Monday, February 06, 2012

Sedinta de frumusete Mary Kay


Sambata trecuta am avut o experienta foarte placuta si frumoasa. Va povesteam intr-un articol precedent de-al meu ca de curand m-am mutat la noua mea casa intr-o suburbie a Toronto-ului, Whitby, si am primit mai multe cadouri de bun venit din partea comunitatii locale. Unul din aceste cadouri a fost o sedinta de frumusete. Am fost contactata de o consultanta de frumusete si am stabilit cu ea o programare pentru sedinta mea cadou, pentru sambata dimineata ce tocmai a trecut.

Initial am avut impresia ca acest cadou vine din partea unui salon de frumusete sau spa. Dar cand am ajuns la fata locului, am descoperit ca cele 3 persoane care au organizat acest eveniment de frumusete (pentru mine si pentru inca o doamna din Whitby) nu sunt angajatele sau proprietarele unui salon de frumusete, ci sunt representante Mary Kay, un brand de cosmetice din SUA care isi vinde produsele nu in magazine, ci prin sistemul de vanzari directe, cam la fel cum functioneaza Avon, Oriflame, Amway, si alte firme.

Mary Kay este o companie de cosmetice (machiaj si ingrijire) fondata de catre Mary Kay Ash in Statele Unite in 1963. In Canada, Mary Kay functioneaza din 1978; iar pana astazi brandul a intrat pe piata altor aproape 50 de tari din lume, din Americi, Europa si Asia.

In ce a constat aceasta sedinta de frumusete? Ni s-au prezentat produse de ingrijire si machiaj (mie si celeilate doamne), si am urmat pasii obisnuiti pe care femeile ii fac in fiecare dimineata – demachiere, tonifiere, hidratare, tratament, machiaj. Ni s-a pus la dipsozitie mostre din fiecare produs, si urmaream instructiunile consultantei.

Cand am trecut la partea a doua, machiajul, am aplicat fondul de ten cu o pensula speciala pentru fond de ten (poza stanga). In ceea ce ma priveste pe mine, de obicei folosesc buretei pentru aplicarea fondului de ten. Nu am folosit niciodata o pensula pentru fond de ten, si am gasit ca acea pensula pentru fond de ten Mary Kay este de foarte buna calitate, si este un mod mult mai eficient de a aplica fondul de ten decat bureteii pe care ii foloseam pana acum. Mi-a placut atat de mult acea pensula de fond de ten, incat m-am hotarat pe loc sa imi cumpar si eu una si sa renunt la a mai folosi buretei de fond de ten, cum faceam pana acum. Si am mai primit cadou un creion-ruj (care se ascute; este insotit si de o ascutitoare).

Cand sedinta de machiaj s-a incheiat, o alta consultanta ne-a prezentat mai pe larg produsele, si ne-a spus mai multe despre compania Mary Kay, despre cum poti deveni consultant Mary Kay, si care sunt beneficiile intrarii in acest sistem. Aha, ma gandeam, so this is the catch, ni s-a oferit aceasta sesiune de frumusete gratuita pentru a ne atrage in companie si pentru a deveni si noi la randul nostru consultanti Mary Kay. Marketing, marketing… Dar nu m-a deranjat; din contra, m-am simtit foarte bine in acea dimienata, mi-a facut placere aceasta sedinta, si nu regret deloc timpul petrecut acolo. De asemenea, ni s-a spus ca pachetul de intrare in compania Mary Kay in calitate de beauty consultant costa $125, iar valoarea acelui pachet (care contine o geanta mare, un set intreg de cosmetice, accesorii cosmetice, o carte scrisa de Mary Kay, si alte cateva lucruri) se ridica la aproximativ $900. Poate ca cifra de $900 este usor exagerata, dar oricum valoarea acelui pachet de intrare intr-adevar este mai mare decat suma de $125 pe care o platesti pentru a intra in sistemul Mary Kay.

