Saturday, March 01, 2014

1 Martie

Dragele mele, fie ca aceasta primavara sa va umple sufletul de ganduri frumoase, de lumina si soare, de bucurii, impliniri si fericire nemarginita, si de tot ce e mai frumos pe lume!

Sper ca aceasta zi v-a gasit in spirite bune, si v-a adus zambetul pe buze, precum si flori, sau martisoare, sau ursuleti de plus, sau toate impreuna. La Toronto vine primavara cu pasi timizi, luand locul incetul cu incetul vremii friguroase de iarna, cu unele zile mai reci, altele mai calde, acum la trecerea dintre anotimpuri. M-am saturat de iarna si de frig si astept sa se incalzeasca afara ca sa ne mai scuturam povara hainelor groase de pe umeri; iar gandul ca primavara calendaristica a venit deja, si urmeaza cea adevarata, ma face sa ma simt mai bine. Nu stiu cum sunt altii, dar in fiecare an cand vine ultima zi de iarna si prima zi de primavara, eu simt ca intineresc; chiar daca, in cei mai multi ani, primavara de pe 1 Martie este doar un fenomen calendaristic, nu si meteorologic. Ieri, in ultima zi de iarna, la Toronto era un frig de crapau pietrele, cu multe grade sub zero; dar astazi, in prima zi de primavara, suntem binecuvantati cu vreme frumoasa si (ceva mai) calda, desi de maine se pare ca vremea se va raci din nou… Oricum n-ar fi, e martie, e primavara, si numai gandul ca lasam lunile de iarna in urma deja ma bucura nespus, chiar daca zilele cu adevarat calde vor mai intarzia.

Va doresc tuturor o primavara superba, luminoasa, insorita, calduroasa, fabuloasa. Fie ca Martisorul din acest an sa va aduca iubire, fericirie si impliniri in case, inimi si suflete. Si fie ca Baba voastra pe care ati ales-o in acest an sa fie cea mai frumoasa zi din acest inceput de primavara.

Martisor fericit si la multi ani!

14 comments:

  1. Replies
    1. Multumesc Coco, asa sa fie, o primavara cat mai frumoasa!

      Delete
  2. Imi place sa intalnesc si alti oameni cu suflet sensibil, entuziasmati de venirea anotimpului renasterii si sperantei. :) Chiar daca in orasul meu atmosfera este mai degraba de toamna tarzie, ziua de 1 martie nu poate trece neobservata, iar bucuria oferita de ea este deplina.
    Micile cadouri simbolice mi-au inseninat ziua, trebuie sa recunosc, iar miercuri, ghioceii gasiti intr-o padurice m-au facut cu adevarat fericita. Eu iubesc floricelele mici si gingase gen viorele, toporasi, branduse, ghiocei sau zambile. :D
    Multumim de urari, o primavara minunata, plina de iubire, bucurii si zambete iti doresc si eu, Victoria. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Nice, ma bucur sa te vad din nou si multumesc pentru comentariul tau dragut. Eu ti-am remarcat sufletul sensibil de cand ti-am descoperit blogul, mai ales prin pozele pe care le faci, care transmit atat de multe! Daca esti atat de pasionata de fotografie, cu atata atentie pentru detalii, iti doresc din tot sufletul ca aceasta sa devina pentru tine mai mult decat un hobby pe viitor, ar fi minunat!
      Sa ai o primavara plina de acele flori delicate pe care le iubesti atat de mult!

      Delete
  3. O primăvară minunată îți doresc! D-abia aștept să vină și pe la noi, deocamdată sunt încă temperaturi de iarnă.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Boheme Fille, multumesc pentru vizita, sa ai si tu o pirmavara minunata, cu vreme calda si mult soare. :)

      Delete
  4. Pe mine recunosc vremea imi dadea o stare aiurea, dar incet incet mi s-a schimbat si dispozitia, sa speram ca si primavara se va instala repede. O primavara frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Mihaela, iti doresc si tie o primavara cat mai frumoasa!

      Delete
  5. Mulţumim pentru acest mesaj frumos, din suflet.
    Aceeaşi senzaţie am şi eu când vine vorba de venirea primăverii, este anotimpul meu preferat.

    Abia aştept vântul acela călduţ şi parfumat de florile copacilor...

    Îţi urez şi eu o primăvară frumoasă, plină de realizări şi sănătate.

    Te pup, Vic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Zadin, si tie la fel, o primavara minunata, cu tot ce va aduce e a mai furmos!

      Delete
  6. Ce poza frumoasa! Imi plac si buburuzele si violetele :D.
    Te cred ca ti s-a luat de frig, eu cred ca as intra in depresie daca nu am avea primavara-vara. M-as muta definitiv. Cat am stat in Spania am trait un vis, zile la rand ma uitam pe cer sa zaresc un nor si nimic. Erau luni intregi de vara pliiinee de soare, era superb, din cauza vremii de acolo si a faptului ca stateam chiar langa mare am decarat-o ca fiind cea mai frumoasa perioada din viata mea.

    Nu mi-am ales baba, m-am uitat pe Accuweather si m-am speriat, frig si ploi, nici pic de soare :(.
    O primavara frumoasa si cat mai calduroasa acolo in Toronto!
    Hugs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Federova, si imi cer scuze ca iti raspund atat de tarziu, ultimele doua saptamani au fost mai mult decat hectice pentru mine. Am fost atat de ocupata la job, incat mi-a si zburat din cap chestia cu babele, si anul acesta daca ma crezi nu mi-am ales baba, si au trecut cele 9 zile cand e cu babele fara sa mai apuc sa respir. :))) Dar de obicei eu imi aleg baba pe 1 sau pe 8 martie.

      Te invidiez ca ai locuit in Spania. :))) In Canada sunt multe lucruri bune si frumoase, dar clima nu este unul dintre ele. :) Dar ce sa facem, in viata nu putem sa le avem chiar pe toate. Cand am luat decizia sa ma mut aici, a trebuit sa imi asum si acest inconvenient, asta e. :)

      Sa ai si tu o primavara cat mai frumoasa.
      Pupici,

      Delete
  7. O primavara minunata, cu mult soare iti doresc!

    http://www.asparklyhanger.blogspot.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Anca, la fel iti doresc si tie. Imi cer scuze ca iti raspund atat de tarziu, dar cum spuneam si Federovei mai sus, ultima perioada a fost extrem de ocupata pentru mine.
      Te mai astept cu drag!

      Delete

Thank you for your comments!