Friday, January 10, 2014

Soare printre nori

Toata saptamana aceasta am stat cu ochii pe prognoza meteo, in asteptarea unei zile mai calde, ca sa pot purta fustele pe care le-am cumparat saptamana trecuta si pe care vi le-am aratat in articolul meu precedent; caci va spun sincer, m-am saturat de blugi ca de mere padurete. La inceputul acestei saptamani in continuare a fost foarte frig la Toronto, in jur de -30 de grade Celsius, si am purtat pantaloni. Dar joi in sfarsit vremea a fost suficient de blanda incat sa-mi permita sa port fusta. Prognoza meteo de ieri spunea -7 C, dar eu m-am simtit ca si cum ar fi fost zero grade – dupa atatea zile cu -30 de grade, -7 C mi s-a parut a fi o binecuvantare, zici ca era primavara.

Tinuta mea de ieri de la serviciu a constat in fusta neagra “aproape tutu”, bluza rosie Vince Camuto cu bulinute-patratele albe, curea neagra lata, ciorapi mov, pantofi negri cu toc mediu. Ca accesorii, am purtat un colier si un inel statement, iar manicura mi-am facut-o cu Essie verde mint. Si preferatul meu ruj rosu. Am omis sa-mi iau bratari, caci ieri dimineata ma cam grabeam si n-am mai apucat sa le scot din casetele cu bijuterii. Dar pe de alta parte, aveam deja inelul si colierul statement, asa ca tinuta nu a fost incompleta. Iar in privinta pantofilor am trisat de fapt, caci am plecat de acasa in cizme de iarna cu pantofii in sacosa si m-am schimbat la birou, cum de altfel fac multe femei in Canada. Am mai avut si un bolero negru de lana, dar l-am luat doar ca sa ma protejeze de frig pe drum, caci la birou l-am dat jos si am stat pe parcursul zilei in bluza. 

Colegii mi-au admirat tinuta si m-au intrebat cu ce ocazie m-am imbracat asa de frumos. O tipa m-a intrebat daca merg la vreo petrecere deseara. I-am raspuns ca nu, nu merg la nicio petrecere, doar sarbatoresc vremea frumoasa de afara. Si cand am vazut ca toata lumea a presupus ca am ales acest outfit pentru vreun eveniment si nu pentru birou, mi-am dat seama ca ceva nu e in regula. Pai cum sa creada oamenii ca m-am imbracat asa pentru serviciu, daca de vreo trei luni incoace am intrat intr-o letargie vestimentara si am purtat numai blugi si tinute casual, cand de fapt termenul casual nu exista in vocabularul meu (corectie: nu a existat pana acum 3 luni, cand am inceput sa frecventez sala de sport).

O sa ma intrebati ce s-a intamplat? Cand am inceput sa fac sport (merg la o sala de langa job, in timpul orei mele de pranz), veneam la serviciu in blugi pentru ca imi era cel mai usor sa ma schimb in gear-ul meu de gym. Dar se intampla sa port blugi si in zilele cand nu mergeam la sala, caci merg la gym de 3 ori pe saptamana. Cand a venit iarna si frigul, mi-a cam pierit cheful de tinute elaborate, de rochii si fuste, si in ultimele luni colegii m-au vazut numai in blugi, si cateodata in pantaloni. Asa stand lucrurile, nu ma mir ca m-au intrebat ieri daca merg la vreo petrecere. S-a produs o fisura in stilul meu vestimentar, si acest lucru trebuie remediat cat mai repede cu putinta. Acum ca mi-a revenit cheful sa ma imbrac si in altceva decat in banalii pantaloni, trebuie sa revin la stilul meu de altadata, acel stil pe care il aveam atunci cand am inceput acest job, cand in fiecare dimineata imi gandeam outfitul minutios, si cand ma imbracam in asa fel incat sa nu-mi repet tinuta niciodata. In decursul primului an petrecut la acest job niciodata nu m-am imbracat de doua ori la fel, iar colegii ma complimentau zilnic pentru alegerile mele vestimentare, dar dupa aceea m-am lasat pe tanjala si am uitat ca am in garderoba si alte haine decat blugi. Si daca am uitam eu sa ma imbrac frumos, normal ca au uitat si colegii mei ca obisnuiam sa o fac, asa ca nu-i de mirare ca ieri m-au intrebat daca merg la vreo petrecere. Dar las’ ca remediem problema cat de curand.

