Tuesday, December 29, 2015

Refashion -- Parisian Chic

In ultima poveste de refashion pe care am prezentat-o pe blog acum doua zile va spuneam despre "no before, just after", adica acele reconditionari pentru care nu am poze inainte, ci doar dupa, si va aratam un cardigan pe care l-am transfromat dintr-un vechi pulover de-al meu. Astazi as vrea sa va arat un alt refashion pe care nu am apucat sa-l fotografiez "inainte", dar pentru ca imi place cum a iesit la final, as vrea sa-l prezint pe blog. In acelasi timp, acesta va fi ultimul articol din seria Refashion din acest an, si voi reveni la aceasta serie de articole in noul an, cu noi creatii.

Este vorba de o rochie rosie burgund pe care am cumparat-o de la Value Village cu scopul sa o reconditionez, unul din proiectele mele de refashion. Rochia era cu spatele gol si se lega cu bretele dupa gat. Cand am luat-o de la Value Village, am ales-o de pe raftul cu marimea L, in ideea sa am mai multa libertate de reconditionare. Cand am cumparat-o, inca nu stiam ce voi face cu ea, dar am contat ca ideile nu vor intarzia sa apara atunci cand scot masina de cusut.

Cand am adus-o acasa si m-am uitat mai bine la ea, mi-am dat seama ca inainte sa bag foarfeca in ea, as putea sa o port in varianta sa originala cel putin o data, si pe urma sa ma hotarasc ce fac cu ea. Faptul ca era marimea L, adica o marime mai mare decat cea pe care o port de obicei, putea fi un inconvenient bineinteles, dar in acelasi timp masurile de la diferite branduri nu tot timpul sunt exacte si uneori aceeasi masura de la diferite haine poate arata diferit pe aceeasi persoana, asa ca eram dispusa sa incerc. Am purtat-o la serviciu o data, fara sa-i fac nicio modificare; si pentru ca era cu spatele gol, am purtat-o in combinatie cu un sacou negru.

Dupa o purtare mi-am dat seama ca nu vreau sa o pastrez ca rochie; faptul ca era marimea L chiar era un inconvenient, rochia imi era un pic mare. Un alt lucru care nu imi placea in totalitate era spatele gol; nu imi doream neaparat o rochie de zi cu spatele gol. Pana la urma m-am hotarat sa o transform intr-o fusta. Am taiat-o la mijloc, i-am cusut tiv, i-am pus elastic in talie, si iata ce mi-a iesit.
Am purtat aceasta fusta intr-un weekend cand am iesit la cumparaturi, si am facut aceste poze in parcul din spatele casei mele cand am revenit. Odata am purtat fusta si ca bluza, in combinatie cu un sacou, pentru ca imi place sa ma imbrac "outside the box". :) Puloverul pe care il port in aceasta tinuta a fost thriftuit la Vallue Village anul trecut si il ador, este in mod absolut una din piesele mele favorite din garderoba. Unul din motivele pentru care imi place sa fac thrift shopping este ca la Value Village pot gasi comori ca aceasta, si pot fi sigura ca nu vad pe nimeni pe intreg continentul purtand asa ceva.

Mai am un bolero intr-un stil asemanator, pe care l-am trhiftuit de curand la Value Village, care de asemenea imi place foarte mult datorita unicitatii -- la magazinele fast fashion din mall-uri sigur nu gasesti asa ceva. Revenind la puloverul din tinuta de astazi, eticheta de pe pulover este FunSport si e un brand care nu-mi spune nimic, dar modelul este absolut unic. Am incercat sa caut mai multe informatii despre FunSport si ce am reusit sa gasesc este ca e un brand canadian creat la sfarsitul anilor '80 si ca vinde in Canada si SUA, dar in afara de asta n-am reusit sa aflu prea multe detalii. De altfel, asa am descoperit multe branduri canadiene pe care am ajuns sa le apreciez -- gaseam cate o piesa din asta fabuloasa la Value Village, descopeream ca e facuta in Canada, si incercam sa aflu mai multe despre brand. Astfel am descoperit designeri si branduri canadiene precum Joseph Ribkoff, Lori Ann Montreal, Kim & Co, Algo, Citrine, Marallis Collection, D'Allaird's, FashionMax. Mai mult de 90% din hainele facute in Canada existente in garderoba mea au fost thriftuite, caci la mall si pe high street gasesti numai duds-uri facute in tarile din Asia Pacific.

Sa va spun cateva cuvinte si despre restul tinutei -- esarfa este Hermes si am cumparat-o de la magazinul flagship Hermes din Toronto, de pe Strada Bloor, acum 6 ani. Este facuta in Franta, 100% matase naturala. Nu a fost o achizitie ieftina, dar nu am regretat niciodata niciun cent dat pe ea. 