Doamna aceea a vorbit atat de frumos despre compania si produsele Mary Kay, si despre avantajele de a fi consultant Mary Kay, incat aproape ca m-a convins sa ma inscriu si eu. Am luat acasa un formular de inscriere, si le-am spus ca as vrea mai intai sa ma gandesc la aceasta oportunitate, si pe urma sa iau o decizie. Acum vreo 10 ani am fost reprezentant Avon si Oriflame in Romania, si bineinteles ca stiu cum functioneaza un asemenea system – incepi sa vinzi produse prietenilor, apoi prietenilor prietenilor, apoi iti maresti cercul de clienti, si tot asa.

Daca devin consultant Mary Kay, nu imi doresc neaparat sa incep sa vand produse Mary Kay (desi nu exclud nici aceasta varianta), ci initial ma setez pentru ideea de a le procura pentru mine, mai ales ca discountul consultantilor este destul de consistent – 50%. In afara de aceasta, obligativitatea sistemului este destul de lejera – in calitate de consultant trebuie sa plasezi cel putin o comanda pe an, de cel putin $250, ceea ce, cred eu, este destul de rezonabil.

Voi ati folosit vreodata produse Mary Kay? In special le intreb pe fetele care scriu bloguri de beauty. Andreea de la Bazar de Impresii, Mona de la From Mona with Gloss, Oana de la It’s Friday Somewhere, Macnetize, any thoughts? Chiar as aprecia daca mi-ati spune parerea si feedback-ul vostru in legatura cu aceste produse.

Sa aveti o saptamana minunata!

Photo credit: MaryKay.ca

22 comments:

  1. Din pacate, nu am incercat produsele Mary Kay, insa stiu de ele, le vad prin review-urile bloggeritelor de beauty din afara si stiu ca-s mai mereu prezentate intr-o lumina favorabila. Acum, in ceea ce priveste produsele, am vazut ca au punctaje destul de bune, atat in review-urile de pe makeupalley, cat si in diverse alte review-uri.
    Ce mi se pare decisiv pentru o hotarare (cel putin, in cazul meu asta ar fi) este cat de cautate sunt produsele acolo, carei piete (micro-piata, in prima etapa) te adresezi, cat de interesati sunt prietenii/cunostintele/comunitatea de produsele Mary Kay. Altfel, suma necesara pntru a intra in sistem nu mi se pare restrictiva si, daca impartim la nr de luni, nici cei $250 de cheltuit anual nu sunt extrem de mult. Ca o concluzie, eu as sonda interesul potentialilor clienti pentru produsele Mary Kay. Mai documentez, sa stii :D Kisses :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc foarte mult Macnetize pentru acest input, si pentru sfaturi. Eu daca as deveni consultant, si daca as incerca si sa le vand, nu doar sa le cumpar pentru mine, as incepe cu prietenele si cunostintele mele, si intr-adevar e o idee buna mai intai sa sondez parerile potentialilor clienti, si pe urma sa ma inscriu. In afara de asta, unul din avantajele inscrierii, care a avut o anumita greutate in "aproapea" mea decizie de a ma inscrie, este ca ai niste scutiri la taxe si impozite (aici in Canada). Atunci la sedinta ni s-a vorbit un pic despre asta, dar trebuie sa ma intersez mai detaliat ca sa stiu exact cum funtioneaza chestia asta cu scutirea la taxe.

      Delete
  2. Replies
    1. Buna Coco, nu stiam ca exista si un film despre Mary Kay. Poate ca ni s-a spus sambata la acea sedinta, dar probabil n-am fost atenta in momentul ala.

