Saturday, July 02, 2016

Leapsa – Pentru cei care vor sa ma cunoasca mai bine

Am fost nominalizata de Violeta care scrie blogul Lucruri interesante sa completez o leapsa personala, si sa impartasesc lucruri noi despre mine, lucruri despre care n-am avut ocazia sa scriu pana acum, si iata-ma astazi completand aceasta leapsa. A trecut destul de mult timp de cand am completat o leapsa pe blog, si m-am hotarat sa accept provocarea Violetei. Nu voi schimba leapsa cu nimic, ci o voi completa exact asa cum am primit-o si eu, iar intrebarile sunt aleatorii, despre tot felul de lucruri.

1. Ce nu-ti lipseste din frigider niciodata?

Well, in afara de obisnuitele dintr-un frigider, cum ar fi lactate, fructe, legume, si produse din carne, una din faibletile mele este branza. Sunt o mare iubitoare de branzeturi, si cel putin un fel de branza nu lipseste niciodata din frigiderul meu. Branza albastra, branza cedar, branza mozzarella, branza elvetiana, branza cottage, you name it, I love it, I will have it. Nu am neaparat un anumit fel de branza preferata, si alte feluri de branza care imi displac, imi place absolut orice fel de branzeturi, fara exceptie!

2. Ce consideri sanatos din ce ai mentionat la Punctul 1?

Cred ca o sa fiti de acord cu mine ca branzeturile in general sunt produse alimentare sanatoase, o sursa excelenta de calciu, bune pentru oase. :)

3. Care iti sunt cosmeticele / parfumurile preferate?

Nu am o gama de cosmetice preferate, si nici un parfum preferat. Imi place diversitatea, m-as plictisi sa folosesc mereu acelasi produs sau aceeasi gama de produse, si de obicei imi place sa descopar produse noi, game noi, parfumuri noi. Doua dintre parfumurile care imi plac sunt Chanel Coco Mademoiselle si Dior Addict, dar dupa ce le-am avut pe masuta mea vanity, data urmatoare am ales cu descopar alte parfumuri, alte arome. Acum am Narciso Rodrigues for Her, Lancome La Vie Est Belle, Hugo Boss Hugo Woman, Black Musk de la The Body Shop.

4. Cine face cea mai multa curatenie in casa si cine nu o pastreaza?

:) Mi s-a parut foarte amuzanta intrebarea, o intrebare pe care nu m-as astepta sa o vad intr-o leapsa. In fine, eu sunt cea care face cea mai multa curatenie in casa mea. Cat priveste “cine nu o pastreaza”, :) nu ma confrunt aici cu probleme mari. Nu las lucrurile sa scape de sub control si sunt foarte stricta in privinta pastrarii curateniei in casa, si nu las pe ceilalti membri ai familiei mele sa-si faca de cap cand e vorba de pastrarea curateniei.

5. Ce urasti sa faci intr-o zi de sambata?

Cred ca e prea dur sa spui “ca urasti” sa faci ceva anume intr-o zi de sambata, sau o zi de weekend in general. In weekend de obicei ma ocup de treburile casnice, cum ar fi curatenie, spalatul rufelor, cumparaturi la supermarket. Cand merg la supermarket sambata, imi displace sa stau prea mult acolo; prefer sa aleg cumparaturile intr-un mod eficient, fara sa pierd prea mult timp printre rafturi. Nu-mi place sa casc gura de-aiurea prin supermarket, nu-mi place sa pierd o jumatate de zi la cumparaturi de produse alimentare, ci pun in cos ce-mi trebuie si merg la casa. Cand merg singura la cumparaturi, exact asta se intampla, fac cumparaturile repede si nu pierd acolo mai mult timp decat e necesar; dar cand merg la cumparaturi cu familia, sotul meu are tendinta sa o lalaie cand alege produsele alimentare.

6. Ce te face fericita in viata de zi cu zi?

Sa scriu ma face foarte fericita, este o bucurie pe care mi-o acord in fiecare zi, sau aproape in fiecare zi, pe cat imi permite timpul. Traiesc pentru a scrie, scrisul este felul meu de a ma exprima. Am fost foarte fericita cand am publicat cartea mea Bits of Fashion in 2013, ziua cand am lansat cartea a fost una din cele mai frumoase zile din viata mea.

7. Ce fel de oameni preferi sa ai langa tine?

Oameni optimisti, pozitivi, onesti si energetici. Mai ales onesti si energetici, sunt doua calitati pe care le apreciez la cei din jurul meu, in special daca trebuie sa lucrez cu ei. Intr-un mediu de lucru ma bucur sa fac echipa cu oameni eficienti, care stiu ce au de facut, care isi fac treaba bine si cu responsabilitate, si care nu o lalaie de-aiurea. Si care sa fie sinceri cu mine, in loc sa-mi forteze “politics” pe gat. Ultimii 10 ani i-am petrecut in lumea corporatista din Canada, si am lucrat in companii diferite, cu culturi diferite, iar in unele locuri am avut de-a face cu politici pe care de multe ori le-am perceput drept inutile, care serveau scopuri mult prea meschine, si care in realitate afectau business-ul companiei respective mai mult decat sa-l ajute. Managementul superior in astfel de locuri era mai degraba “political” si “politically correct”, decat transparent si onest. Am lucrat in locuri unde imi placea totul despre jobul meu, mai putin faptul ca business-ul era transformat in politic, iar onestitatea intre angajati era o comoara ascunsa in strafunduri.

