Saturday, January 16, 2016

Retrospectiva anului 2015 -- Aniversari in lumea modei

In articolul meu precedent va spuneam despre aniversarile din lumea frumusetii ale anului 2015, iar astazi as vrea sa continuu cu cele mai importante aniversari din lumea modei ale anului ce tocmai s-a incheiat.

Voi incepe cu Swarovski, cel mai vechi brand despre care voi vorbi astazi, infiintat in 1895 de catre Daniel Swarovski in Austria, si care in 2015 a sarbatorit aniversarea de 120 de ani. Cand spui Swarovski, te gandesti la cristale, la figurinele elegante in forma de lebada, la bijuterii de lux. Sunt norocoasa sa fiu o prietena apropiata a brandului, si primul meu contact cu Swarovski a fost in 2010, anul in care am inceput sa scriu, si de atunci am dezvoltat o relatie si o prietenie foarte frumoasa cu Swarovski. Sunt invitata la toate evenimentele mondene Swarovski care au loc la Toronto, si de fiecare data particip cu drag la toate evenimentele lor. Multe din articolele mele din ultimii cinci ani au fost dedicate evenimentelor si bijuteriilor Swarovski. De asemenea, sunt una din norocoasele care sunt tot timpul cadorisite cu bijuterii Swarovski, si caseta mea de bijuterii cuprinde o colectie impresionanta de coliere, bratai si accesorii Swarovski, diferite stiluri. Am primit atat de multe bijuterii si accesorii Swarovski in ultimii cinci ani, incat am putut si eu la randul meu sa ofer cadou unele din ele familiei si prietenelor. Si pentru ca mentionam ca ii cunosc de cinci ani, marea aniversare din 2015 este pentru Swarovski care sarbatoreste 120 de ani de existenta, iar o mica aniversare este pentru mine si prietenia mea de 5 ani cu eleganta casa de moda austriaca.
Bijuterii Swarovski, colectia de primavara-vara 2016. Photo credit: Victoria West
Reebok este un alt brand creat in 1895, si care, la fel ca Swarovski, tocmai a sarbatorit aniversarea de 120 de ani.
Pantofi sport Reebok
Editia franceza a revistei de moda Vogue a fost infiintata la Paris in 1920, la 28 ani diferenta fata de sora mai mare Vogue SUA care fusese infiintata in 1892. Vogue Paris a fost cea de-a treia revista infiintata in familia Vogue, dupa Vogue US in 1892 si Vogue UK in 1916. Apoi au continuat alte 22 editii in 22 de tari, in urmatorii 100 de ani -- Spania in 1921, Italia, Germania, Cuba, Noua Zeelanda, Australia, Brazilia, Mexic, Singapore, Korea de Sud, Rusia, Argentina, Taiwan, Japonia, Grecia, Portugalia, China, India, Turcia, Olanda, Thailanda, si Ukraina in 2013.
Revista "Vogue" Paris, editia Decembrie 2015, cu Vanessa Paradis pe coperta
Casa de moda italiana Fendi a fost infiintata de familia Fendi la Roma in 1925 si este una din cele mai reputate case de moda de lux din lume, alaturi de alte case de lux de origine din Italia sau Franta cum ar fi Prada, Gucci, Hermes, Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton, si altele, care au o istorie de 100 de ani si mai bine. Fendi tocmai a sarbatorit aniversarea de 90 de ani. Poseta Baguette de la Fendi este unul din produsele staple ale brandului Fendi, si daca va aduceti aminte, Baguette a devenit foarte populara odata cu expunerea sa in serialul Sex and the City, in calitate de accesoriu preferat de Carrie Bradshaw. Eu am o geanta Fendi vintage pe care am cumparat-o acum trei ani intr-un magazin vintage din Toronto, Vintage Depot in Kensington Market, cartierul vintage din Toronto.
Sarah Jessica Parker purtand poseta Baguette Fendi
Revista de moda franceza Elle a fost infiintata in 1945, anul acesta a implinit 70 de ani. N-am avut niciodata ocazia sa citesc Elle France, dar am mai citit Elle Canada sau Elle US. In cei 70 de ani de existenta Elle s-a extins in multe alte tari, ajungand la un numar de 43 editii internationale care se vand in peste 60 de tari, printre care si Romania.
Revista "Elle" France, editia Decembrie 2015, cu Angelina Jolie pe coperta
Designerul francez Pierre Cardin a infiintat casa de moda cu acelasi nume in 1950, care tocmai a sarbatorit aniversarea de 65 de ani.

