Wednesday, April 03, 2013

Vanatoare de comori – genti si posete

Mai nou am devenit vanatoare de comori. Nu departe de locuinta mea exista un magazin thrift store din lantul nord-american Value Village, si de fiecare data cand merg acolo, gasesc cate o frumusete care vrea din tot sufletul sa devina a mea, si ce sa spun, devine a mea.

Nu ma intereseaza in mod special hainele de la Value Village, dar ma intereseaza mai ales gentile si posetele. Prima mea experienta la Value Village soldandu-se cu achizitionarea unei posete care a meritat sa ajunga in garderoba mea a fost acum doua luni. Ma intorceam odata de la Toronto dupa o sesiune de shopping, si inainte sa ajung acasa, m-am oprit la magazinul Value Village din Whitby. Si am vazut aceasta poseta Kate Spade ($40), pe care am cumparat-o fara sa stau pe ganduri o clipa.

Kate Spade

Cand am vazut-o, primul gand care mi-a trecut prin cap a fost Saptamana Modei Toronto din luna martie! Va fi perfecta pentru a o purta la cele show-uri la care am fost invitata in aceasta editie Toronto Fashion Week, Christopher Bates si The Heart Truth Fashion Show. And I rocked it indeed! Poseta nu mi-a placut doar mie, dar si copilului meu Alex (cred ca a fost atras de culori), care mai ca ar fi vrut sa si-o insuseasca, de parca ar fi o jucarie. :) Il mai las sa se joace prin casa cu ea.

Urmatoarea mea vanatoare de comori la Value Village a avut loc la vreo doua saptamani dupa aceea. Intr-una din zile am primit un comunicat de presa de la reprezentantii Relatii Publice ai lantului Value Village care anunta o reducere de 50% la toate articolele din magazin (haine, incaltaminte si accesorii) pentru data de 25 februarie. Am publicat un articol despre aceasta zi de reduceri pe Examiner.com unde scriu o rubrica de moda, dar in acelasi timp ma gandeam oare ce-ar sa profit si eu de aceasta ocazie, si sa merg la Value Village in ziua cu 50% reducere? Avand in vedere experienta mea recenta cu poseta Kate Spade, m-am gandit ca merita sa mai merg acolo si poate cine stie, mai gasesc alte comori.

Zis si facut. In ziua respectiva, dupa serviciu, m-am oprit la Value Village din Whitby. Cand am intrat in magazin, am mers direct la raftul cu posete. M-am ales cu acest rucsac Burberry si cu aceasta geanta Gloria Vanderbilt. Rucsacul avea pretul de $25, iar geanta $10, si luand in considerate reducerea de 50%, am platit pe ele $12.50, respectiv $5. Multumesc pe aceasta cale echipei Value Village ca mi-au dat de stire despre aceasta zi de reduceri. :) Cand am ajuns acasa, sotul meu m-a vazut cu punga de shopping si mi-a zis: “Ti-ai luat chestii la reducere de la Value Village?” Pentru ca auzise si el reclame la radio cu reducerile de 50% la magazinele Value Village.

Burberry
Gloria Vanderbilt

Si in sfarsit, cel mai recent “treasure hunting” pe care l-am facut la Value Village a fost weekendul trecut. La fel cum am procedat si data trecuta, primul lucru pe care l-am facut cand am intrat in magazin a fost sa merg direct la raftul cu posete. Si uitati-va ce am gasit – o poseta Gucci ($30) si o poseta Vera Wang, din colectia Simply Vera ($25).

Gucci
Vera Wang

Gucci este de departe cea mai pretioasa gaselnita a mea de pana acum – sunt atat de fericita ca am dat de ea! Este intr-o stare foarte buna si arata perfect. De fapt este un model vintage, dar a rezistat bine de-a lungul timpului. Are o bareta lunga si o port cross-body, si imi incap toate lucrurile esentiale in ea – portofel, card-holder, chei, servetele, telefon, carnetul de cecuri, o mini-agenda (de ceva timp am renuntat sa port agende de marime normala in geanta, si port agende mai mici, de marimea unui carnetel), un pix, un ruj. In afara de asta, acum sunt la moda posetele si gentile mici (si cel mult medii), iar gentile XXL sunt out. E un trend folositor cred eu, caci ne va face sa avem o geanta mai usoara si sa fim mai selective cu privire la “bagajul” pe care il caram in fiecare zi cu noi, si sa nu consideram chiar toate maruntisurile a fi importante si de nelipsit (chitante vechi de un an de zile, cineva?), asa cum de multe ori avem obiceiul atunci cand purtam o geanta mare pe umeri.

Geanta Vera Wang este cam de aceeasi marime ca si Gucci. Fiind cu blanita (faux-fur), e mai degraba o geanta pentru sezonul rece decat pentru primavara-vara, dar zilele acestea la Toronto e inca frig, asa ca pana se incalzeste de-a binelea, cu siguranta voi apuca sa o port.

Cand am cumparat aceste doua posete weekendul trecut, am mai vazut altele doua care mi-au atras atentia – o geanta Franco Sarto color-blocking (putin mai mica decat geanta mea Gloria Vanderbilt), $7; si o poseta Rosetti New York, $14. Dar cand le-am inspectat cu mai multi atentie, mi-am dat seama ca nu merita sa le cumpar (chiar daca erau foarte ieftine), caci erau prea uzate. Oricum aveam deja doua posete in cos, si mi-era de ajuns.