8. Care este primul lucru pe care il faci dimineata?

Primul lucru pe care il fac dimineata cand ma trezesc este sa imi beau cafeaua. :) Nu sunt in stare sa ma trezesc de-a binelea si nu sunt in stare sa fac nimic productiv pana cand nu mi-am baut cafeaua, care este de departe energizantul meu preferat. Cu o ceasca de cafea tare si fierbine, sunt pregatita sa infrunt orice provocari pe care mi le va aduce o noua zi, indiferent cum urmeaza sa-mi petrec acea zi.

9. Cat de mult timp ti-ai dori sa ai disponibil pentru tine?

Timpul poate ca este cea mai pretioasa avere pe care o avem noi, oamenii, pe planeta asta, iar ceea ce il face atat de pretios este caracterul sau ireversibil, nu-i asa? Orice altceva in lumea asta poate fi inlocuit, numai timpul nu, de aceea este foarte important cum il petrecem. Oricand ne-am dori sa avem mai mult timp disponibil pentru noi, niciodata nu e suficient. Este foarte greu sa cuantifici cat timp liber, in ore si zile, te-ar face cu adevarat fericit, si din acest motiv incerc sa ma descurc cum pot, incerc sa ma bucur la maxim de acel timp pe care il am la dispozitie, atat cat este, fara sa incerc sa-l cuantific.

10. Care sunt principiile tale pentru o viata mai implinita?

Sa tin stresul in frau, sa evit orice generatoare de stres, sa fac lucruri care imi plac si care ma fac fericita, sa am un job pe care il iubesc, sa cred in mine ca voi reusi, sa caut armonie in familie, sa ma inconjor de prieteni buni si oameni de calitate.

Cui trimit aceasta leapsa?
As vrea sa nominalizez pe Coco, My Butterfly, Nice de la Summerday, Mihaela Pojogu, Fashion Doctor, Federova, si pe oricine altcineva doreste sa o preia.

16 comments:

  1. Merci mult pentru nominalizare, draga Victoria. Sa stii ca ma cam regasaesc in raspunsurile tale, si mie imi place sa-mi incep ziua cu o cafea buna, iar din frigider nu-mi lipseste branza niciodata. :)
    Desigur ca o voi prelua pe blog, insa nu stiu exact cand o s-o fac pentru ca trebuie sa ma pregatesc pentru un examen(de aceea si lipsesc momentan din blogosfera). Ma eliberez abia spre finalul lunii iulie.
    O duminica frumoasa! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu multa placere Nice, si voi astepta postarea, cand poti, sunt curioasa sa-ti citesc raspunsurile. :)
      Succes la examen!

      Delete
  2. Multumesc tare mult, ca ai raspuns provocari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Violeta, multumesc si eu ca m-ai nominalizat, mi-a facut placere sa raspund la intrebari. De altfel, de fiecare data cand completez o leapsa, e un prilej pentru mine sa meditez un pic si sa ma gandesc la unele lucruri carora nu le-am acordat atentie de mult timp.

      Delete
  3. Multumesc pentru nominalizare, si pentru raspunsurile tale :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu multa placere Petronela, astept si eu sa vad raspunsurile tale, cand ai timp sa completezi leapsa. :)

      Delete
  4. Thank you Mayita, appreciate your support. :)
    Have a great week ahead!
    Xoxo,

    ReplyDelete
  5. Great post!!
    If you want that we follow each other,let me know :)
    beautyshapes3.blogspot.hr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi there, welcome to my blog and thank you for your visit if this is your first time here, please come again. :)
      Yes I would us to follow each other, I'll check out your blog.
      Cheers,

      Delete
  6. Thank you Kristine, I already follow your blog.
    Cheers,

    ReplyDelete
  7. I like the first anwser:) follow:) now waiting for U:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Kathy, thank you for your support, I'll check out your blog too.
      Enjoy your day!

      Delete
  8. Heei, multumesc pentru leapsa, daca nu-mi spuneai in comentariu de ea nu stiam ca m-ai nominalizat. Nu mai am timp nici sa scriu pe blog dar apoi sa citesc altele.. s-a marit ziua dar si treburile ;)).
    Ma regasesc in raspunsurile tale destul de mult. Nu stiam ca avem un preferat in comun -Addict de la Dior. Il ador desi nu-l mai am de cativa ani. Si imi plac mult si branzeturile si lactatele si nu ne lipsesc nici noua niciodata.
    Te pup! Weekend frumos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Federova, ma bucur sa te vad si mersi pentru vizita.
      Sper sa te hotarasti sa preiei leapsa, cand ai timp. :)
      Weekend frumos si tie!

      Delete

Thank you for your comments!