Saturday, February 05, 2011

Statistici Blogger

Blogger.com, gazda blogurilor noastre, a lansat de curand (cateva luni) o noua functie – Statistici. O urmaresc si eu de cand s-a lansat, caci nu este un subiect lipsit de interes, si imi place sa urmaresc detalii cu privire la cele mai citite articole de pe blog, din ce tari provin cititorii mei, cuvintele cheie care ii aduce pe blogul meu, surse de trafic, si asa mai departe.

Colegele mele de blogosfera sunt la fel de incantate de noua functie de pe Blogger, ca si mine. Pixxie ne-a impartasit cateva din cuvintele cheie care i-au adus pe cititori pe blogul ei, si unele din ele chiar m-au amuzat. De cand urmaresc cuvintele cheie de pe Statisticile mele, am putut sa-mi dau seama si eu ce anume ii aduce pe unii din cititorii mei la mine pe blog si cum gasesc aici informatia care ii intereseaza.

Foarte multe din cuvintele cheie pe care le-am vazut pe Statistici se regasesc in numar mare in multe din articolele mele, ceea ce inseamna ca net surferii si cititorii care cautau pe Google acele notiuni le-au gasit (printre alte surse) si la mine pe blog.

Sa va dau cateva exemple.

Lipstick Jungle. Am scris doua artole pe aceasta tema, unul dedicat cartii Lipstick Jungle de Candace Bushnell, si unul serialului inspirat de aceasta.

Le Chateau dresses. Unul din articolele mele de anul trecut se refera la brandul canadian Le Chateau, unde am scris si despre rochii Le Chateau.

Janey Wilcox este personajul principal din doua carti scrise de Candace Bushnell, Four Blondes si Trading Up, despre care am scris anul trecut in aprilie.

Rochii de domnisoara de onoare. Vara trecuta am scris un articol despre rochiile de domnisoara de onoare la nuntile americane.

Moda gravide 2010. Aceste cuvinte cheie i-au adus pe cititorii mei cel mai probabil la un articol in care am scris despre sarcina mea, aprilie 2010.

Revista Tango ianuarie 2011. Un alt cuvant cheie care i-a adus pe Google surferi la tinta – am scris un articol despre acest numar al revistei Tango chiar luna trecuta.

Cea mai scumpa cafea din lume
. Cuvintele cheie sunt formulate exact la fel ca si titlul articolului meu despre cafeaua Kopi Luwak din mai 2010.

La cumparaturi in Toronto. Cei care au cautat informatii folosind aceste cuvinte cheie au ajuns probabil la mai multe din articolele mele unde am scris despre cumparaturi in Toronto, inclusiv despre experiente personale de-ale mele.

Cartea Sex and the City: Kiss and Tell de Amy Sohn. Am mentionat aceasta carte in mai multe din articolele mele despre Sex and the City, cum ar fi un articol dedicat Samanthei Jones din martie 2010.

Printre cuvintele cheie care se regasesc in Statisticile mele sunt si numele meu, precum si blogul – nu o data am vazut la Statistici Victoria West, Victoria West blog, www.fashionstylebeautyandmore.blogspot.com. De asememenea, este important pentru mine ca cititorii mei pot gasi la mine pe blog informatia pe care o cauta.

Conform Statisticilor, publicul meu cel mai numeros imi acceseaza blogul din Romania, Canada, Statele Unite. Alti cititori de-ai mei locuiesc in tari precum Italia, Germania, Marea Britanie, Franta, Spania, Portugalia, Slovenia, Ungaria, Cehia, Israel, Japonia, si alte tari.

4 comments:

  1. Ma bucur ca ne-ai prezentat cateva din statisticile blogului tau...ce sa zic, cititorii tai sunt oameni seriosi cu preocupari serioase :)

    Cititorii mei ma amuza in fiecare zi, ultimele boom-uri au fost "desert necomplicat" si "forma fizica excelenta la batranete" deci nu pot decat sa fiu mandra ca am gasit eu raspunsul la asemenea dileme :))

    ReplyDelete
  2. Funny. :) Dar m-as aventura sa spun ca cei care cauta info despre desert (necomplicat sau de alte feluri), au ce citi la tine pe blog, caci am observat ca deliciile culinare sunt unul din subiectele tale preferate.

    Tocmai am vazut ultimul tau post, cu revista Glamour si participarea ta -- felicitari! :)

    ReplyDelete
  3. Si eu sunt cititoare a blogului tau! :P Pupici!

    ReplyDelete
  4. Mersi Andreea, ma bucur foarte mult ca iti place blogul meu. Te pup si eu. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!