Thursday, January 19, 2012

Ce se intampla cand te muti la casa noua

Strada noastra

Daca ati urmarit blogul meu Tango in ultimele doua luni, spuneam intr-un articol de luna trecuta ca mi-am luat de curand casa noua. Acum locuiesc intr-o suburbie a Toronto-ului, Whitby, iar eu si familia mea tocmai am petrecut primele noastre sarbatori la noua noastra casa.

Prima casa este un pas important in viata oricarei persoane, si la fel este si pentru noi – pentru mine, pentru sotul meu si pentru copilul nostru. Nu mai platesc chirie, ci platesc rata la banca; si cu fiecare luna care trece, realizez ca am cu o rata mai putin de platit si sunt mai aproape de ziua cand casa mea va fi achitata in intregime. Este un sentiment de siguranta pe care nu l-am trait pana acum niciodata, si pe care nu poti sa-l traiesti atunci cand locuiesti cu chirie. Cand stai intr-o locuinta inchiriata, platesti si platesti si platesti aceeasi suma (sau mai mare, ca niciodata chiria nu se va ieftini, ci eventual se va scumpi) pana la infinit. Dar cand ti-ai cumparat casa ta pe care o platesti in rate, sentimentul de siguranta pe care ti-l da ziua tot mai aproape cand iti vei fi achitat casa in intregime si nu va mai trebui sa platesti acea suma lunara este de nepretuit (exact ca in reclamele MasterCard).

Cand te muti la casa ta, se intampla multe lucruri frumoase asociate cu mutarea la noua ta locuinta. Bineinteles, depinde si de locul (sau tara) unde ti-ai cumparat casa. La doua saptamani dupa ce ne-am mutat, am primit visita unei doamne care reprezenta comunitatea locala. Scopul vizitei dansei a fost sa ne ureze bun venit la noua noastra casa si in comunitatea din Whitby unde ne-am mutat. Mi-a adus un cos intreg cu tot felul de mici cadouri, precum si informatii utile, din partea membrilor stabiliti ai comunitatii locale – farmacii, magazine, cabinete medicale, saloane de frumusete, prestatori de servicii, etc. M-am ales cu o gramada de pliante cu informatii care imi vor fi de folos de acum incolo, cu privire la toate aspectele vietii noastre din Whitby. Am mai primit scrisori de bun venit de la Doamna Primar a orasului si de la deputatul care reprezinta zona noastra in Parlament. Am primit mai multe invitatii de la cabinete medicale sau saloane de frumusete care imi ofera primul tratament gratuit daca devin pacienta sau clienta lor. Iar printre cadourile pe care le-am primit au fost tot felul de mici chestii dragute cum ar fi cupoane, carnetele, magnetei pentru frigider, mostre, produse cosmetice si de ingrijire, produse pentru animale (am pisica), etc.

Unul din cadourile pe care le-am primit a fost de la o farmacie din Whitby – o punga cu mai multe mostre si mini-produse (Vichy si La Roche-Posay), plus o scrisoare din partea managementului farmaciei in care ma invita sa vin la sediul lor pentru o sedinta de machiaj si pentru un al doilea cadou de bun venit. Am mers weekendul trecut la farmacia respectiva sa-mi primesc cadoul. Nu am stat si pentru sedinta de machiaj, pentru ca nu aveam timp; dar in schimb cadoul pe care l-am primit era foarte dragut – o punga eleganta (nu de hartie, ci una re-utilizabila) cu mai multe mostre si produse, printre care un blush, un parfum de poseta, o crema 60 SPF La Roche-Posay.

Iar un alt cadou pe care l-am primit este din partea unui salon de frumusete din Oshawa, o alta suburbie a Toronto-ului, oras vecin cu Whitby. M-au sunat sa-mi ureze bun venit in comunitatea din Whitby, si sa ma invite la un tratament cosmetic gratuit la salonul lor. Am stabilit o programare pentru weekendul viitor la acest salon, pentru o sedinta complexa de frumusete. De-abia astept sa merg.