La pranz am iesit prin centru, si doamne ce bine m-am simtit cu vremea asta buna! Nici nu m-am deranjat sa ma schimb in cizme, ci am mers in pantofi. Am intrat intr-un magazin de incaltaminte de pe Yonge Street si mi-am luat aceste botine – ce parere aveti de ele?


Vroiam ceva pentru primavara, sau pentru zilele mai caldute de iarna (whichever comes first), care sa fie cat de cat elegante, dar si comode, platforme daca se poate, si le-am gasit pe acestea. Magazinul avea reduceri 50%, dar acestea nu erau marcate cu reduceri, si aveau pretul de $64.99. Le-am probat, sunt foarte confortabile (cred ca voi putea si sa conduc cu ele, un aspect nelipsit de importanta pentru mine atunci cand imi iau incaltaminte noua), si m-am hotarat sa le iau. Iar cand am venit la casa pentru a plati, erau $28!!! Wow ce surpriza, de la $65 la $28 – super-reducere!

Azi e vineri, o alta zi frumoasa la Toronto, in jur de zero grade. Am purtat la serviciu fusta neagra clos cu print abstract, o bluza grena uni mulata Guess, ciorapi fuchsia, pantofi negri, iar ca accesorii, am avut un sirag de perle si o brosa vintage pe care am gasit-o in vara asta la un antiques shop. Dar n-am pus brosa in dreapta sau in stanga pe piept asa cum se poarta de obicei o brosa, ci am pus-o la mijloc, la nivelul pieptului unde s-ar afla un medalion, ca sa faca simetrie cu perlele. Am incercat astazi sa adopt un look retro din anii ’60, un stil pe care il apreciez, si cred ca mi-a reusit acest lucru. :) Stiu ca ar fi fost mai bine sa va arat si niste poze, dar din pacate nu am avut un fotograf disponibil. O poza cu o fusta pe urmeras nu spune prea multe, dar e cu totul altceva cand ai creat un look complet cu acea fusta.

In ultimele doua zile am vazut multe femei prin oras purtand fuste si rochii – way to go girls! Sa dam mana cu mana si sa ne solidarizam importiva iernii canadiene care face praf din garderobele noastre, prin a o sfida iesind pe strada in tinute atragatoare!

Am iesit si astazi la o scurta sedinta de shopping in timpul orei mele de pranz, si am mers la un magazin de incaltaminte The Shoe Company aproape de jobul meu, dar n-am gasit nimic pe gustul meu. Dar am mers si la un alt magazin, Winners, si am cumparat aceste botine.


In seara asta eu si John am iesit la un restaurant (Friday night – date night!), si aveam de gand sa port o rochie neagra pe care am cumparat-o de sarbatori dar inca n-am apucat sa o port, pe care sa o accesorizez cu ciorapi grena, pantofi cu toc si layered jewelry la gat. Dar cand am ajuns acasa, John ajunsese deja si isi pregatea tinuta, ne era foame la toti trei, si avand in vedere ca nu ne mai retinea nimic in casa, am plecat imediat, asa ca nu m-am schimbat, ci am mers la restaurant in tinuta mea retro pe care am purtat-o si la serviciu. M-am gandit ca e un outfit destul de portivit ca sa fie day-to-evening, si destul de potrivit pentru a fi purtat seara la restaurant. What a heck, daca tot am purtat o tinuta elaborata azi, m-am gandit ca nu e o idee rea sa o valorific si pentru o iesire la restaurant.

Iar saptamana viitoare se pare ca vom avea parte de zile caldute aici la Toronto, si de-abia astept sa port si celelalte fuste pe care le-am cumparat de curand. Am facut un pact cu ele – voi urmari meteo si le voi purta in zilele mai calde ale saptamanii, ca sa-mi salvez reputatia de fata stilata pe care am avut-o pana anul trecut la serviciu, iar in zilele mai reci voi merge la gym. Asa ca daca e frig, stiti unde ma gasiti – la sala de sport.

Sa aveti un weekend cat mai frumos!

14 comments:

  1. This is such a chic and trendy pair of boots, I would definitely wear them

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for stopping by my dear.
      I'm glad you like the boots. :) Today I actually wore the black ones, the weather was good enough for them so I didn't have to leave home with my winter boots.
      I'm waiting for a drier and sunnier day to wear the leopard boots, because they are suede, and I don't want to take them in the rain.
      Have a lovely Sunday!

