Wednesday, February 22, 2012

In curand: Saptamana Modei Toronto, martie 2012

Se apropie cu pasi repezi cel mai important eveniment de moda al anului din Canada – Saptamana Modei Toronto, care va avea loc intre 12-17 martie in centrul Toronto-ului. Locatia Sapatamanii din acest sezon este aceeasi ca si cea din octombrie 2011, adica David Pecaut Square, langa Roy Thomson Hall, chiar in inima Toronto-ului. Saptamana din aceasta primavara se va desfasura sub sloganul “Canadian Catwalk”.

In cadrul acestei Saptamani vor fi prezentate noile colectii de toamna/iarna pentru sezonul ce urmeaza, 2012-2013. Printre designerii care isi vor prezenta colectiile la Toronto Fashion Week de luna viitoare sunt Dennis Merotto, Lida Baday, Holt Renfrew, Chloe Comme Parris, Linda Lundstrom, Lucian Matis, VAWK, Joe Fresh, Ashtiani, Pink Tartan, David Dixon, Saniya Kahn, Joeffer Caoc, si altii.

Unii dintre acesti designeri merita cateva mentiuni aparte.

David Dixon, Pink Tartan si Linda Lundstrom sunt adevarati veterani ai modei canadiene, creatori de moda high fashion, monstri sacri ai industriei modei din Canada si participanti cu state vechi la Toronto Fashion Week. Cei trei creatori de moda isi prezinta noile colectii la (aproape) fiecare editie a Saptamanii Modei Toronto. Pana acum am avut ocazia sa vad un show al Lindei Lundstrom (editia din martie 2010) si un show al lui Pink Tartan (editia din martie 2011); si bineinteles ca imi doresc sa vad si un show al lui David Dixon, care este designerul canadian preferat al meu.

Lucian Matis este un designer canadian de origine romana. A emigrat in Canada in 1999, si este absolvent al Universitatii Ryerson din Canada, Facultatea de Moda si Design, o facultate care are reputatia celei mai bune facultati de profil din Canada (David Dixon este un alt ilustru absolvent al acestei facultati), iar in 2007 si-a stabilit brandul Matis by Lucian Matis. Anul acesta Lucian Matis aniverseaza 5 ani ai brandului sau.

Joe Fresh este un brand canadian pret-a-porter, low-cost, fondatorul caruia este creatorul canadian Joe Mimran. De curand Joe Fresh a intrat si pe piata americana, iar in primavara acestui an urmeaza sa se deschida un magazin Joe Fresh pe Fifth Avenue in New York. Joe Mimram este sotul creatoarei de moda Kimberly Newport Mimran, alias Pink Tartan. De asemenea, Joe Mimran este Chairman al Consiliului Modei din Canada (Fashion Design Counsel of Canada), organizator al Saptamanii Modei Toronto. Joe Fresh este unul din participantii frecventi la Toronto Fashion Week din fiecare an.

Dennis Merotto are o cariera in moda de 25 de ani, dar debutul sau la Saptamana Modei Toronto a avut loc toamna trecuta, la editia din octobrie 2011. Acum este a doua oara cand Denis Merotto isi prezinta noua colectie la TFW. Am avut ocazia sa-l cunosc pe Dennis Merotto anul trecut in noiembrie, in timpul unul eveniment designer sale organizat de studioul de moda torontez Reia Studio, un studio cu care mentin o legatura stransa in materie de noutati de pe scena modei din Toronto.

Golnaz shtiani este o tanara creatoare de moda din Toronto, la inceput de drum, care a debutat in moda in 2011, cand a castigat un concurs pentru designeri aspiranti organizat de Toronto Fashion Incubator, un organism care ii sprijina pe designerii incepatori din Canada.

Pana anul trecut LG a fost sponsorul principal al Saptamanii Modei Toronto, astfel incat numele oficial al evenimentului era LG Fashion Week. Anul acesta MasterCard este sponsor major Toronto Fashion Week, in consecinta numele ofical al Saptamanii din acest sezon este World MasterCard Toronto Fashion Week. Printre alti sponsori ai evenimentului se numara Holt Renfrew, Joe Fresh, Town Shoes, Barbie, Maybelline, Mercedes-Benz (care este si sponsorul oficial al Saptamanii Modei New York ce tocmai s-a incheiat), Rowenta, DHL, Smart Water, Peroni Italy, si altii.

Biletele pentru TFW sunt puse in vanzare deja. Pretul de intrare pentru unele show-uri este de $25, pentru altele $50. De asemenea, sunt disponibile bilete pentru o zi intreaga, care de obicei include cate 6-7 prezentari de moda, la pretul de $175.

Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre Toronto Fashion Week, accesati site-ul oficial.

13 comments:

  1. suna bine. Sper sa am ocazia sa vizitez Toronto candva in viitorul apropiat.xx

    http://www.theprovocativecouture.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Alina, Toronto e un oras minunat, daca il vizitezi, o sa-ti placa foarte mult. :)
      Sa ai o zi minunata!

      Delete
  2. Hi hun, thanks for stopping by...Cant wait for your updates on this fashion week!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sam, I'm glad to see you too. :) Yes I'm definitely coming back with updates from Toronto Fashion Week next month, so stay tuned. :)
      Have a lovely day!

      Delete
  3. Replies
    1. Yes Francesca, it's great. :) I've been 3 times in the last 2 years, I saw the shows of Canadian designers Linda Lundstrom, Pink Tartan and Michelle Watson, and each time it was terrific. :)

      Delete
  4. Are you scheduled to see any shows!?!

    M.
    xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Melissa, no, not yet, tickets for TFW are for sale now, and I need to buy tickets once I decide what shows to go to. :)

      Delete
    2. Forgot to mention - Toronto Fashion Week will be on March 12-17.

      Delete
  5. Replies
    1. Hi Aphrodite, thanks for stopping by. Have a lovely Sunday!

      Delete

Thank you for your comments!