Si mai am cupoane similare de la alte doua saloane de frumusete din Whitby, care ma invita la cate un tratament cosmetic si de frumusete gratuit. O sa profit si de aceste oferte, si voi merge la aceste saloane in urmatoarele saptamani.

Photo: Victoria West

24 comments:

  1. dragut...acolo oamenii vin in vizita la vecini pentru a le ura bun venit...la noi vin ...de curiozita !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, vin. :) A venit vecinul de vizavi la noi si ne-am cunoscut, iar cu ceilalti vecini ne-am salutat. :)

      Delete
  2. F f drăguț modul de primire a celor noi

    ReplyDelete
  3. felicitari! noi avem prieteni in toronto si intentionam sa venim anul asta in vacanta acolo,dar cred ca lasam la anul, tare vreau sa-mi petrec vacanta in sudul frantei. dar cand ajung acolo,neaparat o sa ne cunoastem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi Modnita. :) Foarte fain ca vreti sa vizitati Toronto, e un oras superb si o sa va placa aici. Daca vii, bineinteles ca mi-ar placea sa ne cunoastem. Sa ma anunti cand vii. :)

      Delete
  4. I LOVE THIS POST BABY..
    XOXO
    A_C'EST MOI
    LAMODEOUICESTMOI.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
  5. Ce frumos! Nu stiu daca ai vazut in serialul " Neveste Disperate " cum vin vecinele cu cosulete cu briose sa ii intampine pe noii vecini .

    Visul meu e sa locuiesc intr-o suburbie!8-> Mi se pare un loc linistit , frumos!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, am vazut Neveste Disperate, si stiu de acest obicei la americani cand vecinii vin la noii vecini in cartier cu cosulete din astea cu briose. :)
      Daca o sa locuiesti pe viitor in suburbie, cel mai mult o sa-ti placa exact asta -- linistea. Si mie imi place aici datorita linsitii. Am locuit 5 ani in Toronto, care este un oras foarte aglomerat si viu, si imi placea acest stil de viata alert care iti mentine nivelul ridicat de adrenalina. Dar viata in suburnie are si ea frumsuetea ei - dupa ani de zile petrecuti intr-un oras mare si zgomotos vei aprecia viata linistita dintr-un cartier rezidential din suburbie.

      Delete
  6. A beautiful picture of the snow!
    Hey dear, do you have an english translator on your page

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sam, thank you for your comment. This is a picture of my street, where I live and where I recently bought a house, in a Toronto suburb.
      Sorry about the translator thing, I know you've asked me about it before. I guess I should install one. The only reason why I hesitated to install an automatic translator on my blog is that these online translators are not perfect, and most of the times the translation they make is more of a nonsense and less of a good quality translation. Let me see what I can do about it. Meanwhile, as you probably already noticed, most of my articles are bilingual.

      Delete
  7. Citeam si i-am aratat si sotului meu. Eu ii zic "Heh, ce tare, marketing", la care el imi zice o vorba care m-a pus pe ganduri "Neah, nu-i marketing, e civilizatie". Si sa stii ca asa e. Ca si marketingul asta il adaptezi la popor. Mi se pare foarte frumos si util modul in care au ales sa va cunoasca si sa se prezinte. Iti doresc sa va bucurati de casuta si sa aveti numai clipe minunate in ea. Te pup cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Magnetize, multumesc pentru mesaj si pentru urari.E chiar interesant ce a spus sotul tau. Ma simt flatata ca i-ai aratat si lui blogul meu. :)
      Sa ai o zi minunata si te mai astept cu drag pe aici! Te pup si eu!

      Delete
  8. THANKS FOR YOUR LOVELY COMMENT ON MY BLOG!!
    XOXO
    A_C'EST MOI
    LAMODEOUICESTMOI.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
    Replies
    1. My pleasure Antonella, thank you too for visiting. :)
      Enjoy your weekend!

      Delete
  9. love it!
    Have a nice weekend!