      Delete
  2. Of, si mie mi se intampla sa nu ies perioade lungi din blugi si colanti, mai ales cand vremea de afara ma demoralizeaza din buna dimineata. Dar oricum, -30 grade? OMG! Eu nu as iesi din casa o luna cuastfel de temperaturi :)). Vreau sa ninga in Romania, ca e prea lipsit de viata totul in natura, dar nu vreau atatea grade sub 0 :)).

    Te pup si bafta cu antrenamentele!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Lorena, bine ai venit pe blogul meu daca esti prima oara aici si multumesc pentru vizita. Azi a fost mai cald la Toronto, 8 grade cu plus, cel mai cald saptamana asta, si am iesit prin oras cu familia mea la cumparaturi la supermarket si alte cateva errands. A plouat azi, dar tot m-am bucurat pentru temperaturile mai ridicate, fata de -30 cat a fost luni (ce schimbari bruste de temperatura in doar 6 zile, nu-mi vine sa cred). Si bineinteles ca am profitat de ocazie sa aleg un outfit dragut, acum imi vine sa ma imbrac frumos si cand merg la minimarketul de cartier sau la benzinarie. :)))
      Cat priveste frigul, asta este, chiar daca e -30, nu pot sa nu ies din casa, trebuie sa merg la job, n-am de ales. :) Inainte de craciun am avut o furtuna de gheata la Toronto, gradinita copilului meu a fost inchisa, si atunci am lucrat de acasa. Dar altfel, indiferent de vreme, daca nu exista un motiv destul de serios sa lucrez de acasa cum ar fi gradinita inchisa sau cand nu merg trenurile, trebuie sa ies din casa.
      Te mai astept cu drag pe aici!

      Delete
  3. ti-am spus ca avem prieteni f buni in toronto, stiu de frigul de la voi, vorbim zilnic. imi plac leopardine. sa vina primavara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Stela, ma bucur sa te vad. Sa vina primavara! Eu una de-abia astept. :) Voi sunteti mai norocosi, am auzit ca anul acesta aveti o iarna mai blanda in Romania. Am avut si noi la Toronto o iarna neobisnuit de blanda acum 2 ani, dar vad ca nu se mai repeta norocul. Sa vedem cum va fi mai incolo, pana prin februarie-martie, sper sa nu mai avem vreo furtuna de gheata cum a fost de sarbatori. :)
      Ma bucur ca iti plac leopardinele. Sunt suede, si inca n-am apucat sa le port, le-am luat ieri, iar azi a plouat si n-am vrut sa le iau pe timp de ploaie. Sper saptamana viitoare sa le pot purta.
      Te pup si te mai astept pe aici!

      Delete
  4. Imi plac amandoua perechile, dar parca cele cu imprimeu leopard un pic mai mult :)

    http://www.asparklyhanger.blogspot.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine ai venit Anca pe blog si multumesc pentru vizita. Ma bucur ca iti plac botinele. :) Sa fiu sincera, si mie imi plac leopardinele mai mult, si de-abia astept sa le port cand vremea va fi mai uscata. Le-am luat si pe cele negre pentru zile mai mohorate, cand ploua etc., si pentru outfituri la care merg cel mai bine botine negre. Oricum, m-am gandit ca e bine sa am si o pereche negre. :)
      Te mai astept cu drag!

      Delete
  5. I am so grateful for your insightful comments. Have a great week ahead hun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're most welcome sweetheart, it's always nice to pay you a visit.
      Thank you too for always coming back and for supporting me.
      Have a great week ahead as well!

      Delete
  6. Doamne ce temperaturi, n-as putea sa traiesc in astfel de conditii, as fi total deprimata zilnic.
    Foarte faine botinele, imi plac ambele perechi.
    Dar ce m-ai pus la exercitiu de imaginatie tu :)). Nu poti sa-ti pozezi tinutele nici macar intr-o oglinda? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Federova pentru comentariu, ma bucur ca iti plac botinele.
      Cat despre poze, as putea sa le fac intr-o oglinda, e adevarat, numai ca stiu ca n-ar iesi ca lumea, n-ar avea niciun farmec, cu blitzul si cu aparatul care imi acopera fata, etc. Daca as face-o, as prefera sa o fac niste poze ca lumea, ca daca le pun pe blog, vreau sa le faca placere celor care le vor vedea. Trebuie sa ma gandesc la o solutie mai buna, adica sa gasesc pe cineva cat de cat "into this" care sa-mi faca poze. :))
      Te mai astept cu drag!

      Delete
  7. Foarte frumoase botinele, sa le porti cu multa placere :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!