Saturday, November 30, 2013

Revista presei modei: Flare Canada, noiembrie 2013

Astazi la Revista Presei va prezint editia de noiembrie a publicatiei canadiene de moda Flare, cu noutati din lumea modei, frumusetii, divertismentului, lifestyle. Pe coperta din aceasta luna o vedem pe Alexa Chung, model britanic, actualmente stabilita in Statele Unite unde prezinta o emisiune TV. In lumea modei, Alexa Chung este perceputa drept It Grl, datorita stilului sau vestimentar, dar si datorita prezentei sale constante pe scena mondena din Europa si America de Nord.

"Flare", noiembrie 2013
Dintre tendintele pe care revista Flare ni le propune pentru acest sezon de toamna-iarna se numara tentinta pastel – mantouri, sacouri, fuste, costume, pulovere, accesorii pentru cap. Daca altadata nuantele pastel si in general culorile deschise erau percepute drept culori potrivite doar pentru perioada calda a anului, ei bine, moda demult a incetat sa fie atat de restrictiva si sa traga linii ferme intre anotimpuri si tendinte. Pozele de mai jos sunt un pictorial din revista Flare din aceasta luna, realizat de Petra Collins. Acestea pot servi drept inspiratie vestimentara pentru sezonul actual. Mie de exemplu imi place acest trend, si deja l-am adoptat fara sa ezit – in ultimele saptamani am acordat mai multa atentie tinutelor pastel (pulovere, camasi, cardiganuri) pe care le am in garderoba. Pictorialul de mai jos a fost realizat la un motel din Niagara.









Iar o tendinta beauty pe care ne-o propune Flare in aceasta luna este tendinta neon, o tendinta curajoasa, fara sa fie extravaganta, mai ales ca se apropie sezonul sarbatorilor, si parerea mea este ca acest trend nu este unul neportivit sau tipator. Nu e neaparata nevoie sa copiem intocmai acest model de machiaj, dar am putea sa neinspiram din acesta pentru petrecerile fabuloase la care urmeaza sa mergem in perioada sarbatorilor.

CoverGirl a lansat in aceasta toamna colectia Capitol inspirata de noul film The Hunter Games: The Catching Fire, care a aparut in cinematografe pe 22 noiembrie. Si ajung la aceeasi concluzie – nu e neapart sa copiem acest stil de machiaj, dar ne putem inspira din acesta. Este un machiaj mai mult artistic decat pentru viata de zi cu zi, mai mult reel world decat real world. Eu una, poate ca as incerca asemenea nuante tari doar pentru ochi, dar nu si pentru buze.


Editia de noiembrie a revistei Flare ne aduce la cunostinta mai multe noutati din lumea modei canadiene si internationale. De exemplu, lantul american de magazine Target, care de curand a intrat sip e piata canadiana, a introdus o colectie de blugi Levi’s, care se numeste Denizen si care este disponibila doar la Target.


De altfel tot mai multi retaileri americani se muta spre nord si incep sa cucereasca piata canadiana. Un alt lant de magazine din SUA care intentioneaza sa se extinda in Canada este White House Black Market. Primul magazin White House Black Market din Canada s-a deschis anul acesta la mall-ul Yorkdale din Toronto. Alte doua magazine WHBM se vor deschide in curand in suburbiile toronteze Mississauga si Newmarket, iar in 2014 lantul se va extinde in Canada si mai mult. Alte magazine care si-au deschis usile la Yorkdale Mall din Toronto in acest an au fost Massimo Dutti, Mulberry, Salvatore Ferragamo, Zara Home.

In aceasta editie a revistei Flare am citit o recenzie pentru cartea Bridget Jones: Mad about the Boy de Helen Fielding. Bridget Jones se intoarce, dupa o tacere de aproape 15 ani! Anul acesta scriitoarea britanica a readus-o la viata pe una din cele mai indragite personaje din literatura chic din ultimii 20 de ani. Va mai aduceti aminte de primele doua carti din aceasta trilogie, nu-i asa? Bridget Jones’ Diary publicata in 1996, si Bridget Jones: The Edge of Reason, publicata in 1999. Si cu siguranta tinem minte cu totii si cele doua filme omonime despre Bridget Jones, aparute pe marile ecrane in 2001 si respectiv 2004, cu Renee Zellweger, Hugh Grant si Colin Firth in rolurile principale.

Am aflat despre lansarea cartii Bridget Jones: Mad about the Boy inca de acum cateva luni, iar la ora actuala cartea este deja disponibila in librarii. Am cumparat-o si eu de curand, dar am apucat sa citesc doar primele doua capitole; cartea oarecum nu s-a lipit de mine din prima. Voi reveni totusi la ea, caci sunt curioasa cum a evoluat acest personaj de la ultima noastra intalnire, cand avea 30 si ceva de ani. Acum, in noua carte a lui Helen Fielding, Bridget Jones are 51 de ani si isi petrece timpul cu un toy-boy de 30 de ani. Jurnalista care a scris aceasta recenzie a cartii pentru revista Flare e de parere ca Bridget Jones nu a devenit mai inteleapta odata cu trecerea timpului, cand ar fi trebuit. Dar voi citi si eu cartea, ca sa-mi fac propria mea parere.



Revenind la Alexa Chung, fata de pe coperta acestei luni, revista Flare ne prezinta un pictorial al modelului realizat de fotograful Jason Kim.









De curand Alexa Chung a mai adaugat un titlu pe CV-ul sau lung si plin de realizaril si anume cel de scriitoare – este autoarea cartii It, aparuta in Marea Britanie in septembrie 2013, iar in America de Nord in octombrie 2013. Titlul It se refera fara indoiala, la statutul de It Girl pe care il are Alexa Chung pe scena modei internationale – o fata cu stil, o fata bine impbaracata, o fata careia i s-a dedicat o poseta (poseta Alexa de la Mulberry), etc. Am citit si eu cartea, dar n-am ramas impresionata. De altfel, am scris de curand o recenzie a cartii It de Alexa Chung pe Examiner.com, daca sunteti curiosi sa o cititi:

Review: “It” by Alexa Chung

Iar dupa ce am publicat acest review pe Examiner.com, am cautat mai multe informatii despre noua carte a Alexei Chung, si de-abia atunci am vazut ca majoritatea recenziilor pentru cartea ei sunt foarte critice si dure… Oh boy, n-as vrea sa fiu in papucii ei, dar aventura ei in lumea scrisului suna mai degraba a esec decat succes. In schimb imi place la Alexa Chung felul cum isi face machiajul la ochi.


4 comments:

  1. Si mie imi place trendul acesta pastel in anotimpul rece..era si timpul sa schimbam culorile mohorate de iarna. O saptamana minunata iti doresc! ;)

    ReplyDelete
  2. Buna Butterfly, ma bucur sa te vad din nou.
    Si eu la fel cred, negrul nu mai e de actualitate iarna. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!