Monday, February 15, 2010

Sex and the City, un film nu doar despre sex



In articolul meu precedent scriam ca imi plac filmele inspirate din literatura chic, si Sex and the City este un alt film de acest gen care se afla printre preferatele mele. Si cand spun Sex and the City, ma refer atat la serial, cat si la filmul care a aparut pe marile ecrane acum 2 ani. Nu fac rabat de la filmele mele favorite, asa ca si acesta se gaseste in colectia mea de acasa, in intregime – cele sase sezoane complete ale serialului, precum si filmul de lung metraj. N-are rost sa mai mentionez ca le-am urmarit pe toate mai mult de o data, si ca le stiu pe toate pe de rost. Uneori mi se intampla sa am o zi mai mohorata sau un moment mai putin placut, si ma uit la un episod al serialului care ma face sa ma simt mai bine. E ca un fel de terapie pentru suflet.

Ce anume imi place la acest film? Cu siguranta cel mai mult imi place prietenia care le leaga pe cele patru eroine, Carrie, Miranda, Samantha si Charlotte. Este o prietenie perfecta. Au incredere una in alta, si se pot baza oricand una pe alta. Cand oricare dintre ele este la liman, celelalte trei ii sunt tot timpul alaturi, neconditionat. Niciodata nu se judeca si nu se critica una pe alta, si isi acorda sprijinul si intelegerea, fara sa astepte sa fie recompensate pentru asta. La fel ca si iubirea perfecta, multi ar fi tentati sa creada ca o asemenea prietenie perfecta este imposibila in viata reala. Dar eu stiu ca nu este asa, si stiu asta deoarece am norocul sa ma bucur de o asemenea prietenie. Am doua prietene de care sunt la fel de legata ca si Carrie de cele trei prietene ale ei din New York. Suntem trei, nu patru ca fetele din Sex and the City, dar asta nu face prietenia noastra mai putin speciala sau mai putin profunda. Acum intelegeti de ce imi place filmul Sex and the City…

Imi place comunicarea dintre cele patru femei, imi place cum isi impartasesc gandurile, experientele, succesele si esecurile in relatiile cu barbatii. Imi place ca vorbesc deschis despre subiecte pe care unii le gasesc dificile de discutat, cum ar fi discutii despre fericire, dragoste, sex, relatii in New York, barbatii din Manhattan, moda, frumusete, joburi, cariera, casatorie, maternitate, copii, homosexualitate, divort, avort, cancer. Imi place ca nici una din ele nu renunta la iubire. Fiecare dintre ele este in cautarea iubirii, poate nu iubirea ideala, dar acea iubire care sa le faca fericite; si spre final, fiecare dintre ele isi gaseste fericirea, chiar daca fericirea pentru fiecare dintre cele patru inseamna ceva diferit. Si mai presus de toate, imi place ca sunt in cautarea impacarii cu sine, si nu renunta pana cand nu o ating.

Imi place moda din Sex and the City. Imi place faptul ca cele patru eroine se imbraca tot timpul elegant, cu creatii semnate de designeri celebri, chiar si atunci cand se intalnesc pentru o ocazie atat de obisnuita cum ar fi un pranz in oras, ziua in amiaza mare. Imi place ca isi poarta tinutele frumoase si elegante la vedere, si nu le tin in dulap “pentru vreo ocazie speciala care cine stie cand va urma”. Preferata mea este Carrie Bradshaw, am o mare admiratie pentru stilul ei. Una din destinatiile mele de vacanta unde vreau sa ajung in viitorul apropiat este New Yorkul. Vreau sa vad cu ochii mei daca New Yorkul din realitate este la fel de cosmopolit si elegant ca New Yorkul din Sex and the City. Daca femeile de acolo chiar obisnuiesc sa se imbrace elegant in fiecare zi, la fel cum fac femeile din Sex and the City. Iar daca nu, imi voi lua oricum rochii elegante in valiza, si voi avea scuza ca sunt in vacanta.

Imi place ca scenele erotice din Sex and the City sunt decente. E un film in care se vorbeste mai mult despre sex decat se face sex. Daca sexul in acest film ar fi mai explicit, probabil ca ar fura din farmecul celorlalte componente importante ale filmului. Si meditand asupra tuturor acestor lucruri, imi dau seama ca Sex and the City este un film nu (doar) despre sex, ci un film despre prietenie, iubire, relatii, moda, si nu in ultimul rand despre New York, fabulosul oras in care toate acestea au devenit posibile pentru cele patru eroine.

Astept cu nerabdare premiera filmului Sex and the City-2, in mai 2010; astept cu nerabdare sa vad noile experiente ale lui Carrie, Miranda, Samantha si Charlotte; sunt curioasa ce tinute noi vor purta (fabuloase fara nici o indoiala); si sunt convinsa ca cel de-al doilea film imi va placea la fel de mult ca si serialul si primul film.

6 comments:

  1. Congrats pentru articol! Fain tare! Daca in primul tau articol spuneai ca la un moment dat cochetai cu jurnalismul, tind acum sa cred ca asta este cel mai bun de pana acum (paprea mea) si chia ai putea sa scrii la o revista!
    Felicitari si la mai multe!

    P.S. intrebare: si cine sunt cele doua prietene despre care vorbeai in articol?

    ReplyDelete
  2. Bine ai venit pe blog Roxy_music si sper sa te simti bine aici. Multumesc pentru parere, si te mai astept cu alte comentarii la urmatoarele articole.

    ReplyDelete
  3. Ai putea lucra ca si cric.Te pricepi iti place.Mi-a facut placere sa citesc ceea ce ai scris si punctul tau de vedere privind prietenia.Felicitari si astept material!

    ReplyDelete
  4. Bun venit Gabi, ma bucur ca ti-a placut articolul si sper sa-ti placa si urmatoarele. Mersi pentru comentariu si felicitari, si te mai astept pe blog!

    ReplyDelete
  5. Se vede,se simte cu cata pofta si placere scrii fiecare articol in parte. Poate reusesti sa ai propriul articol inr-o revista fashion! Succes! Felicitari penru articol,mi-a facut placere sa-mi reamintesc filmul! Si acum il mai urmaresc pe diferite posturi tv. :)

    ReplyDelete
  6. Multumesc pentru incurajari Anna, si pentru pareri pozitive. Ma bucur foarte mult ca iti articolele mele. Te mai astept pe aici!

    ReplyDelete

Thank you for your comments!