Sunday, February 03, 2013

Magazine de lenjerie in Toronto

Una din revistele canadiene de moda pe care o citesc este Fashion, la care am fost abonata anul trecut. Acum sunt abonata la o alta revista, Flare, dar Fashion mi-a facut o surpriza si mi-a trimis un numar in plus al revistei (cel de februarie 2013), dupa ce abonamentul mi-a expirat deja.

Revista Fashion are o rubrica “Shops Focus”, care prezinta magazine, saloane si alte locuri de interes pentru iubitorii de moda si frumusete din Canada. In fiecare luna rubrica “Shops Focus” ne spune despre cele mai bune magazine sau saloane din marile orase canadiene (Toronto, Montreal, Vancouver, Edmonton, Calgary), pe domenii – magazine de lenjerie, magazine de moda de specialitate (pentru femei minione, inalte, plinute, insarcinate), magazine de costume de baie si accesorii pentru plaja, magazine designer, magazine de incaltaminte si genti, magazine de accesorii (bijuterii, esarfe etc.), saloane de frumusete, saloane de coafura, spa-uri, clinici de chirurgie estetica, etc. De obieci, citesc cu mai multa atentie descrierile magazinelor din Toronto si ale celor care sunt disponibile in toata Canada, si ma uit doar in diagonala la descrierile magazinelor si saloanelor din celelalte orase ale Canadei (Montreal, Vancouver, Edmonton, Calgary).

N-am acordat o deosebita atentie acestei rubrici a revistei de la bun inceput, ci doar de cateva luni incoace, cand mi-am dat seama ca de fapt aceasta informatie este un ghid foarte util al magazinelor din Toronto si ar putea sa-mi foloseasca oricand am nevoie de un anumit tip de produs. Astfel am inceput sa citesc rubrica “Shops Focus” cu mai multa atentie, in fiecare luna cand primeam revista Fashion in cutia postala.

In cel mai recent numar al revistei, cel din februarie 2013, am citit la rubrica “Shops Focus” despre un numar mare de magazine de lenjerie din Toronto si Canada, si unele din ele mi-au atras atentia. De exemplu, un magazin din Toronto care este prezentat pe larg in revista este Legs Plus and Bra Boutique, situat in nordul Toronto-ului. N-am fost niciodata la acest magazin, desi nu este prima oara cand aud de el. A fost deschis la Toronto in 1982 si anul trecut a celebrat aniversarea de 30 de ani, si se pare ca este unul din cele mai apreciate buticuri de lenjerie din Toronto care nu fac parte din francize internationale. N-or face ei concurenta majora unor branduri de lenjerie ca Victoria’s Secret sau La Senza, dar sunt foarte curioasa sa aflu ce au de oferit.

Chiar ieri, dupa ce am scris articolul despre colectia de lenjerie Stella McCartney, mi-am adus aminte de acest magazin si m-am gandit ca ar trebui sa le fac o vizita – cu siguranta mi-ar face placere sa descopar o destinatie de shopping noua. Pana acum n-am mers niciodata la Legs Plus and Bra Boutique deoarece e oarecum departe de mine, dar si din cauza programului – este deschis de luni pana sambata intre 10am si 5pm, timp in care sunt la serviciu, asa ca singura zi in care mi-ar fi posibil sa merg acolo ar fi sambata. Si cum ieri a fost sambata dar mi-am dat seama prea tarziu ca as vrea sa merg la acest magazin, seara imi parea rau intr-o anumita masura ca nu mi-am organizat aceasta tura de shopping mai de dimineata si am ratat ocazia sa merg la Legs Plus and Bra. Asa ca m-am hotarat sa merg sambata viitoare, si sper sa nu intervina nimic care sa ma impedice sa ajung acolo. Ba chiar revista Fashion are si un cupon de 20% reducere pentru cumparaturi la Legs Plus and Bra, asa ca daca ma hotarasc sa-mi cumpar ceva, voi beneficia de aceasta reducere.