    ReplyDelete
  10. Imi place sa glumesc cateodata despre viata in America: inainte sa vin aici visam la o America glamoroasa ca in SATC, apoi mi-am dat seama ca e mai mult in genul Desperate Housewives, iar acum visez la un orasel ca cel din Gilmore Girls :)
    Un lucru e cert. De cand am venit aici, nu am incetat sa ma minunez de ospitalitatea oamenilor si de gesturile frumoase pe care le fac oameni pe care poate nici nu-i cunosti. Acum cateva luni cand ne-am mutat la noua casa, am carat o parte din lucruri cu masina noastra pentru ca locuinta anterioara era destul de aproape. Vecinul de peste drum l-a vazut pe sotul meu si l-a chemat la el. Au facut cunostinta si vecinul i-a spus ca a fost foarte amuzat de faptul ca sotul meu m-a trecut pragul in brate cand ne-am mutat la casa noua (nu stiu ce-i venise :)) ). Apoi l-a intrebat pe sotul meu daca mai avem de carat lucruri si a zis: here, take my car keys and go get your stuff. Masina lui fiind un truck nou-nout Toyota. Peste 5 minute, vine sotul meu in casa si-mi arata cheile. Il intreb: how do you do it? You spent 5 minutes with this guy and he already trusts you???
    Imi aminteam apoi de vecinii din Romania si de cati nesimtiti am avut parte de-a lungul anilor....

    Legat de chirie, noi am avut mult mai multe avantaje decat am fi avut daca era casa noastra. Cand am locuit prima data la casa, era a familiei, asa ca nu plateam chirie. Insa orice reparatie si orice mica problema ar fi trebuit platita de noi. Dupa ce ne-am mutat aici, am observat ca in garaj erau cateva picaturi de apa. Proprietarul a zis ca nu-i place sa umble cu amatorisme si improvizatii, asa ca a chemat un specialist, care pentru un fleac l-a usurat de $500!! Pe langa asta, ne-a zis ca orice problema ar aparea, sa-l sunam ca el rezolva orice. El trebuie sa plateasca taxe, impozite, asigurare pe casa, asigurare pt chiriasi. E atat de dragut incat vine si ne tunde si iarba, iar de Craciun ne-a trimis un gift certificate la restaurantul nostru preferat. Dupa cate experiente neplacute am avut in romania cu proprietarii, in sfarsit a venit momentul sa dam de o persoana deosebita. Cand ne vom decide si noi unde vrem sa locuim, probabil ca o sa ne gandim sa ne luam casa, dar cu siguranta imi va fi dor de avantajele de a fi chirias.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce dragut a fost noul vostru vecin, ca v-a ajutat cu masina. Intr-adevar e un gest foarte frumos. Si pe de o parte nu ma mira ca a avut incredere sa-i dea cheile masinii sale noi sotului tau. In primul rand, urma sa fiti vecini, deci urma oricum sa va cunoasteti si sa deveniti mai mult sau mai putin apropiati. Iar in al doilea rand, probabil zona in care locuiti este una sigura, furturi si spargeri nu se intampla pe acolo, iar cei din comunitatea voastra se cunosc intre ei si au incredere unul in altul. La noi in cartier e cam la fel. :)

      Cand ne-am mutat aici, la scurt timp l-am cunoscut pe vecinul de vizavi (are vreo 60 de ani). M-a vazut odata in fata casei si a traversat sa facem cunostinta (era la plimbare cu catelul). S-a prezentat, mi-a spus cum o cheama si pe sotia lui, eu am facut la fel, si mi-a spus ca daca avem nevoie de ceva, sau orice ajutor, sa apelam la ei cu incredere. :)

      Delete
  11. waiting new for new post dear..:)
    xoxo
    a_c'est moi
    lamodeouicestmoi.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Antonella, that's so sweet, I really appreciate it. :) I've been busy these days, and didn't get around to post again. Coming soon, promise. :)

      Xoxo, Victoria.

      Delete
  12. Wow, chiar am ramas impresionata. Nu stiam ca exista si astfel de cartiere, unde sa fii asa binevenit. Foarte, foarte frumos!

    ReplyDelete

Thank you for your comments!