Wednesday, December 14, 2011

The Books of Awesome


De curand am citit doua carti publicate de bloggerul Neil Pasricha care se numesc The Book of Awesome si The Book of (Even More) Awesome. Dar inainte ca cele doua carti sa fie publicate in editie print, Neil Pasricha a devenit cunoscut datorita blogului sau www.1000awesomethings.com, un blog pe care il scrie si acum. Ideea de la care a pornit autorul atunci cand a inceput acest blog a fost una simpla dar geniala – sa puna pe hartia virtuala toate lucruile simple si aparent marunte care ne fac viata mai frumoasa si ne fac sa zambim in fiecare zi.

Prima oara am aflat despre acest blog si despre cele doua carti ale lui Neil Pasricha acum cateva luni. Eram odata la librarie, si am vazut cele doua carti pe rafturi care mi-au atras atentia imediat. Le-am rasfoit un pic, si mi-am dat seama ca sunt doua carti pe care mi-ar placea sa le citesc, asa ca le-am si procurat. Si in felul acesta am aflat ca Neil Pasricha, un tip obisnuit cu un job obisnuit, care a locuit atat in SUA cat si in Canada, este nu doar autorul celor doua carti, dar si autorul blogului pe care s-au bazat cartile sale.

Am cautat online si blogul cand am ajuns acasa, si am descoperit ca Neil Parischa l-a creat in iunie 2008 si si-a propus sa publice o mie de lucruri frumoase din viata noastra, in fiecare zi cate unul. In felul acesta, i-ar fi luat aproximativ 3 ani sa publice cele 1000 de lucruri minunate, si acum, dupa 3 ani si jumatate, daca va uitati pe prima pagina a blogului, veti vedea ca autorul mai are de adaugat 92 postari si va ajunge la cifra 1000.

Atat blogul, cat si cele doua carti sunt scrise intr-un stil care iti merg la suflet. Am rasfoit blogul, si am citit cele doua carti cu maxima placere; si nu va spun de cate ori mi-a venit sa exclam: “Asta cu adevarat este lucru minunat!” in timp ce citeam cartile. Sa simti mirosul de iarba proaspat tunsa, sa prinzi verde la toate semafoarele pana ajungi acasa, sa se mai deschida o casa la supermarket in timp ce astepti la o coada lunga, sa-ti recuperezi valiza printre primii in aeroport la aterizare, sa plece seful tau in delegatie pentru mai multe zile, etc. etc. etc – traim in fiecare zi aceste lucruri mici si frumoase, dar de cele mai multe ori nici nu le observam!

Si ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer, iata cateva lucruri minunate pe care le-a depictat Neil Pasricha:

The smell of freshly cut grass
The Book of Awesome


Freshly cut grass smells like twilight in the countryside, a football game about to start at the park, or a sunny Saturday morning in the suburbs. So whether you’re driving down a dusty farm road while the sun sets, stretching before the whistle blows, or putting your lawnmower back in the shed after crisscrossing your lot, just stop for a second, tip your head back real far, and take a big whiff, baby.
AWESOME!

Ador mirosul de iarba proaspat tunsa!

When a work friend becomes an outside-of-work friend
The Book of (Even More) Awesome


The nine-to-five brought you together.
Crackling jokes by the copier, swapping stories on the line, laughing in the lunchroom, you found a friend between policies, procedures and paperwork. When you got together, you started noticing you were just you, just hanging out, just laughing about your day.
Then one day your friendship zoomed to a new level. Maybe you grabbed a beer one night, got a surprise birthday invite, or became new texting pals.
Yes, you turned a work friend into an outside-of-work friend, baby. It wasn’t easy but you took the chance, you made the leap, and now you’re rocking with someone new.
AWESOME!

Le-am cunoscut pe doua dintre prietenele mele cele mai bune la locul de munca.

Getting the keys to your first apartment
www.1000awesomethings.com

Welcome to the throne.
For years you toiled as a lowly pauper under the rule of another castle. Sure, maybe the leaders of your old kingdom ruled with a fair hand but there were times your ideas and their ideas clashed. They wanted quiet, you wanted a pet jester, they wanted curfews, you wanted courtyard parties, they wanted bunk beds in the barracks, you wanted your own tower.
Now you’ve moved out and got yourself your own place. Sure, the moat’s in rough shape and the stables are a writeoff, but at least it reflects your personality and your taste. You’ve got a new responsibility and can do anything you want: put purple tapestries on the stone walls, hold court with new boyfriends, or skip the castle kitchen to go out for turkey drumsticks and a few glasses of mead.
Long live the king. Long live the queen.
Long live your new kingdom of
AWESOME!

Tocmai mi-am luat casa, si m-am mutat in noul meu camin, prima noastra casa, acum doua saptamani. Pana acum am locuit in apartamente sau case inchiriate, iar acum sunt la casa mea. Si am simtit si eu ceea ce descrie Neil Pasricha in postul sau de mai sus, atunci cand am intrat in biroul avocatului, dupa ce au fost incheiate toate formalitatile pentru actul de vanzare-cumparare, si am primit cheia de la noua mea casa care avea un breloc cu mesajul “Felicitari!” pe el.

De curand Neil Pasricha a publicat si cea de-a treia carte a lucrurilor minunate, The Book of (Holiday) Awesome, pe care de-abia astept sa o citesc. Cartile lui Neil Pasricha au devenit bestsellere internationale si au fost publicate pana acum in SUA, Canada, Australia, Brazilia, China, Marea Britanie, Germania, Olanda, Japonia, Korea de Sud, Noua Zeelanda, Romania. Vi le recomand cu drag si voua – cititi blogul lui Neil Pasricha si cele 3 carti Awesome si bucurati-va de lucrurile mici si frumoase din viata voastra!

6 comments:

  1. Felicitari pentru casa. Sa o stapaniti sanatosi!

    Imi place ideea cartilor. O sa-mi comand si eu prima carte. Imi place in general genul acesta de carte care te inveseleste si iti readuce aminte de lucrurile cu adevarat importante.

    Sa stii ca eu abia de cand m-am mutat aici, am inceput sa ma bucur de lucruri marunte. Poate unii le cred tampenii, dar pentru mine sunt mici bucurii. Sa vad primele flori in gradina, primavara, sa hranesc veveritele de la geam in fiecare dimineata (ma rog, la partea asta mai am de lucrat, ca unde ne-am mutat acum veveritele nu mai sunt la fel de prietenoase :) ), mirosul de brad sau de paine calda, bucuria de a impodobi bradul, sa savurez o ceasca fierbinte de ceai....

    ReplyDelete
  2. Multumesc Roxi pentru urari.
    O sa-ti placa mult cartile daca le citesti, ai sa vezi. :)

    ReplyDelete
  3. interesant , o sa cercetez pe-acolo :) mercic !

    ReplyDelete
  4. De-abia acum am aflat de aceasta carte...si mi se pare chiar interesanta. Nu stiu cum de am ratat acest articol de-al tau, puteam sa o comand de mai demult. :)

    ReplyDelete
  5. Mihaela, s-o citesti neaparat, o sa-ti placa! A fost publicata si in Romania, din cate stiu. Eu as vrea sa citesc si cea de-a 3-a carte, dar uite ca n-am apucat de atunci sa ajung la librarie sa o cumpar, poate in curand.

    ReplyDelete

Thank you for your comments!