In afara de lenjeria pe care as putea sa o cumpar acolo, m-ar interesa si ciorapii. Cum numele magazinului este “Legs Plus and Bra”, ma gandesc si eu ca “legs” se refera la ciorapi. Nu stiu sigur daca asa stau lucrurile, din moment ce n-am fost niciodata la acest butic, si tocmai de aceea sunt foarte nerabdatoare sa ajung acolo saptamana viitoare.

Pentru mine ciorapii sunt un accesoriu perfect pentru sezonul rece. Nu sunt adepta picioarelor goale pe timp de iarna, mi se pare cel putin nesanatos. Iar clima din Toronto chiar nu-ti permite sa umbli iarna cu picioarele goale pe strada. Nu port ciorapi din martie pana in octombrie, dar cand vine frigul, sunt prietenii mei de incredere. Imi place sa port rochii si fuste chiar si iarna, nu doar vara (m-as plictisi sa port doar blugi si pantaloni toata iarna), asa ca ciorapii vin la indemana atunci cand vreau sa port o rochie, iar afara sunt putine grade. Imi plac ciorapii colorati, negri, sau cu model. Daca as locui intr-o zona calda, cum ar fi Los Angeles sau Miami de exemplu, nu as purta ciorapi deloc. Altfel, singurul motiv pentru care ii port este sezonul rece. Si daca tot trebuie sa apelez la ei din cauza frigului, ii aleg colorati sau cu model ca sa-mi inveseleasca tinutele de iarna.

Cand am fost ultima oara la cumparaturi pentru ciorapi, am ales 5 perechi colorati (cerulean blue, fuchsia, rosu, grena, verde) si o pereche cu model. Oh, ce-mi mai place sa-i combin cu rochiile si fustele si bluzele din garderoba! O nevinovata placere a diminetilor mele, cu care reusesc sa-mi incep ziua mai cu stil. Cei albastri cerulean blue sunt preferatii mei – ultima oara i-am purtat saptamana trecuta la un botez, pe care i-am asortat cu o tinuta in aceeasi familie de culori.

Imi plac si leggings, ii port in combinatie cu anumite modele de fuste si rochii, si cizme. Am in garderoba 3 perechi de leggings negri, iar o pereche dintre ei sunt exact ca si leggings aia care se purtau si in Romania la inceputul anilor ’90 – au revenit la moda dupa 20 de ani. Roata modei se invarte… Nu am purtat pana acum leggings colorati, dar poate voi incerca vreodata. Am vazut odata leggings pe diferite culori la un magazin din Whitby, acum un an si ceva. Cel mai mult mi-au placut unii turcoaz, dar nu mi i-am luat, ca m-am gandit nu am nevoie de ei. Dupa aceea mi-a parut rau ca nu i-am cumparat, dar nu am mai avut timp de atunci sa revin la acel magazin.

Anul trecut am publicat pe blog un comunicat de presa despre un magazin de ciorapi si accesorii din Toronto Accessity, care urma sa se inchida si care anunta un sale final. Atunci nu mi-am facut timp sa merg la acel magazin sa vad ce reduceri au (desi sunt convinsa ca oferta magazinului ar fi fost foarte atractiva, din moment ce era un magazin de specialitate), si acum imi pare rau ca nu am profitat de acea ocazie. Poate am mai mult noroc de data aceasta, cand voi merge la Legs Plus and Bra sambata viitoare.

4 comments:

  1. rubrica asta e foarte utila,ar trebui sa fie in reviste,ca un ghid de shopping.si eu multi ciorapi de tot felul,le port pana e frigut. te pup,o saptamana minunata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Stela, ma bucur sa te vad din nou.
      Sa ai si tu o saptamana minunata!

      Delete
  2. Replies
    1. Hi Antonella, thanks for stopping by.
      Have a great week ahead!

      Delete

Thank you for your comments!