Thursday, June 03, 2010

Sex and the City-2


Weekendul trecut am mers cu o prietena sa vad Sex and the City-2. Am asteptat cu mare nerabdare premiera acestui film, si cum mi se intampla de fiecare data cand astept un film sau o carte noua, asteptarile au fost inalte. Multe fashioniste, printre care ma numar si eu, au ales sa poarte o tinuta eleganta pentru a merge la acest film, tinand cont de tematica filmului, un film in care moda este al cincilea personaj important, alaturi de cele patru prietene. Nu am putut sa ma abtin, si mi-am ales tinuta in ton cu filmul – am purtat o rochie de vara Guess, perfecta pentru o zi calduroasa si insorita de sambata, si perfecta pentru a merge la un film ca Sex and the City-2.

Am ajuns la cinema cu vreo jumatate de ora inainte sa inceapa filmul, asa ca eu si prietena mea ne-am oprit la o terasa sa mai stam putin de vorba, caci nu ne mai vazusem de mult timp. In spiritul filmului pe care urma sa-l vedem, ne-am rasfatat cu cate un Cosmopolitan. Deja ma simteam ca in Sex and the City.

Cand am vazut primul film Sex and the City in 2008, ma setasem sa imi placa, avand in vedere ca eram deja o fana a serialului, si mi-a placut. Asa ca si de data aceasta am mers la cinema setata sa imi placa Sex and the City-2. Si mi-a placut, as spune, “din oficiu”. Prietenia dintre cele patru femei, comunicarea dintre ele, sinceritatea cu care discuta, simtul modei pe care il au fiecare dintre ele, aspiratia spre fericire si spre iubire a fiecareia dintre ele – toate aceste elemente importante care au consacrat conceptul de Sex and the City au fost prezente si in aceasta pelicula. Nu a lipsit nimic din ce stiam deja despre Sex and the City.

Dar au fost si lucruri noi.

Cateva cuvinte despre subiect. Filmul incepe cu nunta lui Antony Marentino si Stanford Blatch, prietenii gay ai fetelor. Apoi vedem care mai este viata lor. Big si Carrie se lupta cu instalarea rutinei in casnicia lor. Charlotte de-abia mai face fata cu 2 copii care plang mereu. Mai are si o bona tanara si frumoasa, care i-ar putea pune casnicia in pericol. Miranda are probleme la firma de avocatura unde lucreaza. Iar Samantha nu vrea sa se impace cu ideea ca se apropie de menopauza.

Urmeaza o scurta reintalnire a Samanthei cu Smith Jerrod. Smith o prezinta pe Samantha unui magnat arab, care o invita pe Samantha si prietele ei in Abu Dhabi. Cele patru fete pleaca intr-o vacanta de lux in Orientul Mijlociu, totul platit. Sunt cazate la un hotel de lux (unde o noapte de cazare costa $22,000). Fiecareia i se pune la dispozitie cate un Maybach alb, cate un sofer, si cate un camerist (sic!) la hotel. Totul platit de magnatul arab.

In timpul vacantei surrealiste din Orient fetele trec prin cele mai inedite experiente din viata lor. Merg calare pe camile in desert, fac cumparaturi in bazarurile orientale traditionale, poarta tinute apropiate cutumelor vestimentare din Orient, se rasfata intr-un lux iesit din comun la puterea a mia, se poticnesc de traditiile foarte conservatoare din lumea araba.

Carrie il intalneste in Abu Dhabi pe… Aidan! Nici unuia dintre ei nu le vine sa creada ca se vad aici, half way around the world. Care era probabilitatea, se intreaba Carrie, sa se vada cu Aidan intr-un bazar din Orientul Mijlociu, si ce inseamna oare aceasta intalnire? Nu cumva e un semn? Are ocazia sa afle foarte repede dupa aceea. Carrie si Aidan decid sa mearga impreuna la o cina in oras, iar spre sfarsitul intalnirii ajung sa se sarute. Bineinteles ca acest lucru o buleverseaza, si il suna imediat pe Big in New York sa-i spuna despre incident, motivandu-si sinceritatea cu dorinta de a nu avea nici un secret fata de sotul ei. Semnul a fost clar pentru Carrie – nu trebuie sa se joace cu focul.

