Saturday, August 14, 2010

Victoria's Secret


Pana acum cativa ani shopping-ul online nu ma tenta de nici un fel, din mai multe motive. In primul rand, preferam shopping-ul in magazinele reale, unde puteam sa probez, sa aleg, sa ma asigur de calitatea produselor inainte de ma hotari ce sa cumpar, etc. In al doilea rand, nu aveam incredere in shopping-ul online, de teama sa nu iau tepe de genul sa comand produse care sa nu imi fie livrate, sa nu isi bata joc cineva de datele mele bancare, si alte temeri de acest fel. In al treilea rand, vroiam sa evit situatia in care ar fi trebuit sa returnez produsele in cazul in care nu-mi placeau sau nu nimeream masurile bine, iar corvoada returnarii produselor si asteptarii ca banii platiti sa-mi fie trimisi inapoi nu ma incanta deloc. Cat timp am locuit in Romania, nu am apelat niciodata la shopping-ul online.

Multe femei din Romania erau innebunite dupa Victoria’s Secret, unul dintre cele mai apreciate magazine online din lume, si tot citeam pe diverse forumuri cu audienta feminina despre experientele lor cu Victoria’s Secret. Fie faceau comenzi ele insele, fie apelau la tot felul de intermediari care profitau de popularitatea acestui brand si incasau comisioane mari pentru comenzi Victoria’s Secret, fie faceau echipe si comandau mai multe persoane pe un singur nume; dar citeam pe forumurile din Romania zeci de topicuri despre Victoria’s Secret si despre solutiile pe care fanele brandului le gaseau pentru a ajunge in posesia produselor VS atat de ravnite. Cele mai populare erau costumele de baie si lenjeria; dar si cosmeticele si parfumurile, si nu in ultimul rand, hainele pe care le vinde Victoria’s Secret.

Citind despre Victoria’s Secret pe diverse forumuri, imi dadeam seama ca ceea ce le atragea pe cumparatoarele romance ale acestui brand este de fapt elementul “inaccesibilitatii”, oportunitatea de a-si imbogati garderoba cu o piesa vestimentara care nu se gasea pe orice taraba din Romania, urmarind astfel mirajul cumparaturilor de peste ocean. Si din cauza procesului atat de complicat din Romania prin care trebuia sa treci ca sa comanzi produse Victoria’s Secret, nu am fost niciodata tentata sa o fac.

Nici cand m-am mutat in Canada in 2006, nu am sarit pe shopping online din prima, ci am preferat in continuare magazinele reale. Dar in acelasi timp imi placea sa rasfoiesc magazinele virtuale si sa aleg tinute, accesorii sau pantofi pentru sedinte ipotetice de shopping online. De asemenea, imi placea sa rasfoiesc si site-ul Victoria’s Secret, si imi placea sa ma uit printre zecile si zecile de stiluri de costume de baie, lenjerie, parfumuri, cosmetice, haine. La un moment dat am comandat un catalog Victoria’s Secret care mi-a fost trimis fara intarziere. Acum, rasfoind si catalogul, nu doar site-ul, mi-am dat seama ca ar trebui totusi sa sparg gheata cu shopping-ul online. Daca toata lumea o face, de ce sa n-o fac si eu? Mai devreme sau mai tarziu, tot recurgeam la cumparaturi in magazine virtuale, asa ca de ce nu acum? La inceputul anului 2008 mi-am facut curajul pentru prima comanda online Victoria’s Secret. Am comandat cateva piese de lenjerie, si pachetul mi-a fost trimis in doar cateva zile, chiar mai repede decat ma asteptam, astfel inlaturandu-mi pentru totdeauna orice temeri le aveam pana atunci in legatura cu shopping-ul online, care in Canada este mult mai simplu, mult mai comfortabil, si mult mai sigur ca in Romania.

Luna urmatoare am mai facut o tura de cumparaturi online Victoria’s Secret, si de data aceasta am ales costume de baie – un costum bleu cu alb deux-pièces, si un costum grena intreg.

