie Diaries, 2010

Primele 2 carti, Sex and the City si Four Blondes, le-am citit prima oara acum 2 ani. Dar anul acesta mi-am indreptat atentia spre cartile lui Candace Bushnell din nou, si le-am citit pe toate 6, una dupa alta, dintr-o singura rasuflare. De fiecare data cand incepeam sa citesc o carte de Candace Bushnell, inclusiv atunci cand am recitit primele ei 2 carti (care nu m-au facut sa ma plictisesc), intorceam pagina dupa pagina, si nu lasam cartea din mana pana nu ajungeam la ultima fraza – atat de captivante erau. Ca sa nu mai spun de umorul incisiv si picant.

Ceea ce-mi place cel mai mult in cartile lui Candace Bushnell este sinceritatea cu care scrie. Felul in care scriitoarea spune lucrurilor pe nume este debordant. Candace Bushnell devoaleaza unele habituri sociale ale newyorkezilor care nu le fac cinste neaparat, dar scriitoarei nu ii este jena sa le scoata la iveala, chiar daca si ea insasi este newyorkeza.

De curand am descoperit comunitatea online a lui Candace Bushnell, la CandaceBushnell.ning.com, si nu am ezitat sa ma alatur acesteia. Membrii comunitati sunt fanii lui Candace Bushnell din toata lumea, posteaza articole, interactioneaza prin imtermediul mesajelor si al comentariilor, un fel de FaceBook in miniatura. Primul lucru pe care l-am facut atunci cand am mi-am creat cont a fost sa-i trimit invitatie de prietenie lui Candace Bushnell, iar dansa a fost foarte draguta si mi-a acceptat invitatia foarte curand. Am publicat cateva articole pe site, care au trecut prin procesul de aprobare a scriitoarei. Dupa ce mi-a aprobat primul articol, mi-a scris un email in care m-a amuntat ca articolul meu a fost publicat pe site si ca acesta i-a placut. Am fost foarte incantata.

Stiu ca internetul si era informatiei au schimbat mult fata civilizatiei umane in ultimii 15-20 ani, stiu ca toata lumea comunica virtual cu toata lumea, stiu ca totul se intampla online acum, dar chiar si asa, sunt foarte incantata de noua mea experienta de freelance writer. Sunt foarte incantata ca pot sa spun ca o cunosc (fie si doar virtual) pe una din scriitoarele mele preferate, Candace Bushnell; ca am primit de la ea personal “o nota buna”, un lucru foarte important pentru mine; si ca pot sa o numesc prietena mea.

Candace Bushnell a vizitat Toronto in 2008, pentru lansarea cartii One Fifth Avenue, aparuta in acel an. N-am reusit sa ajung la acea intalnire; dar cand mai vine la Toronto, voi fi cu siguranta acolo, sa o cunosc si personal, nu doar virtual. De-abia astept si urmatoarea ei carte, care va fi continuarea The Carrie Diaries si va fi publicata in 2011.

2 comments:

  1. Imi place ce faci si cred ca o sa se transforme din pasiune in job! Poate vii la NY sa o cunosti pe scriitoarea ta preferata si sa ne intalnim la o tura de shopping :)

    ReplyDelete
  2. Si eu sper sa se transforme in job. :) Cat priveste NY, chiar imi planific o vizita la New York anul viitor, poate ne intalnim! ;)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!