Revista germana de stil si moda Burda Moden a fost fondata in 1950 si tocmai a implinit 65 de ani. Daca pentru lumea occidentala Burda a fost o revista de moda ca oricare alta, pentru fostul bloc comunist Burda a fost o oaza de stil si o gura de aer proaspat intr-o parte a lumii comuniste si cenusii care nu oferea nimic din punct de vedere al modei, ba chiar era foarte restrictiva la acest capitol. In a doua jumatate a secolului 20, si mai ales pana in 1989, anul care a marcat sfarsitul erei comuniste in tarile est europene, revista Burda era mai valoroasa ca aurul si era considerata drept o adevarata comoara datorita tiparelor de haine incluse in fiecare numar al revistei, care pentru multe femei din fostul bloc comunist reprezenta singura portita spre o garderoba mai expresiva si mai eleganta decat oferta care se gasea in magazinele comuniste ale vremii. In 1987 Burda a fost prima revista occidentala de moda care a inceput sa publice in fosta URSS, iar in 1994 a fost prima revista occidentala de moda care a inceput sa publice in China. Actualmente, revista Burda este publicata in 16 limbi, sub denumirea Burda Style.
Revista "Burda Style", editia din primavara 2015
Casa de moda italiana Valentino a fost infiintata de Valentino Caravani in 1960, si anul acesta brandul Valentino a implinit 55 de ani.

Casa de moda italiana United Colors of Benetton a fost infiintata de catre familia Benetton in 1965 si tocmai a implinit 50 de ani. De-a lungul deceniilor Benetton s-a extins si in afara Italiei, iar acum, dupa 50 de ani, brandul are o retea de aproximativ 6000 magazine in intreaga lume. Un magazin flagship United Colors of Benetton exista si in Toronto, pe strada Bloor, fieful shopping-ului high end din Toronto.

Creatorul de moda francez Emanuel Ungaro a infiintat casa de moda cu acelasi nume in 1965, un brand care tocmai a implinit 50 de ani.

Designerul italian Giorgio Armani si-a inceput cariera in moda in 1975, iar anul acesta casa de moda infiintata de acesta a implinit 40 de ani. Brandul Armani si-a atins succesul in lumea modei prin popularizarea costumului business attire, atat costumul pentru brabati, cat si cel pentru femei. Multe afaceri s-au incheiat in costume Armani, un fapt de netagaduit, si multi CEO din lume prefera costumele Armani pentru tinutele lor de zi cu zi. :) Giorgio Armani a devenit un creator de moda cunoscut publicului international atunci cand l-a imbracat pe Richard Gere pentru rolul sau din filmul American Gigolo in 1980, si de atunci costumul Armani a devenit un statement in lumea modei. Parfumurile Giorgio Armani nu sunt nici ele de neglijat.

Carolina Herrera este o creatoare de moda americana de origine venezueleana. Casa de moda care ii poarta numele a fost fondata in 1980, iar anul acesta a celebrat aniversarea de 35 de ani. Carolina Herrera este o prezenta constanta la New York Fashion Week.

