Sunday, August 04, 2013

Expozitia de pantofi Christian Louboutin la muzeul Design Exchange din Toronto

De curand am vizitat o expozitie de pantofi la muzeul Design Exchange din centrul Toronto-ului (234 Bay Street), si anume o expozitie a designerului francez Christian Louboutin. Evenimentul, care este inca in desfasurare la Design Exchange si va fi deschis publicului pana pe data de 15 septembrie, are menirea de a celebra aniversarea de 20 de ani de cand Louboutin a inceput sa-si creeze celebrii pantofi cu talpa rosie.

A fost o expozitie interesanta, unde am putut vedea pantofi dintre cei mai eleganti si exquisite, unii dintre ei adevarate opere de arta, care ar fi putut fi creati mai degraba pentru a fi admirati decat purtati, datand de la inceputul anilor ’90 pana la cea mai recenta colectie a lui Christian Louboutin.

Am mai fost si la alte doua expozitii organizate la Design Exchange in trecut. Una din ele a fost o expozitie dedicata Printesei Diana de Wales, pe care am vazut-o in 2011, iar o alta expozitie pe care am vizitat-o acolo a fost dedicata aniversarii de 60 de ani de existenta a Baletului National din Canada, pe care ma vazut-o anul trecut.

Biletul de intrare la expozitia Christian Louboutin a costat $22, ceea ce m-a surprins oarecum, caci de obicei biletul pentru expozitiile de la Design Exchange este $10. Motivul pentru care costul biletului la aceasta expozitie e diferit fata de cum lucrurile stau de obicei este ca acest eveniment a fost organizat in parteneriat media cu revista canadiana de moda Flare, iar un abonament pe un an de zile la revista Flare a fost inclus in pretul biletului. Tot ce trebuia sa faci ca sa-ti primesti revista timp de un an de zile era, in afara de faptul ca vizitai expozitia, sa-ti scrii numele pe un formular Flare ca sa fii adaugat pe lista abonatilor. Desi mi s-a parut oarecum ciudat, in sensul ca te-au cam fortat sa platesti un bilet care sa includa atat expozitia cat si respectivul abonament (iar cei care nu doreau sa se aboneze, si nu isi scriau numele pe acel formular, tot $22 plateau pentru intrare la expozitie), pana la urma nu m-a deranjat, avand in vedere ca sunt cititoare fidela a revistei Flare, sunt actualmente abonata la aceasta publicatie, si pe viitor cel mai probabil imi reinnoiam abonamentul. Actualul meu abonament este valabil pana in februarie 2014, si din martie incolo voi avea un nou abonament, pentru inca un an de zile. Cel putin, am scapat de o grija, si anul viitor in martie nu mai trebuie sa ma gandesc la reinnoirea abonamentului, ci in continuare imi voi primi revista in cutia postala in fiecare luna, la fel ca si pana acum.









































Cum vi se pare aceasta expozitie? Nu-i asa ca acesti pantofi sunt de o frumusete rara? Unii dintre ei sunt purtabili bine-mersi, iar altii arata ca si cum au fost facuti doar pentru podium. Maine voi reveni cu un alt set de poze de la aceasta expozitie, asa ca stati aproape.

Photo credit: Victoria West

17 comments:

  1. OMG!!!! this is wonderland to me! I' d die to see this exhibition!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Francesca, thanks for stopping by.
      I was a great exhibition really, I enjoyed it a lot. Some of them are true masterpieces.
      Have a great week ahead!

      Delete
  2. celebrii talpa rosie...ooo...daaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Coco, multumesc pentru comentariu.
      Sa ai o saptamana cat mai reusita!

      Delete
  3. Replies
    1. Hi Karina, I'm glad to see you again, thank you for your visit.
      Enjoy your day!

      Delete
  4. Unii pantofi sunt superbi, da purtabili, insa nu prea imi place cum i-au expus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna MIhaela, ma bucur sa te vad, multumesc pentru vizita si comentariu.
      Sa ai o zi excelenta!

      Delete
  5. This is such a dazzling array of unique heels, loving the striped one. Thanks for taking the time to visit...have a great week!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sam, same to you, and thanks for visiting, always a pleasure to see you here my dear. :)

      Delete
  6. I'm so glad that you all liked this exhibit and the pictures. In fact, today will post another set of about the same number of pictures from this exhibit, this is by far not all, so stay close for more. :)

    Enjoy your day everyone and have a fabulous week ahead!
    Xoxo, Victoria

    ReplyDelete
  7. these heels are heartbreakingly beautiful!

    http://only4feet9.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Annick, welcome to my blog if this is the first time you're here and thanks for stopping by. :)
      Have a lovely day!

      Delete
  8. Ce bine arata totul! Mi-ar fi placut sa mergem impreuna, sa-i comentam pe rand. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Corina, ma bucur foarte mult sa te vad aici si mersi pentru vizita. Cu siguranta si mie mi-ar fi placut sa mergem amandoua si sa-i comentam pe rand. :)

      Delete
  9. shoe heaven!!! some are lovely some not so much!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Patti, thanks for visiting and for leaving a comment.
      Have a lovely day!

      Delete

Thank you for your comments!