Cam in aceeasi perioada un cuplu de prieteni de-ai mei din Toronto au plecat in SUA in vizita la un prieten de-al nostru comun, stabilit in Chicago de mai multi ani. In timp ce erau la Chicago, am vorbit pe Messenger cu ei, si cu aceasta ocazie ne-am vazut online si cu acest prieten al nostru. Prietena mea a fost incantata sa-mi imparatseasca faptul ca a fost la cumparaturi la un magazin Victoria’s Secret din Chicago, avand in vedere ca in acea perioada Victoria’s Secret avea magazine doar in SUA, nu si in alte tari. Atunci i-am impartasit si eu ca tocmai cumparasem online de la Victoria’s Secret, si au urmat glume ca nu a fost nevoie sa ma deplasez in SUA pentru cumparaturi VS.

La scurt timp dupa aceea am descoperit ca unul din magazinele La Senza din Toronto vinde Victoria’s Secret – o colectie limitata Victoria’s Secret Pink, cu lenjerie, tinute sport, tricouri, maieuri, hanurace, pantaloni de trening (din aceia pe care scrie PINK pe fund), dar si o serie de cosmetice – parfumuri, ape de toaleta, body-mist-uri, creme de corp, lotiuni de corp, unturi de corp, geluri de dus, lipgloss-uri, rimeluri, farduri pentru ochi. Pentru prima oara am avut ocazia sa cumpar Victoria’s Secret intr-un magazin real. Era si timpul sa se extinda in afara SUA. Mi-am ales lenjerie, un hanurac albastru, si o serie intreaga de produse cosmetice, dintre care cel mai mult mi-au placut parfumul Very Sexy, gelurile de dus, unturile de corp, fardurile de ochi. De asemenea, m-am gandit ca produsele cosmetice VS sunt o idee grozava de cadouri, si am profitat de aceasta ocazie sa fac cadouri Victoria’s Secret prietenelor mele din Toronto, Montreal si Romania.

Alte doua buticuri Victoria’s Secret Pink sunt acum la doua mall-uri din Toronto (Yorkdale Mall si Vaughan Mills Mall of outlets pentru cei care cunosc orasul), dar inca nu am avut ocazia sa cumpar de acolo. In schimb, luna aceasta, pe 26 august, Victoria’s Secret deschide primul butic in Toronto si in Canada, la Yorkdale Mall. Pana acum am avut posibilitatea sa cumparam la Toronto doar Victoria’s Secret Pink, cu oferte limitate la colectia Pink; de data aceasta e vorba de un magazin cumprinzand toate colectiile VS (la fel ca si magazinele din America), primul in Canada. De-abia astept sa merg la cumparaturi.

5 comments:

  1. Sunt frumoase, dar nu as cumpara lenjerie online. Intotdeauna imi gasesc greu sutiene confortabile si vreau sa ma asigur ca sunt ceea ce vreau. Nici haine si pantofi nu as cumpara online, trebuie neaparat sa probez, sau macar sa le pot atinge.
    In schimb, parfumuri (cele pe care le cunosc deja), cosmetice, bijuterii, carti, cadouri - cele mai bune chilipiruri se gasesc online!

    ReplyDelete
  2. In cazul asta, daca preferi lenjerie din magazine, ce parere ai despre La Senza? Mie imi place si La Senza foarte mult la capitolul lenjerie. :)

    ReplyDelete
  3. Nu am apucat inca sa cumpar mare lucru de la Victoria's Secret. Am doar 2 produse cosmetice si imi plac amandoua.

    Am vazut sutiene foarte faine, insa mai greu cu marimile mici.

    Am cateva piese de lenjerie de la Golden Point si sunt tare incantata de ele. Din cate stiu e firma italiana, insa nu au magazine in SUA :(

    ReplyDelete
  4. Acum ca te-ai mutat intr-o zona urbana mai mare, cred ca o sa poti sa-ti extinzi aria de shopping. ;) De-abia astept sa scrii despre magazinele din Atlanta. :)

    ReplyDelete
  5. http://www.secretulvictoriei.com poti comanda si de aici si de altfel daca vrei sa fii distribuitor trebuie sa contactezi siteul

    ReplyDelete

Thank you for your comments!