Wednesday, May 11, 2016

Eveniment designer sample sale la Reia Studio in Toronto

De cativa ani tin legatura cu un studio de moda din Toronto, Reia Studio, condus de Elsa Reia, profesionista in domeniul modei, studioul careia se afla in partea de Vest a Toronto-ului. Misiunea Reia Studio este sa sustina si sa promoveze branduri si creatori de moda din Canada sau din afara tarii. Prima oara am cunoscut echipa Reia Studio in 2010, si de atunci am tinut legatura cu ei mai mult sau mai putin constant. Reia Studio organizeaza evenimente de tip designer sample sale de doua ori pe an, primavara si vara, si am fost la sale-urile lor de cateva ori pana acum, de-a lungul anilor. 

Am fost si astazi la cel mai recent eveniment designer sample sale organizat de Reia Studio, un eveniment care se va desfasura timp de 3 zile, 11, 12 si 13 mai. Tot mi-au trimis emailuri si update-uri si remindere si teasere despre acest eveniment de vanzare cu reduceri, si m-am hotarat sa merg sa vad ce au nou.

Mi-au trimis si un flyer online, si conform fluturasului, marfa care urma sa fie disponibila in timpul acestui eveniment este de la designeri cu renume precum Alexander McQueen, Balenciaga, Dries Van Noten, Erdem, Givenchy, Haider Ackermann, Hudson Jeans, Isabel Marant, Lanvin, Maison Martin Margiela, Stella McCartney, Tilo, Dennis Merotto, si alti designeri canadieni si internationali – haine, accesorii, posete, bijuterii, incaltaminte.

Cand am ajuns acolo azi dupa-amiaza, evenimentul era in toi, si era destul de multa lume acolo, proband si cumparand haine designer la reducere. Am salutat fetele de acolo, cu care tin de obicei legatura, si am inceput si eu sa ma uit printre rafturi. In trecut, cand am mai fost la aceste evenimente de vanzare organizate de Reia Studio, mi-am cumparat bijuterii de la creatoarea Rita Dobberstein, iar cu o alta ocazie mi-am luat o bluza de matase de la Dennis Merotto, ambii designeri canadieni. Pe Dennis Merotto de altfel l-am cunoscut la unul din aceste evenimente designer sample sale de la Reia Studio, acum vreo 5 ani, ca era acolo la fata locului, si de atunci am tinut legatura cu el pe Facebook. 

Revenind la evenimentul de astazi, mi-a atras atentia o alta bluza de matase din colectia lui Dennis Merotto, dar cand am probat-o, am constatat ca nu imi vine, si n-am cumparat-o. Dar altfel, mi-a placut foarte mult imprimeul acestei bluze.
Iata si colectia lui Dennis Merotto care era disponibila acolo la Reia Studio.
Ceea ce mi-am luat in schimb este o camasa alba clasica.
Este o camasa din colectia creatoarei de moda canadiene Jennifer Torosian, partener Reia Studio. Pana acum numele ei nu imi era familiar, dar cu ocazia aceasta am invatat ceva nou. Imi place moda canadiana, ii apreciez pe designerii canadieni, si fac efortul sa-i sustin pentru ca apreciez faptul ca isi fac hainele in Canada si nu in Asia Pacific. Camasa Jennifer Torosian pe care am cumparat-o astazi este fabricata in Canada. Acum ceva timp mi-am dat seama ca n-am nicio camasa alba clasica in garderoba, genul de camasa alba pe care o porti la interviuri in combinatie cu un sacou negru, sau pe care o porti la serviciu intr-un mediu office. Odata am mers la cumparaturi cu scopul sa-mi iau o camasa alba clasica, dar n-am gasit nimic pe placul meu, nici nu aveam foarte mult timp la dispozitie atunci pentru o sedinta completa de shopping, si n-am mai apucat sa gasesc ce-mi doream. Asa ca, daca tot aveam acest gol in garderoba, m-am gandit sa profit de ocazie si sa-mi iau aceasta camasa, si cu ocazia aceasta sa descopar o creatoare noua.

Iata si raftul lui Jennifer Torosian expus astazi la Reia Studio.
Sacoul din mijloc, cel mov, este inspirat de sacourile create de Coco Chanel
Un alt brand reprezentat de Reia Studio este Abro, un brand german de posete si accesorii de piele. Fiind un parteneriat nou pentru Reia Studio (au inceput sa colaboreze cu Abro acum cateva luni), n-am vazut produsele Abro decat in poze pana acum, din emailurile de la Reia Studio, si azi am vazut aceste genti si posete pe viu, si chiar mi-au placut, mi s-au parut foarte frumoase si faine, mi-ar fi placut sa am una, daca nu aveam deja sufuciente genti pe raftul meu de posete. M-am hotarat sa nu-mi iau nimic deocamdata de la Abro, dar altfel, le-am admirat gentile la Reia Studio.
Iata si alte poze de la eveniment.
Céline
Isabel Marant
Stella McCartney
Stella McCartney
Dries Van Noten
Alexander McQueen
Haider Ackermann
Esarfe Tilo
Esarfe Tilo
Esarfe Tilo
Photo credit: Victoria West

8 comments:

  1. Buna, Victoria!
    Colorata si diversa colectia lui Dennis Meretto, mi-au placut si din colectia de genti in special un rucsac, probabil din piele, si geanta medie pe galben mustar.

    pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bun Mihaela, si mie mi-a placut foarte mult colectia de genti Abro, mai ales mi-au placut alea galben mustar, culori atat de vii si vibrante, mi s-au parut deosebite. :)
      Sa ai o zi frumoasa!
      Pupici,

      Delete
  2. cred ca ai avut o experienta de neuitat...mi-as fi dorit si eu sa particip la astfel de evenimente....imi place mult ce ai prezentat atat hainele cat si gentile

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Violeta, ma bucur sa te vad, multumesc pentru vizita. :)
      A fost un mod placut de a-mi petrece dupa-amiaza.
      Te mai astept cu drag!
      Xoxo,

      Delete
  3. frumos eveniment, sa tot fie! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi Coco, incerc sa merg la cat mai multe la care sunt invitata.

      Delete
  4. la cat mai multe evenimente! frumos! am ochit cateva genti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Stela, imi face o placere mare sa merg la diverse evenimente, numai sa am timp sa onorez toate invitatiie pe care le primesc. :)
      Si mie mi-au placut mai multe genti de acolo! Singurul motiv pentru care n-am cumparat niciuna este ca deja am foarte multe, si deocamdata am zis pas.
      Pupici,

      Delete

Thank you for your comments!