Friday, August 21, 2015

Antichitati

De curand am facut o iesire de un weekend intr-un un parc de agrement situat pe malul unui lac mai mic din Ontario, Rice Lake, la o distanta de doua ore de condus spre Est de Toronto, aproape de orasul Cobourg. Era weekend lung atunci in Canada cu ocazia Zilei Civice (la inceputul lunii august), si am petrecut intreg weekendul pe malul acestui lac, de vineri seara pana luni dupa-amiaza, impreuna cu o alta familie de prieteni. 

Daca va aduceti aminte, in articolul despre cel mai recent refashion al meu va spuneam ca am fost la un magazin de antichitati si craft din Cobourg, Primitive Designs, si mentionam ca voi reveni cu mai multe detalii despre acest magazin si despre ce am vazut acolo, asa ca in articolul de azi vreau sa va spun mai multe despre acest loc si sa va arat poze cu minunatiile pe care le-am vazut la Primitive Designs.

Nici nu stiam de existenta acestui magazin inainte sa merg la Cobourg, avand in vedere ca era si primul nostru sejur in parcul de pe malul Lacului Rice de langa Cobourg, si zona nu imi era tocmai familiara. Am ajuns la acest magazin absolut intamplator, in acea zi de luni cand deja ne incheiam weekendul lung petrecut in parcul de pe Rice Lake si ne pregateam sa ne intoarcem la Toronto. Eram in drum spre casa, si am vazut intrarea in magazin de pe autostrada, din masina. De fapt, sa spun ca am vazut intrarea magazinului e cam incorect; ceea ce ne-a atras atentia si ne-a facut sa ne oprim acolo era o statuie enorma a transformerului Optimus Prime la intrarea in magazin; da, acel Optimus Prime din filmele “Transformers”.
Bun, am oprit la magazinul Primitive Designs, un business de familie, si mama ce minunatii am vazut acolo! E un magazin de antichitati, craft, mestesugit si artizanat cu marfa hand-made importata din toate colturile lumii, de pe toate continentele. Mobila, obiecte de décor pentru casa si pentru exterior, vesela, bijuterii, haine traditionale specifice locurilor de unde au fost aduse, si cate si mai cate! Intreg locul arata mai degraba ca un muzeu decat ca un magazin cu marfa de vanzare. Si cata lume era acolo, stai sa vezi, zici ca era un hotspot intr-o statiune turistica, nu un simplu magazin de antichitati. Bine, ca nu era tocmai “un simplu magazin de antichitati”, ca am mai fost si pe la alte magazine de antichitati pana acum, cu marfa de prin partile locului, si nici pe departe nu erau asa de aglomerate, de-abia daca aveau cate doi-trei musterii in acelasi timp.

Robotul pe care vi l-am aratat mai sus, Optimus Prime, este confectionat din nimic altceva decat fiare vechi. Erau acolo si alte statui din acestea (care nu erau neaparat de vanzare), confectionate din aceleasi materiale.
Bumblebee e preferatul meu dintre toti Transformerii :)
Dar sa va arat si ce puteai sa cumperi la Primitive Designs.
Mi-am luat de acolo o frutiera (nu retin tara de origine), iar John si-a luat o masinuta din Vietnam, piesa de colectie, care pare a fi inspirata din razboiul vietnamezo-american din anii ’60.
Modelul acesta de frutiera in design mosaic era disponibil in mai multe marimi – small, medium, large si extra-large. De asemenea, erau pe mai multe culori – rosu, turquoise, si portocaliul pe care l-am ales eu. Prima oara oscilam intre rosu si turquoise, fiind culori mai atragatoare; dar pana la urma m-am hotarat asupra portocaliului, caci m-am gandit ca se va potrivi mai bine cu decorul din casa mea; pe cand o frutiera rosie sau turquoise, fiind in culori mai puternice, ar fi facut o nota discordanta cu restul decorului. De asemenea oscilam intre marimea medium si large, si pana la umra am luat o frutiera large. Dar cand am ajuns acasa si am pus-o pe masa, mi s-a parut enorma! Ziceai ca aveam un lighean pe masa si nu o frutiera! Ma gandeam ca ar fi trebuit sa cumpar una medium, dar nu mai aveam ce face, ca nu merita sa conduc doua ore la Cobourg ca sa o returnez.

Cand am revenit atunci acasa dupa un weekend petrecut la Cobourg, nu aveam niciun fel de fructe in frigider, si noua mea frutiera-slash-lighean a stat goala pe masa mea din living pana a doua zi. Daca la magazinul Primitive Designs mi s-a parut o frumusete, acum mi se parea o uratenie de neegalat. Dar cand am fost la cumparaturi data urmatoare si am cumparat fructe, si am pus fructe in noua mea frutiera, totul s-a schimbat! Acum ca frutiera mea si-a atins scopul pentru care a fost creata, am inceput sa-i vad din nou frumusetea care m-a atras atunci cand era acolo pe raft de vanzare. Si acum nu imi mai pare rau ca am luat una de marimea large, caci imi place ca adaposteste atatea fructe cate vreau sa am de obicei pe masa.
Photo credit: Victoria West

2 comments:

  1. Replies
    1. Buna Coco, mie mi-a placut foarte mult acolo. :)
      Mersi pentru vizita si comentariu.
      Sa ai o saptamana frumoasa!

      Delete

Thank you for your comments!