Sunday, October 24, 2010

Saptamana Modei Toronto, octombrie 2010

In perioada 18-23 octombrie 2010 a avut loc o noua Saptamana a Modei la Toronto, cu numele oficial LG Fashion Week Beauty by L’Oréal Paris. Anul acesta am avut ocazia sa merg la LG Fashion Week din martie-aprilie 2010, dar nu am reusit sa-mi planific participarea si la aceasta saptamana care tocmai s-a incheiat. Desi mi-ar fi placut sa merg si la aceasta saptamana a modei, ma consolez cu ideea ca voi mai avea multe alte ocazii sa o fac, anul viitor si in alti ani, de doua ori pe an.

Un alt motiv pentru care nu regret asa de mult faptul ca am omis Toronto Fashion Week din aceasta luna este ca designerul meu preferat, David Dixon, nu si-a prezentat noua colectie in aceasta saptamana. Desi o face aproape la fiecare TFW (a facut-o inclusiv la cea din martie-aprilie 2010), de data aceasta David Dixon nu a fost prezent. Imi doresc sa merg la un show al sau pe viitor, cand va mai prezenta la Toronto Fashion Week. Voi merge si cu alte ocazii la TFW, si mi-am propus sa vad show-ul lui David Dixon macar o data.

Revenind la Saptamana Modei care tocmai s-a incheiat, au fost prezentate in cadrul acesteia colectiile de primavara/vara pentru 2011. Motto-ul Saptamanii Modei a fost The Style of Power. Alti designeri si branduri canadiene consacrate care si-au prezentat noile colectii in cadrul acestei saptamani au fost Pink Tartan, Joe Fresh Style, Holt Renfrew, Sears, colectiile carora pot fi vazute de obicei de fiecare data la TFW. Pink Tartan s-a dovedit a fi cea mai proeminenta prezenta la Saptamana Modei Toronto Octombrie 2010 (ar fi fost David Dixon in alte circumstance, daca nu era absent la eveniment). Dar au fost si multe nume noi – designeri canadieni la inceput de cariera, numele carora imi erau nefamiliare pana nu demult, si de-abia acum incep sa aflu mai multe despre ei: Denis Gagnon, Wayne Clark, Jessica Jensen, Alexander Berardi, Marthe Aimé, Sarah Stevenson, si altii.

Partenerii media ai evenimentului au fost revista Elle Canada, revista Flare, revista Fashion, ziarul Toronto Star, si altii. Printre sponsorii TFW s-au numarat LG, L’Oréal Paris, Joe Fresh Style, Sears, Town Shoes, Yorkdale Mall, Holt Renfrew, DHL, Rowenta, Peroni Italy, Kentwood.

2 comments:

  1. Mi-ai trezit curiozitatea in legatura cu David Dixon si i-am cautat creatiile. Chiar are piese interesante.

    ReplyDelete
  2. Asa este, are un stil destul de inovator.

    ReplyDelete

Thank you for your comments!