      Delete
  3. Eu auzisem de Mary Kay de ceva timp, dar nu vazusem in Romania. De curand o prietena mi-a zis ca a fost invitata la o sedinta Mary Kay (de genul celei la care te-ai dus tu). Le-a machiat, le-a aratat cosmetice, prietena mea a fost destul de incantata. Nu stiu daca le-a mentionat de inscrierea ca reprezentanti, probabil ca da, chiar am sa o intreb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Mihaela, cred ca Mary Kay deocamdata nu exista in Romania; am citit despre Mary Kay pe Wikipedia, si este acolo si lista tarilor unde face business; dar Romania nu este pe lista aia. Chiar m-am mirat; ca alte tari din Europa de Est mai mici ca Romania sunt.

      Delete
  4. Buna, eu sunt consultant Mary Kay de aproape 5 ani :) Discountul acela nu este valabil si pentru Europa din pacate, aici fiind mai mic, produsele sunt aceleasi, sistemul este MLM dar este un pic diferit de Avon, Oriflame. Pe langa calitatea excelenta a produselor sunt si multe alte avantaje in a fi consultant (La fiecare comanda primesti cel putin un cadou de la companie). Victoria, eu iti recomand sa intri in lumea Mary Kay! Eu sunt consultant de atatia ani si sunt foarte multumita si incantata de tot ce inseamna Mary Kay!
    Eu sunt in Bucuresti si pot invita doritoarele de aici la o ora de frumusete si pot oferi si informatii despre cum pot deveni consultant aici.
    Ma puteti contacta pe adresa de mail marykay.rom@gmail.com sau pe messenger: mk_florina

    Va doresc o zi superba!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Florina, bine ai venit pe blog si multumesc pentru visita. Recunosc ca pentru mine a sunat tentant. :)
      Te mai astept cu drag aici.

      Iti doresc si tie o zi superba!

      Delete
  5. Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu... dar in ultima saptamana nu am facut altceva decat sa raspund rapid la comentariile de pe blog,la postarile deja planificate.

    Eu am o parere nu tocmai.. favorabila pentru cei de la Mary Kay.Dar evident e doar opinia mea si lucrurile cred ca ar fi stat altfel daca atunci cand ma duceam si eu la sesiunea respectiva mi se oferea o pensula de fond de ten si nu un fond de ten cu doua tonuri mai inchis decat tenul meu :)
    Am fost la fel ca si tine,la un fel de sedinta beauty,la rugamintea unei prietene.Initial am fost interesata,imediat mi-am dat seama ca e ceva similar cu Avon/Oriflame din modul de prezentare dar nu m-a deranjat deloc acest aspect.Ce m-a deranjat mult,e ca tipa respectiva,desi eram machiata,mi-a dat atat demachiat si toner,sa ma demachiez evident,dar cu "portia",astfel incat demachierea mea era de fapt tare suspecta,pentru ca aveam nevoie de mai mult produs sau macar de mai multe dischete demachiante.Deci vina nu apartine celor de la Mary Kay ci a reprezentantei respective.Dupa ce ni s-a facut o prezentare a produsului si ne-am "demachiat" (prietena mea venise nemachiata,deci ea cu siguranta se demachiase de praful &co de pe drum,dar eu nu... ) ne-a invitat sa folosim fondul lor de ten.Inainte de acest aspect,ni se facuse cumva o fisa a tenului,ce tip de ten avem,asadar reprezentanta a ales respectivele produse si implicit atat fondul de ten cat si nuanta lui.Eram intr-o situatie bizara,pe jumatate demachiata si urma sa aplic un alt fond de ten care era cu doua tonuri mai inchis ca si nuanta tenului meu.Am acceptat de rusine sincer,dar abia asteptam apoi sa plec de acolo din acel moment :)) Ca si textura fondul de ten mi s-a parut ok,dar nu ma intreba care,pentru ca mi s-a parut foarte aiurea iar ca tipa respectiva nu ne-a lasat efectiv sa studiem produsele,sa ne dea niste testere sa le testam pe maini.. Noua nu ni s-a propus sa devenim reprezentante Mary Kay ,in schimb eram invitate sa achizitionam de la ei.In sinea mea imi ziceam "pai ce sa achizitionem daca eu nu am vazut decat fondul de te dintre cosmeticele din catalog?".La produse pentru ingrijirea tenului (serum,creme,demachiant) eram decisa sa nu ma bag,din multe motive.Preturile nu sunt tocmai ieftine,cel putin asa mi s-a parut mie.Bine aici nici Avon/oriflame nu sunt ieftine,decat daca esti intr-adevar reprezentant.

