Monday, February 27, 2012

Oscar 2012


Aseara a avut loc cel mai important eveniment din cinematografie – decernarea premiilor Oscar. Ca de obicei, prestigiosul eveniment s-a desfasurat la Teatrul Kodak din Los Angeles, incepand cu ora 5pm, ora Pacificului. Ma uit la Oscar in fiecare an, si nu am putut sa nu urmaresc in direct si ceremonia din acest an.

OSCAR WINNERS

Printre marii castigatori ai acestui an se numara:

Cel mai bun film – The Artist
Cel mai bun actor in rol principal – Jean Dujardin, The Artist
Cea mai buna actrita in rol principal – Meryl Streep, The Iron Lady
Cel mai bun actor in rol secundar – Christopher Plummer, Beginners
Cea mai buna actrita in rol secundar – Octavia Spencer, The Help
Cea mai buna regie – The Artist
Cel mai bun film de animatie – Rango
Cel mai bun scenariu adaptat – The Descendants
Cel mai bun scenariu original – Midnight in Paris
Cele mai bune costume – The Artist
Cea mai buna coloana sonora – The Artist
Cel mai bun machiaj – The Iron Lady

OSCAR HIGHLIGHTS

Ca si in alti ani, au fost multe momente inedite in timpul ceremoniei in direct de la Kodak Theatre. Unele dintre ele au fost:

Prezentatorul ceremoniei Oscar din acest an a fost Billy Crystal. Este a noua oara cand actorul american este gazda celui mai important eveniment cinematografic al anului – a mai prezentat ceremoniile Oscar din 1990, 1991, 1992, 1993, 1997, 1998, 2000, 2004.

The Artist este fara indoiala favoritul acestui an. A castigat 5 Oscaruri – Cel mai bun film, Cel mai bun actor in rol principal, Cea mai buna regie, Cele mai bune costume, Cea mai buna coloana sonora.

Meryl Streep a meritat din plin Oscarul pentru titlul de Cea mai buna actrita a anului, in filmul The Iron Lady. Este a 17-a sa nominalizare la Oscar, si este a 3-ea oara cand castiga Oscarul.

Cel mai emotionant discurs de acceptare al premiului Oscar a fost cel al Octaviei Spenser, cea care a castigat Oscarul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar, The Help. Este prima nominalizare, si primul Oscar pentru actrita. Aproape ca a avut un infarct de emotii pe scena atunci cand i s-a inmanat statueta. Din fericire, actrita n-a patit nimic rau.

OSCAR FASHION

In cadrul ceremoniilor Oscar atentia tuturor este indreptata nu doar spre castigatorii ravnitelor statuete de aur, dar si spre toaletele vedetelor care participa la eveniment. Printre cele mai bine imbracate vedete aseara au fost:

Penelope Cruz, rochie Armani

Cameron Diaz, rochie Gucci

Tina Fey, rochie Carolina Herrera

Milla Jovovich, rochie Ellie Saab

Octavia Spencer, rochie Tadashi Shoji

Angelina Jolie ar fi fost si ea pe listele celor mai bine imbracate vedete din noaptea Oscarurilor, daca n-ar fi purtat o rochie neagra (la fel cum a facut in multe-multe alte ocazii) de velvet, cam voluminoasa, si daca nu si-ar fi etalat piciorul prea slab cu genunchiul prea colturos pe tot parcursul serii, inclusiv atunci cand a urcat pe scena sa anunte castigatorii la categoria Cel mai bun scenariu adaptat (The Descendants). Angelina s-a ales nu numai cu atentia indreptata spre piciorul sau etalat, dar si cu o parodie pentru acesta – cand scenaristii filmului The Descendants au urcat pe scena sa primeasca Oscarul, au si parodiat-o pe Angelina. Acum, la doar cateva ore dupa ce s-a incheiat ceremonia, piciorul Angelinei are propriul sau cont Twitter, activitatea pe care creste pe minut ce trece.

Angelina Jolie, rochie Versace

Scenaristii filmului "The Descendants" parodiind piciorul Angelinei Jolie

Jennifer Lopez este o alta vedeta de la Oscar tinuta careia ar fi fost perfecta, daca actrita nu purta o rochie prea stransa pe corpul ei mai mult decat voluptuos incat aproape ca i s-au vazut sfarcurile; si daca rochia pe care a purtat-o nu i-ar fi scos in evidenta fundul si asa mare, care deja a devenit un fund celebru prin marimea sa la Hollywood.

Jennifer Lopez, rochie Zuhair Murad

16 comments:

  1. Replies
    1. Hi Psycho Cat, thanks for stopping by. I liked her dress too, it was one of my favorite outfits at the Oscars last night. :)

      Delete
  2. Imi place mult rochia Penelopei Cruz! Si tinuta lui Cameron Diaz.Iar Angelina Jolie,nu stiu ce se intampla cu ea,dar arata din ce in ce mai rau :(
    Te pup! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Andreea, si eu cred la fel, Angelina nu mai arata asa de bine ca inainte. Am mai citit pe net ca are probleme in familie, ingrijirea copiilor o extenueaza, ce sa zic -- e greu sa fii mama a 6 copii.

      Delete
  3. I think The Artist deserve to win, it must have quite difficult to shoot a silent film. I wasn't too fond of Angies loo, Milla rocked it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sam, thank you for your visit. I didn't see "The Artist" yet, did you?
      Milla rocked indeed, she was gorgeous.

      Delete
  4. Eu nu-s un mare fan al Angelinei Jolie...Iar asta cu piciorul chiar a fost distractiv, s-a straduit mult prea tare. :)
    Nu am vazut inca The Artist, dar chiar sunt curioasa acum sa-l vad, am auzit numai pareri bune.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Mihaela, mie imi place de Angelina, e ok, e o actrita buna, dar la Oscarul din acest an nu stiu de ce a simtit nevoia sa se etaleze in felul asta. Poate simte ca nu mai este "pe val" ca alta data; mi s-a parut un gest oarecum disperat din pareta ei. :)

      Delete
  5. Imi place cum ai prezentat tu evenimentele :)) foarte amuzant :) Mie mi-a placut rochia
    Mariei Menunos, mi s-a parut diafana prezenta ei, iar fundul lui JLo s-a micsorat considerabil fata de zilele lui bune:)) in fotografia prezentata de tine arata binisor, cel mai mult imi place in videoclipul acela pe plaja cu actorul de telenovele, acolo cred ca arata senzational. Angelina nu mi-a placut niciodata mai ales acum asa schiloada :)).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Butterfly, ma bucur mult ca ti-a placut. :)

      Cat priveste pe Jennifer, in poze s-a vazut mai discret decat ca la televizor. Am vazut Oscarul in direct si s-au vazut foarte clar atat fundul mare, cat si sanii care aproape sa-i iasa din rochie. Cand a urcat pe scena cu Cameron Diaz sa inmaneze unul din Oscaruri, toata lumea se intreba -- "alea sunt sfarcurile ei care se vad?" :)

      Delete

Thank you for your comments!