Timp in care Samantha nu mai face fata traditiilor prea incorsetate din lumea araba pe care trebuie macar sa predinda ca le respecta. Pe tot parcursul vacantei, Miranda incearca sa ii acopere umerii Samanthei din 5 in 5 minute, caci a purta umeri dezgoliti in Emirate este considerat o ofensa la adresa societatii mult prea conservatoare. Si atunci cand Samantha da dovada de un comportament care este normal pentru ea dar obscen pentru arabi, fetele trebuie sa paraseasca Abu Dhabi de urgenta si sa se intoarca la New York.

Iar la New York, fiecare dintre ele revine la viata ei, apreciind mai mult ca oricand ceea ce au. Miranda isi gaseste un alt job unde este mult mai apreciata decat era la jobul ei precedent, si este fericita ca are mai mult timp sa petreaca alaturi de familia ei. Temerile lui Charlotte in legatura cu bona tanara si frumoasa s-au dovedit a fi nefondate, caci iese la iveala orientarea sexuala diferita a bonei, care are o iubita. Samantha se dezlantuie in voie cu noua ei cucerire, dupa zilele petrecute in Abu Dhabi unde un sarut in public este considerat obscen. Iar Carrie si Big reusesc sa depaseasca incidentul cu sarutul lui Aidan.

Filmul mi s-a parut surrealistic. Toata experienta din Abu Dhabi a fetelor suna desprinsa din povesti. Luxul care li s-a pus la dispozitie, costurile cazarii la acel hotel, cutumele arabe total diferite fata de cele occidentale – toate acestea m-au facut sa ma intreb, in timp ce urmaream filmul, daca lucrurile stau asa si in realitate.

Accentul s-a pus in proportie covarsitoare pe vacanta din Orient, si foarte putin pe evenimentele din New York de la inceputul filmului, care mi s-au parut relatate incomplet, si care ar fi meritat mai multa detaliere, cum ar fi nunta lui Anthony si Stanford, sau cum ar fi review-ul vietii fetelor, dupa 2 ani de la ultima intalnire. Dar in schimb, mi-a placut foarte mult cum Big a tratat problema sarutului cu Aidan – cu umor. Trebuie sa-i dau credit si lui Carrie, care a fost sincera cu Big si i-a spus imediat despre intamplare, inainte ca lucrurile sa apuce sa se complice mai mult. L-am apreciat pe Big cand i-a dat lui Carrie inelul cu diamant, care ar fi trebuit sa aiba valoarea inelului de logodna, caci nu apucase sa ii ia unul atunci cand s-au casatorit. L-am apreciat pe Big atunci cand i-a amintit lui Carrie ca e timpul ca si ea sa-si spuna juramintele de iubire, pe care nici dansa nu a apucat sa i le spuna lui Big atunci cand s-au casatorit cu 2 ani inainte. Mi-a placut cum Big, in timp ce ii punea inelul de logodna pe deget, a facut-o pe Carrie sa-i promita ca nu va mai saruta niciodata nici un alt barbat, decat pe sotul ei, astfel lasand incidentul cu sarutul in urma lor, fara sa lase ca intalnirea lui Carrie si Aidan sa le afecteze relatia. Si mi-a placut cum au gasit o cale sa-si mentina relatia vie si intensa, fara sa permita instalarea rutinei.

Fanii Sex and the City cu siguranta vor viziona filmul cu placere. Merita vazut, si il recomand din tot sufletul. Imediat ce va aparea pe Blue-Ray, il voi cumpara, pentru a-mi completa colectia Sex and the City.

4 comments:

  1. Si eu m-am dus aranjata la film...imi facusem dinainte planuri cum sa ma imbrac, vroiam sa merg si la coafor sa-mi indrept parul cu peria, dar nu am mai ajuns din pacate...
    Ai povestit foarte frumos si detaliat ! Si eu cred ca o sa cumpar DVD-ul cand apare...am acasa toate seriile si primul film, insa luate de pe net..pe asta cred ca il vreau original :)

    ReplyDelete
  2. Buna Pixxie si bine ai venit pe blog. Multumesc pentru comentariu si te mai astept pe aici.

    ReplyDelete
  3. Ma bucur ca ai scris asa detailat filmul-sigur cine va citi aici si nu a vazut filmul va dori sa il vada .
    Cat despre film exceptional,eu am fost duminica -sala plina toate fetele/doamnele erau aranjate ,erau in spiritul filmului.

    ReplyDelete
  4. Buna Pysy si bine ai venit pe blog. Ma bucur foarte mult ca ai intrat aici. :) Te mai astept si pe viitor, si sper sa-ti placa si urmatoarele mele articole.

    ReplyDelete

Thank you for your comments!