    Colega mea a cedat,la insistentele tipei si si-a achizitionat o pudra.o Pudra care i-a fost de fapt recomandata de reprezentanta respectiva si care era si ea cam cu doua tonuri mai inchisa decat tenul fetei.

    Ca si parere,lasand la o parte experienta neplacuta cu acea tipa din staff-ul lor,produsele mi s-au parut mai calitative raportat la Avon si Oriflame sau asa imi place sa cred.Eu mai nou ma uit pe Beautypedia.com (sunt review uri facute de cei de la Paula's Choice raportat la ingredientele produselor cosmetice)
    http://www.beautypedia.com/search.aspx?bid=153&st=1%2c2%2c3%2c4&rid=1%2c2%2c3%2c4%2c5%2c6%2c7%2c8

    Avand in vedere ca poti fi reprezentant si iti achizitionezi pentru tine produsele la jumatate de pret,eu zic ca e ok,daca te tenteaza.

    Te pup si o zi cat mai frumoasa! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andreea, multumesc foarte mult pentru acest comentariu, chiar voriam sa aud si parerea ta. Imi pare rau ca pentru tine acea sedinta de frumusete nu a fost o experienta placuta, iar din ce descrii imi dau seama ca reprezentanta este cea care a facut grelesi si gafe. Cu "semi-demachierea" ta, cand aveai nevoie de mai mult demachiant & dischete, si cu fondul de ten cu 2 tonuri diferite fata de ce porti de obicei -- probabil tipa nu avea prea multa experienta, poate era de putin timp la Mary Kay si inca nu invatase cum sa faca o sedinta din asta sa fie una de succes. Eu sincer m-am simtit bine la acea sedinta, mi-au placut toate etapele prin care am trecut, se vedea ca tipele stiau ce fac, cunosteau produsele etc. In dimineata aia, stiind ca voi fi machiata acolo, am mers nemachiata la aceasta sedinta, acasa doar m-am spalat pe fata si atat, in rest n-am aplicat nicio crema si nici un produs acasa, am lasat totul pentru sedinta respectiva.

      Pe mine chiar ma tenteaza sa intru, cred ca mai mult o voi face pentru mine decat sa ma apuc sa vand, iar discountul de juma' de pret este chiar foarte tentant. Am vazut si catalogul (mi-au dat unul acasa), si preturile din Canada sunt usor mai mari ca preturile la L'Oreal de exemplu (ca sa o comparatie); iar cu discountul de 50% ar fi mult mai accesibil.

      Te pup si eu si sa ai un weekend superb!

      Delete
  6. Victoria,ce frumos ai povestit despre Ora ta de frumusete de la Mary Kay.Desigur merita sa devii consultant Mary Kay - cel putin pentru tine.Vei avea posibilitatea sa folosesti produse de lux la un pret avantajos.
    Iar pentru Andreea imi pare sincer rau ca a avut ocazia sa cunoasca in acest mod produsele Mary Kay.Andreea,daca esti din Bucuresti,te invit cu drag la orele mele de frumusete!Cu siguranta vei ramane incantata!
    Sunt consultant de frumusete de aproape 10 ani si tot de atata timp folosesc zilnic produsele Mary Kay.Ador produsele si tot ce imi ofera Comopania.Am o echipa de fete minunate si profesioniste care ofer zilnic ore de frumusete de ingrijirea tenului make-up si ingrijirea corpului.
    Locuiesc in Bucuresti,Romania.Pentru fetele care vor sa-si faca o cariera in Mary Kay,dar si pentru cele ce vor sa foloseasca produsele la un pret avantajos,rog sa-mi scrieti la adresa de mail:cosmeticemarykay@gmail.com.
    O zi minunata sa aveti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, multumesc pentru vizita si pentru comentariu. :) Te mai astept cu drag aici. :)
      Sa ai un weekend minunat!

