Friday, January 01, 2016

Rezolutii pentru noul an

Bine v-am regasit in noul an, si sper ca ati avut sarbatori de vis! Eu am petrecut acest sezon de sarbatori alaturi de familia si prietenii mei, si inca mai sunt in vacanta, pana luni cand ma intorc la serviciu.

In urarea mea de la multi ani de ieri va spuneam ca nu sunt omul rezolutiilor, si ca de obicei in noaptea dintre ani ani nu-mi propun sa realizez una sau alta in decursul noului an, ci prefer sa las anul care vine sa ma surprinda cu ce va avea mai bun de oferit. Motivul pentru care ani la rand nu-mi faceam liste de rezolutii in noaptea de Revelion este ca nu voiam sa fiu dezamagita in cazul in care acestea nu se realizau, sau nu ma tineam de ele, asa ca nici nu ma oboseam sa le fac. Nu vroiam sa ajung in situatia celor care pe 31 decembrie cu un minut inainte de miezul noptii isi propuneau sa se lase de fumat si la sfarsitul anului urmator inca erau fumatori, sau isi propuneau sa faca sport, iar mersul la sala nu-i apuca nici macar pana la sfarsitul lui ianuarie.

Dar aseara in drumul meu spre petrecerea de Revelion la care am fost invitati m-am gandit la cateva lucruri pe care as vrea sa le realizez in 2016, si chiar am facut o lista de rezolutii in mintea mea. Am vorbit si cu John despre asta, si mi-am propus sa realizez unele lucruri in acest an, precum si sa facem impreuna alte lucruri, ca si cuplu si familie. Sper sa ma tin de treaba. Si ca sa fiu motivata, voi lista mai jos rezolutiile pe care le-am facut aseara si pe care vreau sa le indeplinesc in 2016. Astfel, avand in vedere ca le-am impartasit cu cititorii mei aici pe blog, ma voi simti cu atat mai ambitioasa si mai motivata sa le realizez.
  • Vreau sa merg la un curs de croitorie la Whitby si sa obtin certificarea de croitorie. Este un curs pentru incepatori la care m-am inscris deja, si il incep pe 6 ianuarie. Voi avea cursuri o data pe saptamana, in fiecare miercuri seara, timp de 8 saptamani. La sfarsitul lui 2014, atunci cand mi-am cumparat masina de cusut si am inceput sa fac refashion, mi-am propus sa urmez acest curs in decursul lui 2015, si uite ca a trecut un an intreg si tot nu am apucat sa o fac, si asta pentru ca nu mi-am facut timp sa ma opresc pe la acea scoala sa vorbesc cu instructoarele de acolo care conduc cursurile de croitorie. Prima oara ziceam sa treaca iarna (vorbim de iarna trecuta, una foarte friguroasa) si sa ma inscriu la acest curs in primavara cand se incalzeste, dupa aia a venit vara, lunile au trecut, si tot n-am facut-o. Pana la urma mi-am facut timp in octombrie sa trec pe la scoala si am ales un curs care urma sa inceapa in ianuarie 2016. Am abilitati de baza de a coase, dar vreau sa le imbunatatesc si sa-mi dezvolt pasiunea pentru (re)design, caci simt ca nu pot sa-mi limitez activitatea de refashion la a face fuste cu elastic in talie, vreau sa pot sa fac mai mult de atat. Sunt foarte incantata ca in sfarsit voi face acest curs, si de-abia astept sa invat secretele mestesugului pe care inca nu le stapanesc.
  • Si daca tot suntem in zona croitoriei, din moment ce (sper ca) voi sti sa cos mai bine, vreau sa continuu cu refashion si sa realizez un numar mai mare de reconditionari decat am facut in 2015. Si sa-mi fac curajul pentru reconditionari si transformari mai complicate, nu doar banalele fuste cu elastic in talie pe care le invocam mai sus sau pulovere carora le tai gulerul turtleneck.
  • Vreau sa nu mai cumpar atat de multe haine, vreau sa o raresc cu shoppingul. De fapt, mi-am propus sa nu mai cumpar haine in 2016 deloc. Sper sa reusesc, caci e vorba de o adictie moderata pe care o am si pe care incerc sa o domolesc. Spun "adictie moderata" pentru ca nu e vorba de o problema grava care imi cauzeaza dificultati financiare sau care imi afecteaza relatiile cu cei dragi, sau relatiile profesionale. Doar ca simt ca am deja prea multe haine, care tot se aduna in garderoba mea, si nu vreau sa adun mai multe. Am doua dulapuri pline ochi cu haine, nu am nevoie de mai multe, cele pe care le am (si pe care le-am tot adunat in ultimii 10 ani) chiar imi sunt suficiente. Am obiceiul sa port absolut fiecare haina din garderoba mea, pe rand, pana cand le port pe toate (my workplace is my runway), si astfel fiecarei haine ii vine randul sa fie purtata de doua ori pe an. Avantajul unui asemenea obicei este ca niciodata nu ma imbrac de doua la fel, caci de fiecare data pot purta fiecare haina intr-o alta combinatie si o alta tinuta. Dezavantajul este ca... le port pe fiecare doar de doua ori pe an, si as vrea sa le port mai des, macar cele care imi plac mai mult. Ideea este ca hainele pe care le am imi sunt absolut suficiente, si vreau sa incerc ca timp de un an sa nu-mi cumpar nicio haina noua. Nu stiu daca voi reusi, nu stiu daca voi putea sta departe de magazine, dar voi incerca. Pentru anul ce tocmai a trecut mi-am propus acelasi lucru, adica sa o raresc cu shoppingul. Mi-am propus ca din motive legate de refashion sa cumpar mai des haine de la Value Village care pot fi reciclate, si mai putine haine de la mall. Nu stiu in ce masura am reusit, caci am cumparat haine din ambele categorii -- thriftuite si noi. Am tinut o socoteala foarte stricta a banilor pe care i-am cheltuit pe haine, incaltaminte, lenjerie, accesorii si bijuterii in acest an, si la sfarsit de an 2015 am constatat ca am cheltuit pe toate acestea aproape $1000 (fara cateva zeci de dolari). In 2016, in mod categoric aceasta suma ar trebui sa fie mai mica, si ca sa fac o rezolutie realista, imi propun sa o scad cu cateva sute de dolari. In continuare voi tine socoteala cati bani cheltui la cumparaturi, si sper ca la sfarsitul anului sa nu ajung la concluzia ca am exagerat.
  • Vreau sa fac mai mult sport. Am abonament la sala de doi ani si ceva, si atunci cand am inceput sa merg la sala la sfarsitul lui 2013, mergeam de trei ori pe saptamana, si rezultatele au inceput sa se vada dupa cateva luni. In ultima perioada m-am lenevit si am mers la sala doar o data pe saptamana, si atunci fara mare chef, de-abia ma fortam sa ma car acolo sa trag de niste fiare mai mult a lehamite decat pe bune. In acest an vreau sa ma tin de treaba mai serios si sa merg de trei ori pe saptamana cel putin, altfel efortul meu este degeaba. Si am sa o fac chiar de luni, imediat ce revin la serviciu, caci sala mea este chiar langa job si merg in timpul orei mele de pranz.
  • Vreau sa scriu mai mult. In aceasta vacanta cu ocazia sarbatorilor am avut mai mult timp liber si am avut un chef deosebit de a scrie, asa ca am acoperit toate subiectele dorite in aceasta perioada. In timpul anului din nefericire nu am asa de mult timp pentru mine, si trebuie sa fac un efort ca sa tin pasul cu blogul si cu scrisul. Vreau sa remediez situatia in acest an, si sper sa pot acorda mai mult timp scrisului. Ultimii doi ani au fost cei mai "rarefiati" ani pentru blogul meu, daca va uitati la arhiva din 2014 (doar 29 articole) si arhiva din 2015 (44 articole), din toata istoria blogului din 2010 incoace, de cand am inceput sa scriu. Sper ca lucrurile sa se schimbe spre bine in acest an.
  • Vreau sa public cartea mea Bits of Fashion in variana ebook. Deja am inceput procesul, si ar trebui sa-l inchei in scurt timp. Voi reveni in curand cu vesti despre varianta ebook a cartii mele, care va fi disponibila pe Amazon in mai multe tari.
  • Vreau sa public a doua mea carte. Am inceput deja sa lucrez la manuscris acum ceva timp, dar am luat o pauza, si dupa acea pauza nu m-am mai ocupat de carte, asa ca anul acesta trebuie sa revizuiesc si acest proiect al meu, la care nu sunt dispusa sa renunt.
  • Vreau sa calatoresc anul acesta cat mai mult posibil. Anul trecut eu si John am cumparat o casa mobila si am colindat provincia Ontario in lung si in lat, dar am fost si in SUA, la Sault Sainte Marie in statul Michigan. Anul acesta bineinteles ca vrem sa facem la fel. O destinatie la care ne-am propus sa ajungem anul acesta este New York. Aseara cand mergeam la petrecerea de Revelion, vorbeam in masina cu John despre rezolutiile pe care vreau sa le fac in acest an, si New York a fost pe lista rezolutiilor noastre ca si cuplu, o rezolutie a familiei noastre. Incercam sa ne dam seama cand ar fi cea mai buna perioada sa mergem la New York unde sa petrecem o saptamana si am ajuns la concluzia ca sfarsitul lui iunie ar fi o perioada buna, cand nu asa de multa lume isi ia concediu si nu va fi atat de aglomerat din punct de vedere turistic, si nici nu va constitui un deranj prea mare pentru programul nostru de munca.
Sper sa reusesc sa ma tin de treaba si sa realizez tot ce mi-am propus mai sus. Iar la sfarsitul anului voi reveni cu un articol in care voi descrie ce am realizat si ce nu din rezolutiile pe care le-am facut pentru 2016.