Cizmele sunt Payless Shoe Source si le am de 9 ani. Era primul meu an la Toronto, si intr-o seara am mers la supermarketul local pentru niste cumparaturi rapide. Langa supermarket era si un magazin de incaltaminte Payless Shoe Source si am intrat sa arunc o privire. De la arunca o privire la a face cumparaturi nu a fost decat un pas -- am vazut aceste cizme care mi-au atras atentia pe loc, plus ca erau la reducere, asa ca le-am cumparat, impreuna cu o alta pereche de cizme maro, caci era o oferta de genul "Buy one, get one for 50% off". Am si acum ambele perechi de cizme. Au rezistat atat de mult datorita faptului ca sunt pentru toamna si pentru vreme blanda, nu sunt chiar pentru iernile cu zapezi si crivaturi, deci nu le-am purtat chiar in fiecare zi pe timp de iarna in toti acesti ani, ci mai mult la ocazii speciale care cereau o tinuta si o incaltaminte eleganta. Asa ca le am si acum. :) 

Celelalte accesorii din tinuta mea de azi sunt achizitii recente, din acest an. Pandativul posetuta este vintage, geanta Steve Madden, ciorapi Hue, bratara Walmart, ochelari Oakley.

Ce parere aveti despre acest refashion?
Va astept cu opinii si pareri. :)

Photo credit: Victoria West

6 comments:

  1. La multi ani. Și un an mai bun și cu si mai multe impliniri. Foarte French lookul. Imi amintesc ca la un moment dat ma uitam zilnic pe Sartorialist și erau multe poze din Franta și mi-a plăcut curajul lor de a face combinații neobisnuite. Eu cred ca ma imbracam mai neobisnuit pe vremea cand eram în Romania. Am descoperit hainele second hand foarte devreme, prin 91 și aveam la vremea aia haine cu adevarat unice pt Romania. Apoi ani de zile, garderoba mea a fost 90% second și cum majoritatea tinerilor se îmbrăcau la indigo, eu eram mereu diferita. Plus că-mi făceam multe haine la croitoreasă. Sigur ca e bine sa fii unic, insa in adolescenta tendinta e sa vrei sa fii la fel ca ceilalti ca sa te integrezi. Asa ca pe atunci îmi doream haine care erau pe toate drumurile și erau la moda. Acum ma amuz, dar asa e adolescenta. Plus ca multe din persoanele din jurul meu erau cam ingrozite de ideea de second hand, asa ca eram discreta :) Acum bineînțeles că percep moda altfel. Nu prea frecventez des magazinele thrift insa pt ca mi se par scumpe pt ce ofera. Aceleasi chestii ca la mall, insa colecții vechi și prețuri cam mari. Sunt insa magazine online care au chestii gently used foarte faine, insa n am nimerit mereu masura mea. Bluza ta seamana cu una pe care am găsit-o într-un thrift store in Costa Rica, cu Paris si Turnul Eiffel. Imi place sa vizitez astfel de magazine în vacante, și sa încerc să descopăr lucruri unice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Roxy, ma bucur foarte mult sa te vad si mi-a facut placere sa-ti citesc comentariul. La mutli ani si tie si sa ai un an nou minunat! Eu acum de multe ori ma gandesc ca imi pare rau ca atatia ani in Romania am evitat cumparaturile thrift, din cauze acelei perceptii pe care o aveau romanii, frown upon. Am cumparat de cateva ori de la astfel de magazine, dar la fel ca tine am fost discreta. Acum imi pare rau ca n-am profitat de ocazie sa gases comori prin magazinele thrift din Romania, caci in anii '90 thrift shopping-ul in Romania era mult mai "proaspat" decat este acum.

      Cat priveste perioada adolescentei, perfect de acord cu tine, si eu incercam sa ma imbrac la fel ca toata lumea, din dorinta de a ma integra, toti faceam asa, credeam ca trebuie sa avem ce are toata lumea, altfel nu eram in rand cu lumea. :))))

      Delete
  2. I like your sense of style, good outfit!

    http://www.alinavelnikovskaya.com/

    ReplyDelete
  3. Mie mereu mi-a placut sa-mi personalizez tinutele chiar daca nu constientizam sau foloseam acest termen, pur si simplu imi placea sa ma joc cu imprimeuri si stiluri. :)
    Imi aduc aminte cu placere cand an purtat pantaloni evazati in carouri cu pantofi sport si parul facut bucle, un tricou negru cu imprimeu rock si jacheta denim. Niciuna din aceste piese nu au rezistat timpului, doar in amintiri.
    Superba cromatica tinutei tale, confortabila si totusi sofisticata.
    pupici

    ReplyDelete

Thank you for your comments!