      Delete
  7. Sunt consumatoare a produselor Mary Kay....Am participat la astfel de ore de frumusete (sunt 3....tenul, machiaj si corp+parfumuri) insa profesionalismul de care au dat dovada consultantii au facut aceste ore foarte placute.In ceea ce priveste raportul calitate/pret...consider ca este foarte bun.Spre exemplu, produsul de curatare a fetei l-am cumparat cu 75 lei in luna martie si inca mai am si acum, in conditiile in care il folosesc atat dimineata cat si seara.Crema hidratanta am cumparat-o in decembrie 2011, am dat in jur de 45 lei si mai am si acum....o folosesc dupa acelasi sistem...As putea continua cu astfel de exemple, insa concluzia mea este clara: produse calitative, consum mic la utilizare, pret avantajos.Investitia se merita din moment ce / zi, costul este in jur de 1 leu fara a aplica discountul de consultant.

    ReplyDelete
  8. Buna gasusa, bine ai venit pe blog si multumesc pentru vizita. Si eu am inceput de atunci sa folosesc produse Mary Kay. Pana acum am folosit crema de zi, crema de noapte, serum cu vitamina C, crema anti-aging, rimel; iar dintre accesorii am folosit servetele demachiante, aplicatoare de fard, pensula pentru fond de ten, pendula pentru pudra. Sunt multumita de calitatea lor, nu m-au dezamagit pana acum.

    ReplyDelete
  9. Folosesc si eu de mai multi ani produsele Mary Kay, dar de curind am dat de ceva informatie pe net ca ar contine ingrediente ce ne pun in pericol sanatatea. Aceiasi parabeni, de exemplu. Aveti careva informatie referitor la acest capitol, merita sa continui sa le utilizez, mai ales ca si alaptez copilul acum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nata, bine ai venit pe blog si multumesc pentru vizita. Nu eram la curent cu aceasta problema cu parabenii, eu acum folosesc un numar de produse Mary Kay si nu am avut nicio problema. Cred ca cel mai bine este sa te uiti pe lista de ingrediente a fiecarui produs Mary Kay, si sa nu folosesti acele produse cu ingrediente care nu-ti inspira incredere.

      O saptamana minunata iti doresc! :)

