Saturday, March 09, 2013

In sfarsit a venit primavara

Iarna aceasta a fost o iarna greoaie si friguroasa la Toronto, cu vant, ger, temperaturi joase si furtuni de zapada; spre deosebire de iarna trecuta care a fost neobisnuit de blanda pentru Canada. Nu puteam fi atat de norocosi incat sa avem o iarna usoara doi ani la rand, nu-i asa? Daca anul trecut ne-am bucurat de vreme buna pe timp de iarna ca de ceva care nu ni se cuvine dar care ne-a fost dat ca un mare favor din partea Mamei Naturii, anul acesta am inghitit in sec si ne-am impacat cu ideea ca trebuie sa curatam zapada de pe masini si de pe trotuarele din fata casei.

Nu mai e nevoie sa spun ca am fost foarte nerabdatoare sa vina primavara, care s-a cam lasat asteptata. Februarie a fost atat de rece, incat ma gandeam ca nu se mai incalzeste odata... Am vazut si noi soarele de printre nori si am avut parte de zile mai caldute de-abia la inceputul saptamanii trecute, dupa saptamani si luni intregi de vreme nemiloasa.

Toata iarna am purtat pantaloni si blugi, si de-abia de doua saptamani incoace vremea mi-a permis sa port fuste. Am in garderoba patru fuste noi (printre alte achizitii recente de-ale mele), pe care le-am cumparat din decembrie incoace, inclusiv in perioada reducerilor. Dar, dupa cum e si lesne de inteles, n-am apucat sa le port prea mult pana acum din cauza vremii de afara. Le-am purtat doar de cateva ori in timpul liber, dar nu si la serviciu. 

Una dintre ele, o fusta Topshop albastra cobalt clos (care, am observat, e Made in Romania, he-he), am purtat-o la un botez in ianuarie si la o petrecere in februarie. O alta fusta, dreapta, albastra cu un model print negru, am apucat sa o port doar la o petrecere de Craciun. Pe ambele am avut ocazia sa le port la serviciu de-abia in ultimele doua saptamani. Iar celelalte doua (ambele drepte), una verde inchis si una grena, au somat in garderoba pana acum, desi le-am cumparat de vreo doua luni. Pe cea verde am purtat-o prima oara ieri la serviciu, iar pe cea grena sper sa o port sapatamana care vine.

Imi place sa-mi combin fustele cu ciorapi colorati sau cu ciorapi cu model, pe care de altfel i-am purtat destul de putin in ultimele doua luni, tot din cauza vremii, care m-a fortat sa nu mai ies din blugi si pantaloni toata iarna. Fusta Topshop, fiind pe albastru uni, o port in combinatie cu ciorapi cu model. In unul din articolele mele precedente va spuneam de niste cumparaturi pe care le-am facut de curand la un butic din Toronto, Legs Plus and Bra, unde, printre alte achizitii, mi-am luat o pereche de ciorapi cu model, care de altfel mi-au fost admirati la serviciu si am fost complimentata pentru ei. Fusta albastra cu model print o combin cu ciorapi albastri cerulean. Nu exagerez niciodata cu printuri si modele, ca sa nu imi incarc tinuta prea mult. Daca port fusta cu model print, aleg ciorapi simpli; iar daca port o fusta in culoare uni, pot sa o combin cu ciorapi cu model. Pentru fusta verde am ciorapi verzi intr-o nuanta mai deschisa; iar pentru fusta grena am ciorapi grena, fuchsia sau rosii. Aceste doua fuste fiind in culori uni, pot sa le combin si cu ciorapii cu model.

Ieri, pe 8 Martie, a fost Baba mea, si am avut parte de o zi insorita si frumoasa. A, si in sfarsit nu a fost frig. In fiecare an imi aleg Baba fie pe 1 Martie, fie pe 8 Martie. Acum, cand vine primavara insotita de Babele de la inceputul lui martie, poti de fapt sa te uiti pe intrenet la prognoza meteo si sa-ti alegi o Baba in functie de cand va fi ziua cu cea mai buna vreme, si cand vine ziua cu Baba ta nu mai e o surpriza neaparat. Dar oare nu ar insemna ca trisezi? Tocmai de aceea, ca sa nu trisez, mi-am pastrat mica mea traditie de martie si imi aleg Baba la fel cum faceam acum 15 ani, pe 1 sau pe 8.

Sper ca ati avut cu totii un inceput de martie superb, iar zilele de 1 Martie si 8 Martie v-au fost luminoase, pline de flori si martisoare. Va doresc tututror o primavara de vis!

9 comments:

  1. O primavara frumoasa iti doresc si eu!! Si Baba mea a fost ieri pe 8 Martie. Te pup!

    ReplyDelete
  2. You're right Francesca, let's! Today we have a sunny day in Toronto, and tomorrow we'll have 9 degrees. I'm so looking forward to a warm spring and to a better weather, so that I can wear my new skirts!
    Have a great weekend!

    ReplyDelete
  3. Can't wait to Spring to came definitely!
    Come back soon to visit me on Cosa Mi Metto???
    Win MyBeautyBox!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Fabrizia, thanks for stopping by and for your comment.
      Have a lovely Sunday!

      Delete
  4. Hi dear, hope the weather is getting warmer by you, autumn is slowly starting to catch up on us here in the southern hemisphere.Thanks for your visit sweety, have a great start to the week!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sam, great to see you here, as always. That's right, it's autumn in your hemisphere, I hope you had a lovely summer!

      Delete

Thank you for your comments!