Friday, February 19, 2016

Magazinul vintage Divine Decadence Originals din Toronto

In unul din articolele mele precedente va spuneam despre o vizita a mea la clubul de fitness Lucid Health and Fitness din cartierul Yorkville situat in centrul Toronto-ului, pentru o sesiune de antrenament XBody. In acea zi (era o luni) mi-am luat o dupa-amiaza libera de la serviciu, ca sa pot sa merg la club fara sa fiu presata de timp. Sedinta mea urma sa inceapa la 2 PM, si am luat metroul pana in cartierul Yorkville.

Yorkville este una din cele mai elegante zone din Toronto, unde sunt multe magazine upscale si buticuri foarte chic. Chiar si arhitectura cartierului este deosebita de multe alte zone din oras. De fiecare data cand am ocazia sa merg prin Yorkville, pentru cumparaturi sau pentru vreun appointment, imi face placere sa ma aflu acolo. Nu mi-ar displacea sa locuiesc acolo, desi imaginati-va ca piata imobiliara in zona respectiva se afla la cote foarte inalte. :)

Am ajuns la cladirea unde se afla clubul Lucid Health and Fitness de pe 99 Yorkville Avenue mai devreme de ora 2, si am avut cam 45 minute la dispozitie inainte sa inceapa appointmentul meu de fitness, ceea ce mi-a permis sa ma plimb putin prin zona, sa fac cateva poze, si sa vad ce mai e nou. Stiam de un magazin vintage in cartierul Yorkville, Divine Decadence, situat pe strada 128 Cumberland Street, si m-am hotarat sa intru acolo sa omor timpul pana la ora 2, cand urma sa incep sedinta mea de fitness XBody. Stiam de acest magazin si mai inainte, dar n-am avut ocazia sa merg acolo niciodata. L-am descoperit acum doi ani, cu ocazia unei alte vizite ale mele in zona Yorkville, de asemenea pentru o sedinta de fitness; atunci l-am vazut din strada si am vrut sa intru, dar era inchis si am lasat-o pentru o alta ocazie. Urmatoarea ocazie s-a ivit de-abia acum, doi ani mai tarziu, si de data aceasta m-am gandit ca ar trebui sa-l vad neaparat.

Tinutele si accesoriile care se vand la Divine Decadence sunt exceptionale. Am vazut rochii din toate erele, din toate deceniile secolului 20. Multe dintre ele erau vizibil afectate de timp, mai ales rochiile de mireasa care in prima etapa au fost albe dar decenii mai tarziu s-au ingalbenit. Dar am vazut si rochii care pot fi modernizate si incorporate in tinute contemporane. Iar preturile sunt in mii de dolari. Mi s-a parut foarte scump, dar in acelasi timp nu pot sa nu fiu de acord ca este o valoare justa acordata acelor haine. Nu mi-as permite sa cumpar nici macar o rochie la Divine Decadence, dar asta nu m-a impiedicat sa admir frumusetile de acolo. Magazinul exista din 1972, si am cunoscut-o si pe proprietara magazinului, Carmelita Blondet, de origine din Peru, care era la fata locului, aranjand hainele printre rafturi. Carmelita m-a lasat sa fac poze, si vreau sa va arat si voua ce am vazut la Divine Decadence Originals.
Photo credit: Victoria West

11 comments:

  1. Replies
    1. Thank you Carolina for your comment, I'm glad you like it.
      Enjoy your weekend!
      Xoxo,

      Delete
  2. Beautiful

    Follower # 154
    Following you. Hope you will follow my blog
    Will feel happy to see you on my blog.xx
    beautydrugs.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Hina, thank you for your visit, and welcome to my blog if this is your first time here, please come again. :)
      Thanks for following, I'll follow back.
      Happy WW!
      Xoxo,

      Delete
  3. Am vazut unele haine si bijuterii pe gustul meu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Macy, ma bucur sa te vad. :)
      Sa ai un weekend frumos!

      Delete
  4. The post is fantastic! I love it so much:)
    Have a nice weekend!

    theprintedsea.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Irene, I'm glad you like it. :)
      Have a nice weekend as well. :)
      Xoxo,

      Delete
  5. imi place rochita rosie tare mult!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie mi-a placut acea rochie Coco. :) Mi-au placut evident mai multe, o alta rochie care mi-a placut a fost cea de brocart inflorata, din poza 9.
      Pupici,

      Delete

Thank you for your comments!