      Delete
  10. Draga Victoria, inspirata de discutiile de aici, am devenit consultant Mary Kay.Referitor la intrebarea privind parabenii am gasit pe internet o intreaga epopee, printre altele citez "În general, parabenii sunt derivaţi din petrol şi apar pe etichetă sub diverse denumiri: propyl/methyl/ isobutyl/ butyl/ethyl paraben. „Deşi sunt nocivi pentru organism, în absenţa lor, produsele cosmetice şi-ar pierde termenul de valabilitate în una-două zile şi ar dezvolta diferite tipuri de bacterii periculoase. Prin urmare, nu putem evita să intrăm în contact cu aceşti parabeni. În schimb, putem să optăm pentru produse care conţin o cantitate mai mică de parabeni“, explică medicul dermatolog Mirela Miertoiu, de la Clinica M estetic din Bucureşti" "Utilizarea lor pe scara larga se datoreaza puternicei actiuni antimicrobiene, antibacteriene, antimicotice si antifungice. Indiferent daca este vorba despre o crema, un lapte demachiant, o lotiune tonica, un sampon sau orice alt produs cosmetic, fara conservanti acesta va fi, in cateva zile, incarcat cu agenti patogeni, devenind, astfel, inutilizabil, afirma doamna Carmencita Sava, Director de Cercetare-Dezvoltare al companiei Gerocossen, unul dintre brandurile romanesti " Avand in vedere numarul de cercetari efectuate anual de Compania MK, de reinnoirea certificatelor de calitate la fiecare 3 luni, chiar ma indoiesc.
    Cu privire la topicul deschis, draga Victoria, avand in vedere ca folosesti in mare parte produse MK, gandeste-te ce economie ai face doar in bugetul tau, devenind Consultant.La noi in Romania, consultantul care isi comanda produse pentru consumul propriu, se numeste Consultant- Client VIP.Tu poti fi, pentru inceput cu acest statut...Eu am descoperit in MK o energie fantastica,o filosofie noua in care trebuie sa iti incepi ziua zambind indiferent de situatie, un grup de femei extraordinare, produse minunate pe care nu mi le-as fi permis decat in calitate de consultant.Eu am facut pasul acesta si ...intorcand timpul, l-as face din nou.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Gasusa, multumesc pentru vizita si pentru comentariu.
      A trecut aproape un an de cand am scris acest articol. Atunci nu eram sigura daca ma voi implica intr-o afacere Mary Kay la modul serios. Nu am facut-o, nu sunt acum un consultant Mary Kay activ, dar ccea ce am descris mai sus a fost o experienta placuta pentru mine.
      Te felicit ca ai decis ca intri in acest sistem, dar mai ales ma bucur ca esti fericita acum ca ai inceput sa te ocupi de asta. Eu nu am gasit timpul sa o fac (am un job, o familie, copil, care imi ocupa deja tot timpul), dar ma bucur pentru alte femei care o fac.
      Numai bine iti doresc, si te mai astept cu drag pe aici!

      Delete
  11. Buna, eu am folosit produsele Mary Kay acum 7-8 ani aproximativ. Am avut partea de o consultanta foarte priceputa, care mi-a recomandat produse potrivite pt tenul meu extrem de sensibil,cu tendinte de acnee rozacee si uscat tare. Tin minte ca aveam prietene care ma tot intrebau daca m-am dat cu ceva pe fata, ca arata asa bine pielea... apoi am ramas insarcinata si din cauza parabenilor am vandut toate produsele pe care le aveam . Am inceput sa ma dau cu creme de la Asla Vital (bunicele), La Roche Possay, ...etc . Acum sunt insarcinata din nou, si tenul meu arata ORIBIL. Sunt foarte hotarata sa revin la Mary Kay , mai ales ca acum am inteles ca exista si creme care nu au parabeni. In facultate am incercat sa iau niste cursuri de cosmetica si profesoara pe care o aveam spunea ca daca sunt mai mult de 3 parabeni intr-o crema, atunci e daunator. Eu totusi prefer pt bebe din burtica sa nu ma expun ... Ce am vrut sa spun cu review-ul acesta e ca eu sunt Pro Mary Kay. Totul e sa ai un consultant bun. Produsele sunt f bune , cu siguranta. Tenul meu e foarte foarte pretentios . Sa fiti frumoase !

    ReplyDelete
  12. Buna fetelor,
    M-ar interesa sa devin reprezentant Mary Kay. Am trimis vreo 3 mail-uri... niciun răspuns de nicăieri. În România nu poți sa dai de vreunul, mai ales în orașele de provincie (Rm. Vâlcea). Dacă mă poate ajuta cineva, please! Mulțumesc

    ReplyDelete
  13. Buna fetelor,
    M-ar interesa sa devin reprezentant Mary Kay. Am trimis vreo 3 mail-uri... niciun răspuns de nicăieri. În România nu poți sa dai de vreunul, mai ales în orașele de provincie (Rm. Vâlcea). Dacă mă poate ajuta cineva, please! Mulțumesc

    ReplyDelete
  14. Bună, dragă Gabriela chiar te pot ajuta,dar lasă un număr să te contactez sau o adresă de face book.

    ReplyDelete

Thank you for your comments!