Voi ce rezolutii ati facut pentru acest an?
Va doresc sa aveti un an minunat si sa indepliniti tot ce v-ati propus.
La multi ani!

Photo credit: Google Images

9 comments:

  1. Replies
    1. Mersi Daniel, si multumesc pentru vizita, ma bucur sa te vad aici. :)
      Sa ai si tu un an nou cat mai reusit!

      Delete
  2. Mult succes in indeplinirea rezolutiilor, sunt sigura ca o sa reusesti :*

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Thank you Suvarna, same to you, have a happy new year!

      Delete
  4. Thank you Sissi, happy new year to you too!
    Thanks for stopping by if this is your first time here, please come again. :)

    ReplyDelete
  5. Nu am stabilit nici o rezolutie pentru acest an! Nu pot face asta, nu cred ca m-as tine de ele. Adevarul este ca ma simt bine asa cum sunt deci, nu vad de ce as schimba prea multe. Tie iti doresc succes cu cele propuse.
    Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Camelia! Da si eu am facut la fel pana anul trecut, adica nu faceam rezolutii ca ma gandeam ca oricum n-o sa ma tin de ele, acum este prima oara cand am facut rezolutii si le-am pus pe hartie. :)
      Multumesc pentru vizita draga mea.

      Delete

Thank you for your comments!