Saturday, November 20, 2010

Colectia Lanvin for H&M


Astazi magazinele H&M lanseaza noua colectie in colaborare cu celebrul designer Lanvin, Lanvin for H&M. Fiind una din acele colectii H&M in colaborare cu designeri, cum deja ne-a obisnuit faimosul brand suedez cu alte colectii din anii precedenti (cum ar fi colectiile in colaborare cu Roberto Cavalli, Jimmy Choo, Karl Lagerfeld, Madonna, Stella McCartney), eram nerabdatoare si curioasa in privinta noii colectii Lanvin for H&M, si mi-am propus sa merg la shopping la H&M atunci cand urma sa se lanseze colectia.

Prima oara am considerat prudent sa nu merg la H&M chiar in ziua lansarii, pe 20 noiembrie, ci mai tarziu; caci mi-am imaginat ca in prima zi va fi prea aglomerat pentru pragul meu de toleranta. Dar pe de alta parte, pe masura ce se apropia ziua lansarii, deveneam tot mai nerabdatoare in privinta colectiei; iar in afara de aceasta, 20 noiembrie fiind intr-o sambata, mi-am dat seama ca oricum am mai mult timp liber pentru cumparaturi in weekend decat in timpul saptamanii, asa ca pana la urma m-am hotarat sa merg la H&M astazi, in ziua lansarii colectiei. Cat de rau sau de aglomerat poate fi, ma gandeam, mai ales ca voriam sa merg la mall-ul in apropierea caruia locuiesc, Fairview Mall, deci n-as fi facut un efort de deplasare prea mare.

De fapt, habar n-aveam cat de rau poate fi. Stiam dinainte ca noua colectie va fi disponibila doar in unele magazine H&M, si nu in toate. Magazinul de la Fairview Mall fiind destul de mare, am presupus (for granted, ca si cum mi se cuvine) ca va participa la evenimentul Lanvin for H&M, din oficiu. Totusi, ca sa fiu sigura ca nu ies din casa degeaba, am sunat mai intai la H&M de la Fairview Mall, sa ma asigur ca noua colectie este disponibila si acolo.

Turns out, nu este. Persoana care mi-a raspuns la telefon mi-a adus la cunostinta ca noua colectie, atat de asteptata de cumparatori, nu este disponibila si in buticul lor. Magazinele din Toronto participante la eveniment sunt cele din mall-urile Toronto Eaton Centre, Yorkdale Mall, Bloor Street (pentru cei care cunosc orasul). No Lanvin at Fairview Mall. In afara de aceasta, am aflat de la fata cu care am vorbit ca magazinele H&M si-au deschis astazi usile la 8am (mai devreme decat de obicei), pentru a-i acomoda pe toti doritorii sa cumpere noua colectie Lanvin. Am mai aflat ca a fost foarte multa lume -- nu ca m-a surprins, ma asteptam la asta. Dar ceea ce m-a surprins in schimb, este ca intreaga colectie s-a si vandut in prima zi, si ca n-a mai ramas nimic (si nici macar nu se incheiase ziua, era 3pm cand am aflat toate astea); iar unii cumparatori au mers la magazin cu o seara inainte (adica aseara, fiind vineri), la 9.30pm, ca sa formeze coada pentru a fi primii care intra dimineata in magazin.

