Friday, May 06, 2016

Cumparaturi recente

In ultimele saptamani am facut cateva cumparaturi, si in articolul de astazi as vrea sa va povestesc despre achizitiile mele recente – produse de ingrijire, accesorii, haine, carti.
Eram prin centru saptamana trecuta, ma indreptam spre gara Union ca sa iau trenul spre casa, si am fost oprita de un tip la usa unui magazin, care a incercat sa-mi atraga atentia cu marfa pe care o avea in magazin. Tinea in mana doua bare (cele din poza de mai sus), una roz si una alba. M-am oprit, dar fara sa ma uit cu atentie cum arata magazinul sau marfa din magazin. Am crezut ca barele pe care mi le intinde omuletul sunt bucati de branza, si am muscat una, cea alba… Omuletul a avut o reactie de “nu, nu musca…”, dar era prea tarziu, ca dintii mei erau deja infipti in chestia aia alba, care nu era branza, ci sapun. Si cu gustul ala ciudat in gura, m-am uitat mai bine unde ma aflu, si de-abia atunci am vazut ca e un magazin de produse de ingrijire si sapunuri, si nu un magazin de bunatati gourmet. 

So, era un boutique cu sapunuri olandeze, Soap Stories. Oh, totul arata atat de frumos, si mirosea atat de bine, incat nu imi mai venea sa plec de acolo. Mai ales ca am o slabiciune pentru sapunuri hand-made, naturale, organice si aromaterapeutice. Omuletul, olandez si el, a inceput sa-mi arate produsele, mi-a facut o demonstratie cu o pila pentru unghii cu 4 fatete si efectele pe care le are fiecare din acele fatete daca iti polisezi unghiile cu acea pila; mi-a mai aratat un gel pentru cuticule, mi-a aplicat gelul pe unghii si am vazut ca gelul are efect imediat, si este un gel foarte eficient pentru cuticulele uscate. N-aveam de cand sa cumpar nimic de la olandezul sarmant, dar pana la urma m-a convins sa cumpar acel gel pentru cuticule (poza de mai sus, alaturi de sapunurile hand-made). Chiar este bun, si nu imi pare rau ca l-am luat. Olandezul mi-a spus sa-l folosesc cel putin o data pe saptamana, dar cred ca o sa-l folosesc de doua ori pe saptamana. Cele doua sapunuri hand-made le-am primit cadou. Iar magazinul Soap Stories este foarte dragut si elegant, si poate o sa mai trec pe acolo sa cumpar si alte produse.

De curand am fost la thrift shopping la Value Village si iata ce comori am descoperit.
Este o posetuta-tote Villa Valise, made in Whitby. Si spun asta, pentru ca o cunosc pe creatoarea acestor posete Villa Valise. O cheama Tracey MacKenzie si am cunoscut-o toamna trecuta, cand am descoperit magazinul ei Villa Valise din centrul Whitby-ului. Atunci am scris un articol despre ea si magazinul ei, si despre gentile unicat pe care le creaza. Si mi-am cumparat eu insami o geanta de la ea, o frumusete care mi-a luat ochii din prima.

Iar cand am vazut aceasta posetuta-tote la Vallue Village, am inhatat-o imediat. Era noua, persoana care a cumparat-o de la Tracey nu o purtase niciodata si nu ii scosese nici eticheta. Dupa cum vedeti in poza de mai sus, posetuta inca are eticheta originala atasata de Tracey, ii recunosc pana si scrisul lui Tracey. De asemenea, ii recunosc danteluta aia de hartie cu care Tracey a atasat eticheta de manerul gentii, dansa foloseste aceste dantelute in alb si negru in crearea posetelor si gentilor tote. Si dupa cum va dati seama din poza, persoana respectiva a cumparat geanta lui Tracey la reducere. Pacat ca nu si-a mai dorit-o si nu a vrut sa o pastreze, gentile lui Tracey sunt foarte frumoase, si mai ales, sunt unicat, le face in unic exemplar, asa ca, daca ai o geanta Villa Valise, esti singura din lume care o poarta, pentru ca Tracey nu face doua genti la fel. Dar pe de alta parte, e norocul meu – one woman’s trash is another woman’s treasure, si daca respectiva persoana nu a vrut-o, acum este a mea, si acum am doua genti Villa Valise create de Tracey MacKenzie.

Am mai cumparat cateva chestii in vizitele mele de thrift shopping in ultimele saptamani, cum ar fi aceste 4 topuri si acesti pantaloni negri. Le arat doar intr-un glimpse, si nu in intregime, in cazul in care le voi include in articole cu outfituri.
In una din vizitele mele recente la Value Village mi-am mai luat si aceste esarfe din poza de mai jos (approx. 28 la numar), pe care le voi folosi in proiectele mele de refashion. Doar una dintre ele vreau sa o port asa cum este fara sa o modific, si anume cea inflorata din stanga, o esarfa Liz Claiborne.
Si in sfarsit, un ultim item pe care l-am cumparat de la Value Village de curand – uitati-va ce comoara de anticariat am descoperit!
E o carte Guinness World Records, o editie din 2005, care este si o editie aniversara, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la infiintarea acestei institutii – inregistrarea recordurilor lumii de catre Guinness.