O sa mai merg la Value Village si probabil voi mai cumpara genti, daca mai gasesc comori ca cele descrise mai sus, numai sa nu devina o dependenta. :) Nu ca n-as avea deja un raft intreg de genti in casa (peste 20, diferite marimi, culori si branduri), dar ma incanta prea mult acest thrill atunci cand gasesc asemenea bijoux-uri ca sa rezist tentatiei. Da, exista riscul sa-mi cumpar mai multe genti decat am nevoie, dar partea buna este ca nu dau o mica avere pe ele. Si asa cum port in fiecare zi o alta tinuta, tot asa port in fiecare saptamana o alta geanta (chiar in fiecare zi nu am timp sa-mi schimb toate lucrurile dintr-o geanta in alta, asa ca o fac o data pe saptamana, in timpul weekendului). Saptamana trecuta am purtat Gloria Vanderbilt, saptamana aceasta port Gucci, saptamana viitoare voi purta Vera Wang, dupa care voi lua la rand si celelalte genti pe care le am in garderoba.

Photo credit: Victoria West

14 comments:

  1. De acord, geanta Gucci e cea mai draguta, dar si cea Kate Spade. Toate sunt foarte frumoase! Rucsacul unde il porti, la ce il asortezi? Niciodata n-am stiut cum se poarta un rucsac din asta mai elegant.
    Uite ca toata lumea imi spune sa ma duc la Value Village, dar, pentru ca e departe de unde stau, tot nu am apucat. Insa o sa merg si eu cat de curand!
    Sambata ma duc la un thrift store care e considerat high-end aici, iar duminica ma duc la un flea market dintr-o zona bogata a orasului, uned sper sa gasesc ceva de calitate. Apoi o sa pun si eu o postare despre thrift finds.
    Felicitari pentru comorile gasite!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Catintherain! Si multumesc pentru idee, caci tu esti cea care mi-ai sugerat sa scriu aceasta postare. :)
      Rucsacul Burberry l-am purtat la serviciu, cu tinutele mele obisnuite de serviciu (codul vetsimentar la jobul meu e casual, dar eu port si casual spre elegant, si tinute office). L-am purtat timp de o saptamana imediat dupa ce l-am cumparat, dupa care am purtat Gloria Vanderbilt, dar in saptamana aceea inca purtam haina mea de iarna si blugi sau pantaloni (ca inca era frig la Toronto). Este practic mai ales si din alt punct de vedere -- nu este foarte lat si nu il simti in spate ca pe ceva voluminos, ci e mai degraba plat. Eu as zice ca poate fi combinat cu orice tinuta obisnuita de zi, o tinuta cu care mergi la job, sau cu acelasi gen de tinute cu care ai asorta geanta G. Vanderbilt, avand in vedere ca e un rucsac mai elegant si nu unul sport cum sunt majoritatea rucsacelor. Imi aduc aminte de un rucsac Louis Vuitton pe care Miranda Hobbes l-a purtat in primul sezon din "Sex and the City", si il purta cu o tinuta obisnuita -- ceva de genul pantaloni negri si o geaca de piele.

      Bafta la gasit comori cand mergi la acel thrift storte. :) Si daca zici ca e high-end, sigur vei gasi ceva dragut. De-abia astept sa scrii postarea despre vizita ta acolo.

      Delete
  2. OMG!!! You have fiund so many great things, I love the burberry backpack!!
    Don't Call Me Fashion Blogger
    Facebook
    Bloglovin'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Francesca, I'm glad you think they are great, and I'm glad you like the post. :) My favorite one is the Gicci bag. :)

      Delete
  3. sunt minunate , sa le porti cu drag , dar primaaa...m-a cucerit iremediabil :)

    ReplyDelete
  4. Value Village este intradevar un loc unde poti gasi comori daca ai rabdare. Tu clar ai dat lovitura, felicitari!

    Te invit sa arunci o privire in dulapiorul meu: Shop My Closet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Anca, bine ai venit pe blog (in cazul in acre este prima ta vizita), si te mai astept cu drag pe aici. Multumesc!
      Am intrat putin pe blogul tau, dar voi mai intra sa-ti citesc postarile mai detaliat.

      Delete
  5. Dintre cele de mai sus imi place cea Gloria Vanderbilt, momentan sunt si eu in cautare de o geanta, dar nu m-am hotarat ce forma, marime, culoare..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Michaela. Iti spun si tie bine ai venit pe blog, daca esti prima oara aici, si sper sa mai vii. :) Ceea ce imi place cel mai mult la geanta G. Vanderbilt este ca are multe compartmente foarte practice si usor de folosit. Batfa la gasit geanta perfecta! :)

      Delete
  6. Fetelor, nici nu stiti ce mult ma bucur ca v-au placut gentile si aceasta postare, pentru ca sincer nu stiam la ce reactii din partea cititorilor sa ma astept. :)
    Va pup pe toate!

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Buna Ioana, multumesc pentru vizita, si ma bucur ca iti plac gentile. :)
      Te mai astept cu drag pe aici!
      Sa ai o saptamana minunata. :)

      Delete

Thank you for your comments!