Waw, now that is something. Fanii H&M au fost atat de nerabdatori si de incantati in legatura cu lansarea colectiei Lanvin, incat au stat in fata usii magazinelor o noapte intreaga, doar-doar sa fie siguri ca reusesc sa intre in magazin sa cumpere noua colectie. Pana acum am auzit de povesti din astea doar la televizor, in diverse documentare de pe Discovery. Si acum am trait sa o vad si pe asta. N-am vazut la propriu cu ochii mei, si nu am fost acolo martora la coada lunga de la intrare, dar mi-a fost suficient sa aud la telefon. Daca as fi mers astazi sa cumpar Lanvin for H&M la unul din magazinele participante la eveniment (toate fiind la o distanta considerabila de domiciliul meu, ca sa nu mai pun la socoteala si factorul ca as fi luat copilul cu mine), cel mai probabil scenariu ar fi fost ca as fi ajuns acolo; as fi descoperit coada lunga-lunga de la intrare; as fi stat pe ganduri daca sa ma pun la coada si sa astept sau nu; m-as fi hotarat hai totusi sa astept, daca tot am ajuns aici; coada s-ar fi miscat prea incet; copilul meu nu ar fi facut fata unui asemenea stres; mi-as fi pierdut rabdarea, m-as fi umplut de nervi si de frustrare sau si mai rau, colectia s-ar fi vandut in intregime inainte sa apuc sa intru in magazin, si as fi ramas doar cu dezamagirea ca am pierdut timpul de pomana si m-am ales cu nimic.

Asa ca bine ca n-am mai mers. Intr-un fel, dupa ce am dat acel telefon la Fairview Mall, m-am simtit usurata ca magazinul H&M de acolo nu gazduieste colectia, si nu a mai fost nevoie sa ma deplasez, iar la celelalte mall-uri oricum nu aveam de gand sa merg, cel putin nu astazi. Chiar daca reusesc sa ajung zilele urmatoare la vreun magazin H&M de la alte mall-uri, nu stiu daca mai am sansa sa gasesc ceva din colectia Lanvin, caci aceasta s-a vandut astazi pe nerasuflate. Mi-ar fi placut sa cumpar o tinuta Lanvin for H&M, dar daca nu e posibil, asta este, nu e un capat de lume. Ma bucur totusi pentru cei care au reusit sa faca azi shopping la H&M, si au pus mana pe noua colectie.

5 comments:

  1. Eram sigura ca asa va fi. Citisem de fapt pe blogul unei canadience ca in fiecare an se intampla la fel, asa ca nici nu m-am deranjat :) In plus, aici a inceput nebunia cumparaturilor de sarbatori, asa ca e tare obositor sa faci cumparaturi la mall. Daca e sa stau la cozi din astea, prefer sa o fac in Black Friday, cand stiu ca sunt reduceri serioase si am mai multe optiuni. Sa vad insa daca o sa am cu cine sa stau la coada de dimineata :))

    ReplyDelete
  2. Acum ca ai pomenit de Black Friday, mi-am adus si eu aminte de Boxing Day, de a doua zi dupa Craciun, si de cozile care se formeaza la magazine (la toate -- nu doar la haine si incaltaminte, dar si la cele High Tech, cum ar fi Best Buy; si chiar si la supermarketuri), incepand cu 5am. :) Am fost o singura data pana acum la cumparaturi de Boxing Day, in 2008. Nu am mers la 5am, God no, dar am mers pe la pranz. Mi-am luat cateva haine, cizme de iarna si bocanci de iarna. Era destul de aglomerat in oras, si in magazinul de incaltaminte de unde am luat cizmele si bocancii era multa lume, dar nu era o coada de aia legendara lunga.

    ReplyDelete
  3. Mi-a placut ce scria cineva pe un blog. Ca nu se duce sa stea la coada ore intregi neaparat ca sa faca shopping, ci mai mult pentru socializare. A devenit o traditie in grupul de prietene sa se duca impreuna la cumparaturi de Black Friday, sa stea de vorba cu alti cumparatori, sa schimbe impresii etc. Cred ca poate fi chiar distractiv :)

    ReplyDelete
  4. Uite la asta nu m-am gandit niciodata, sa mergi la shopping nu (doar) de dragul shoppingului, dar si pentru socializare. :) Interesanta ideea. Eeeh, eu chiar daca as vrea, nu as mai putea sa o fac, baby and all. :)))

    ReplyDelete
  5. Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out
    and tell you I really enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other
    blogs/websites/forums that go over the same topics? Thanks!|

    Look into my web blog: program do rozliczania pit 2013 []

    ReplyDelete

Thank you for your comments!