Urmatoarele doua articole nu le-am cumparat, ci le-am primit cadou de la o colega de serviciu, pe care am mai mentionat-o aici pe blog si va spuneam ca ii place sa ma rasfete cu tot felul de cadouri, mi-a facut diverse cadouri in anii in care am lucrat impreuna (accesorii, posete, haine, cosmetice, etc.). De data aceasta e vorba de o pereche de pantaloni si un accesoriu pentru iarna.
Sunt o pereche de pantaloni Michael Kors si mi i-a facut cadou saptamana trecuta. Mi-a spus ca e foarte curioasa cum i-as incorpora intr-o tinuta, si isi doreste sa vada tinuta pe blogul meu. Imi citeste blogul, inclusiv articolele in romana pe care le traduce in engleza cu Google Translator. De curand a citit articolul meu How to Pull off the Boyfriend T-Shirt Look si i-a placut foarte mult cum am creat acea tinuta cu tricoul iubitului. Inca nu stiu cum voi incorpora acesti pantaloni Michael Kors intr-o tinuta, dar ma voi gandi la ceva fain. La fel ca si topurile de mai sus, vi-i arat numai intr-un glimpse, si ii voi prezenta in intregime cand creez o tinuta cu ei.
Un alt cadou pe care l-am primit recent de la colega mea este acest accesoriu pentru iarna, care poate fi purtat ca fular sau ca accesoriu de cap. Cand mi l-a dat, era deja primavara de-a binelea, asa ca nu l-am purtat in acest sezon, ramane pentru iarna viitoare. Mi-a spus ca si-a luat doua din astea, pe diferite culori, cand a profitat de o reducere, dar nu le-a purtat pe amandoua, asa ca s-a hotarat sa-mi dea mie unul din ele.

Si am lasat cartile pentru final.
Am o slabiciune pentru genul acesta de carti, coffee table books. Cand m-am mutat aici la Whitby acum 5 ani, am descoperit la mall-ul local o librarie cu carti la jumatate de pret, un fel de anticariat, combinatie de carti vechi si noi. Din aceasta librarie mi-am luat pana acum foarte multe carti din acestea coffee table books, despre moda, stil, sfaturi cum sa te imbraci, tot felul de carti lifestyle, etc. In general cartile de genul acesta nu sunt ieftine, din cauza continutului fotografic foarte bogat (spre deosebire de un roman care e un volum cu doar text tiparit), dar la aceasta librarie, avand in vedere ca preturile sunt la jumatate, cartile din aceasta categorie sunt mult mai permisive decat in librariile traditionale cum ar fi Chapters Indigo, un lant de librarii din Canada.

Si atat pentru azi.
Voi ce cumparaturi ati mai facut recent?
Sa aveti un weekend frumos!

Photo credit: Victoria West

13 comments:

  1. Haioasa intamplarea cu sapunurile, inseamna ca mirosul aceluia era discret. Sa le folosesti cu placere, pantalonul pare o combinatie de pantaloni sport prin talia pe elastic si elegant prin material.
    Weekend placut. xox

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Mihaela, ma bucur sa te vad si mersi pentru vizita.
      Pantalonii intr-avedar sunt cu elastic, si sunt in stil culottes, iar la elastic au cordon din piele intoarsa, destul de interesant modelul. O sa ma gandesc la o tinuta pentru ei. :)
      Sa ai si tu un weekend frumos!
      Xoxo,

      Delete
  2. Love the colorful scarves!
    Would you like to follow each other on facebook?

    http://everythingthatclicks.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Roch, thank you for visiting and for leaving a comment.
      Yes I would like us to follow each other on FB, I have already started following you on FB, and my FB button is on the left side of the screen.
      Xoxo, Victoria

      Delete
  3. Replies
    1. Hi Suvarna, great seeing you, thanks for stopping by.
      Enjoy your weekend!
      Xoxo,

      Delete
  4. wiii dar ce de esarfe...si eu am multe ,dar nici nu reusesc sa le port pe toate ,toate produsele sunt minunate sa le porti cu mare drag...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Violeta, multumesc pentru vizita si comentariu.
      E adevarat ca am luat toate aceste esarfe (28 in total), dar le voi folosi in proiectele mele de refashion, le-am luat ca materie prima. :) Unele din ele le-am purtat, cele din randul de sus, ca m-am gandit sa le port cel putin o data inainte sa le transform in altceva.
      Sa ai un weekend frumos!
      Xoxo,

      Delete
  5. Frumoasa cumparaturi...si o gramada de esarfe !!! Si mie imi plac esarfele tare mult si tot cumpar, insa din pacate nu le prea port :D
    Pupici :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Dya, bine ai venit pe blog daca este prima ta vizita aici, multumesc pentru vizita, te mai astept cu drag. :)
      E pacat ca nu porti esarfele, poarta o esarfa diferita in fiecare zi pentru un alt look, si in felul acesta vei ava o tinuta diferita in fiecare zi fara prea mare efort! Esarfele sunt un accesoriu grozav care iti imbogatesc garderoba fara efort financiar substantial. :)
      Pupici,

      Delete
  6. shopping terapia este cea mai buna terapie! cand ies din casa ,macar ceva sa-mi iau, dar neaparat,parca ma simt mai bine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cunosc sentimentul, si sunt de acord, e o terapie foarte buna si eficienta sa te faca sa te simti mai bine, ha-ha. :)

      Delete

Thank you for your comments!