Saturday, December 24, 2011

Sarbatori fericite!


Suntem din nou in decembrie, luna sarbatorilor, luna cadourilor, luna familiei. Craciunul ne bate din nou la usa, si ne aduce nu doar daruri frumoase, dar si bucuria de a fi alaturi de cei dragi in aceste zile magice de sarbatori.

Pentru mine Craciunul si perioada sarbatorilor din acest an au o semnificatie deosebita – este primul nostru Craciun la casa noua, casa noastra, caminul nostru. In ultimii 5 ani am locuit in Toronto cu chirie, iar acest an ne-a adus o realizare foarte importanta – casa noastra. Ne-am mutat aici acum cateva saptamani, in prag de sarbatori, ceea ce face ca sarbatorile de iarna din acest an sa fie pentru noi cu atat mai speciale.

Acum, in timp ce scriu aceste randuri, pregatirile pentru Craciunul pe care il asteptam in curand sunt in toi – cumparaturi, cadouri, curatenie, gatit, impodobirea bradului. In fiecare an ma bucur ca un copil atunci cand vine ziua in care impodobim bradul; iar in ultimii trei ani bucuria mea din preajma sarbatorilor este si mai mare, pentru ca o impartasesc nu doar cu sotul meu si prietenii nostri din Toronto, dar si cu puiutul meu Alex, pentru care urmeaza cel de-al treilea Craciun.

Zilele acestea am vazut un film de Craciun, Christmas with the Kranks, 2004, cu Tim Allen si Jamie Lee Curtis in rolurile principale. Luther si Nora Krank sunt un cuplu de varsta medie, fiica adulta a carora, Blair, locuieste departe de casa. Fiind singuri de sarbatori, Luther vine cu idea sa “sara” peste Craciunul din acest an, si in loc sa urmeze toate traditiile de Craciun pe care le-au urmat ani de zile, ii propune sotiei sale sa plece intr-o vacanta exotica in ziua de Craciun. Dar nu este o idee pe care o impartaseste si Nora, caci ea nu vrea sa renunte la traditiile lor de Craciun – impodobirea bradului, instalarea Omului de Zapada in curtea casei, colindele, cadourile, bucatele de Craciun, petrecerea pe care cei doi o gazduiesc in casa lor in fiecare an si la care participa toti vecinii lor. Si cum pe de o parte Luther vrea sa plece de acasa de Craciun, iar pe de alta parte Nora vrea sa traiasca magia sarbatorilor si in acest an la fel ca si in anii precedenti, tensiunea dintre cei doi soti Krank creste pe masura ce se apropie Ajunul. Si asta pana cand Blair, fiica lor, ii suna in dimineaza zilei de Ajun si ii anunta ca vine acasa de Craciun impreuna cu prietenul ei. Nici nu-i trece fetei prin cap ca nu va gasi acasa bradul impodobit si petrecerea anuala de Craciun gazduita de parintii ei, precum si bucatele ei preferate de sarbatori.

Atat i-a trebuit Norei sa auda, ca si imediat l-a convins pe sotul ei ca o vacanta exotica de Craciun este cea mai proasta idee posibila, si ca Blair nu trebuie sa afle despre aceasta idee a lui niciodata! Imediat incep pregatirile de Craciun, pe ultima suta de metri. Vecinii, care doar cu o zi inainte erau extrem de dezamagiti de decizia sotilor Krank de a pleca de acasa de sarbatori, acum s-au organizat cu totii sa ii ajute pe Luther si Nora sa pregateasca petrecerea anuala, la timp pentru sosirea lui Blair si a iubitului ei. Urmeaza cea mai frumoasa si mai reusita petrecere a lor de Craciun, la care s-a distrat intreaga lor comunitate.

Nu am plecat niciodata de Craciun in vreo vacanta exotica, si probabil nici nu o voi face vreodata. De Craciun vreau sa fiu alaturi de familia mea si de cei dragi, si nu m-ar lasa inima sa renunt la impodobirea bradului, la sarmalele traditionale pe care le gatesc de sarbatori, la un Craciun alb in favoarea unui Craciun fierbinte de pe o insula exotica. Anul acesta voi petrece sarbatorile de iarna alaturi de familia mea din Toronto – sotul meu, copilul meu Alex, precum si nasii de botez ai lui Alex; si vom fi cu gandul la cei dragi si la familia de acasa.

Va doresc tuturor sarbatori fericite si un Craciun de vis! La multi ani!
A voastra, Victoria West.

11 comments:

  1. Sarbatori fericite si un An Nou cat mai bun alaturi de cei dragi ! Te pup

    ReplyDelete
  2. Multumesc Pixxie! Sarbatori fericite si tie!

    ReplyDelete
  3. Sarbatori fericite, Victoria! Chiar ieri vorbeam cu sotul meu ca speram ca la anul pe vremea asta (daca nu cumva se intampla ce prezic maiasii) sa fim undeva pe o plaja. Aici oricum nu e zapada, asa ca tot aia e :) Din cate am inteles nici acasa n-a nins, si parca n-are acelasi farmec fara zapada.

    ReplyDelete
  4. Sarbatori fericite si tie Roxy! Nici la Toronto nu este zapada, si ai inteles bine, nici acasa nu este, am vazut la stiri. Aici la Toronto a fulguit putin aseara, si speram sa inceapa sa ninga de Craciun, but no such luck. :) Au fost cativa fulgi si gata. :) La Toronto de fapt n-am avut niciodata un Craciun alb cu adevarat. Anul trecut imi aduc aminte ca a nins putin de Craciun, dar nu cat sa acopere solul.

    ReplyDelete
  5. Sper ca aveti cu totii o prima zi de Craciun minunata!

    ReplyDelete
  6. Victoria, va felicit pentru cea mai mare realizare a voastra de anul acesta - casa! Dupa ce termini de amenajat poate vei scrie si despre casa vreun articol...
    Sant o impatimita a revistelor gen ''locuinta mea'' si a stilului vintage.
    Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de ea multi ani de acum incolo!

    ReplyDelete
  7. Multumesc mult Camellia pentru urari, cat si pentru idee. :) Te pup!

    ReplyDelete
  8. La multi ani si felicitari pentru casa cea noua! Eu am fost cam absenta din blogosfera in ultima vreme. Ma bucur mult pentru voi si va doresc un Craciun minunat!

    ReplyDelete
  9. Multumesc Catintherain, si bine ai revenit. :) Sarbatori fericite si tie si toate cele mai bune!

    ReplyDelete

Thank you for your comments!