Dolce & Gabbana este o casa de moda italiana creata de cuplul de designeri Domenico Dolce si Stefano Gabbana in 1985, care a tocmai a celebrat aniversarea de 30 de ani. Cei doi creatori de moda sunt parteneri de afaceri in lumea modei, precum si fosti parteneri de viata, fiind un (fost) cuplu gay. La ora actuala cei doi nu mai sunt impreuna intr-o relatie sentimentala, dar mai lucreaza impreuna la Dolce & Gabbana, fiind fondatorii brandului. Mai recent, actrita italiana Monica Belucci a fost imaginea casei de moda Dolce & Gabbana. Parfumul Light Blue de la Dolce & Gabbana a fost printre preferatele mele; l-am avut de doua ori pana acum. Intr-o perioada am purtat si o pereche de ochelari cu rama de la Dolce & Gabbana.
Dolce & Gabbana
Tommy Hilfiger este un designer american care a fondat casa de moda cu acelasi nume in 1985 si care tocmai a sarbatorit aniversarea de 30 de ani in lumea modei. Hilfiger creaza pentru barbati, femei si copii, dar colectiile lui sunt populare si apreciate mai ales printre barbati. Eu nu port nimic de la Tommy Hilfiger, nu este neaparat un brand pe care il prefer, caci stilul Tommy Hilfiger este prea sport pentru gusturile mele, dar sotul meu poarta tricouri si camasi de la aceasta casa de moda.
Tommy Hilfiger
Ramanem in acelasi an 1985 si vreau sa mai mentionez un brand american care a fost fondat in acel an si care tocmai a implinit 30 de ani -- White House | Black Market. Daca stilul Tommy Hilfiger nu ma atrage in mod deosebit, White House | Black Market chiar este un brand care imi place, fiind mult mai feminin. Nu am multe haine White House | Black Market in garderoba, doar doua topuri (pe care le-am descoperit la Value Village acum doi ani), dar ambele sunt printre preferatele mele, datorita calitatii lor, lucrate foarte bine, in masura sa evidentieze feminitatea celei care le poarta. Pur si simplu le ador!

La Senza este un brand canadian de lenjerie, fondat la Montreal in 1990, care tocmai a sarbatorit aniversarea de 25 de ani. Oferta La Senza consta in lenjerie intima de zi cu zi, precum si neglijeruri sexy, iar cand te afli intr-un magazin La Senza, cu greu poti rezista tentatiei sa nu pleci de acolo cu sacosa plina de cumpararturi. Este si unul din bradurile mele preferate in materie de lenjerie, si detin un numar mare de piese La Senza.

Alte aniversari din lumea modei ale anului 2015:

Alice Temperley este o creatoare de moda engleza care si-a inceput cariera in lumea modei in 2000, iar anul acesta a sarbatorit aniversarea de 15 ani.

Designerul canadian de origine turca Erdem Moralioglu (stabilit in Montreal) a creat brandul Erdem in 2005 si tocmai a celebrat aniversarea de 10 ani in lumea modei.

Editia chineza a revistei Vogue a fost lansata in 2005, anul acesta sarbatorind aniversarea de 10 ani.

Designerul canadian Adrian Wu este printre cei mai tineri creatori de moda din Canada -- inca nu a implinit 30 de ani. A lansat prima sa colectie in 2010, la varsta de 22 de ani, si anul acesta brandul sau a implinit 5 ani.

Photo credit: Google Images (cu exceptia pozei creditate Victoria West)

10 comments:

  1. Aniversarile acestea imi reamintesc ce in urma suntem noi de restul lumii civilizate. Poate acum cu tehnologia asta recuperam si noi anii pierduti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Butterfly, multumesc pentru vizita si comentariu. :)
      Sa ai o zi frumoasa!

      Delete
  2. Trebuie sa recunosc ca a fost o luna plina de evenimente interesante.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai venit Alina pe blogul meu, si te mai astept cu drag pe aici. :)
      Sa ai o zi minunata!

      Delete
  3. great post x

    http://only4feet9.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Annick, appreciate your comment.
      Happy Friday and have a great weekend!

      Delete
  4. wondeful post . its very pretty :) the photos are well chosen.

    Join my blogger cooperation "bossy chic"
    Bossy Chics Wanted

    Freebies for your blog


    Bloglovin | Instagram @suvarna_gold | LookBook | Facebook |


    Stay Gold

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Suvarna for your comment.
      Enjoy the rest of your weekend!

      I'll check out your bossy chic cooperation.
      Xoxo,

      Delete

Thank you for your comments!