Sunday, May 17, 2015

Refashion -- Blugi Donna Karan transformati

Aveam in garderoba acesti blugi mai vechi.
Sunt o pereche de blugi Donna Karan pe care i-am cumparat in 2008 de Boxing Day (26 decembrie), zi de mari reduceri in Canada. In acea perioada locuiam deja de doi ani si ceva in Canada, si in acel an a fost prima oara cand am iesit la cumparaturi de Boxing Day. Pana atunci nu fusesem tentata sa merg la shopping de Boxing Day, caci e o zi foarte aglomerata in magazinele din Canada, la fel ca Black Friday. Dar in acel an m-am gandit hai sa o fac si pe asta, sa vad cum e sa faci cumparaturi de Boxing Day. Din fericire, in acel an Boxing Day nu a fost chiar atat de aglomerat cum ma asteptam sa fie. In acea zi mi-am luat acesti blugi, dar si o alta pereche de blugi Donna Karan (pe care intre timp nu ii mai am, cred ca i-am donat la Value Village), o pereche de cizme de piele de iarna si o pereche de bocanci de iarna, si inca mai port ambele perechi de incaltaminte si acum, caci ambele sunt foarte rezistente si de buna calitate. Data urmatoare am mai mers la cumparaturi de Boxing Day doi ani mai tarziu, adica in 2010, dar a fost atat de aglomerat atunci, incat m-am lecuit pe veci si de atunci nu am mai mers.

Revin la blugii Donna Karan din povestea de refashioning de azi. Ceea ce nu-mi placea la ei era faptul ca erau o idee mai scurti decat lungimea mea preferata la blugi sau pantaloni. Atunci cand i-am cumparat, nu mi-am dat seama de acest lucru in cabina de proba, mi-am dat seama de acest neajuns de-abia cand i-am purtat prin oras prima oara. Si daca ii purtasem deja prin oras si le scosesem eticheta, n-am mai putut sa-i returnez, asa ca a trebuit sa ii adaptez garderobei mele asa cum erau. Daca ii purtam cu incaltaminte fara toc, sandale sau flats, erau ok, dar nu puteam sa-i port cu pantofi cu toc.

Ei bine, ii am de atat de multi ani si in mod firesc am apucat sa ma plictisesc de ei, si au acest inconvenient cu lungimea cracilor, hai la refashion cu voi! Daca tot nu-mi placea ca erau cam scurti, m-am hotarat sa-i tai si sa-i fac blugi capri. N-a fost un refashion complicat. Tot ce am facut este sa tai cracii, sa le cos un tiv nou, sa calc noul tiv, si gata blugii mei capri. Iata ce mi-a iesit.
Am purtat noii mei blugi capri Donna Karan in acest outfit la serviciu, dar i-am purtat si in alte combinatii (si in sfarsit am putut sa-i port cu cizme cu toc). Sa va spun si povestea camasii -- e o camasa Joseph Ribkoff, un designer canadian, si am descoperit aceasta camasa la Value Village acum cateva luni. Mi-a atras atentia pe raft imediat, si am stiut pe loc ca imi place si o vreau. Joseph Ribkoff nu este un designer ieftin, asa ca pentru mine a fost un bargain adevarat ca am gasit aceasta camasa. La mine la Whitby este un magazin in mall-ul nostru local unde se vand haine Joseph Ribkoff (rochii, bluze, camasi, fuste, etc.), iar preturile sunt cuprinse intre $100 si $400. Ghiciti cat am dat eu pe camasa mea -- $7! Am purtat-o si saptamana aceasta la serviciu, in combinatie cu o fusta neagra dreapta. Este facuta in Canada, si ma bucur pentru fiecare haina din garderoba mea care este fabricata in Canada. Acum, haine "made in Canada" gasesti doar la Value Village si la alte magazine thrift store, ca daca mergi la orice mall din Toronto, 90% din ce gasesti in magazinele mass-market si fast fashion sunt made in Bangladesh, Cambodia, Vietnam, India, China... yep.

Ce parere aveti de noii mei blugi capri? Va astept cu impresii si opinii! :)

Sa aveti o saptamana cat mai reusita!

Photo credit: Victoria West

10 comments:

  1. Au iesit foarte bine, nici nu mi-as fi dat seama ca au fost lungi. La fel am facut si eu cu o pereche de pantaloni care imi placeau foarte mult doar ca i-am ars din greseala cu fierul de calcat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Butterfly. :)
      Ma bucur ca ti-au placut!
      Ce pacat ca asa s-a intamplat cu acei pantaloni, cu fierul. :(
      Sa ai o saptamana grozava!

      Delete
  2. Mi se pare ca ai luat cea mai buna decizie in privinta lor. Am si eu niste pantaloni asemanatori, nu din acelasi material, dar albastri si lungime identica. I-am cumparat de la C&A. Are legatura cumva cu Canada firma asta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Nice, multumesc pentru vizita.
      Din cate stiu, C&A nu are legatura cu Canada, dar are magazine intr-un numar de tari din Europa.
      Te mai astept cu drag!

      Delete
  3. Nice post!

    Come by my page to check out my latest post!!!! xoxo

    www.ufbytaryn.com

    ReplyDelete
  4. Zici ca asa i-ai cumparat, imi plac cum iti vin. Camasa in schimb mi se pare ca adauga niste kilograme in plus, probabil ar fi venit mai vine daca dungile erau chiar drepte, dupa parerea mea.
    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Mihaela, ma bucur ca iti plac. :) Asa imi zice si sotul, ca nu-si da seama cand ceva e reconditionat de mine, crede ca asa am cumparat acea haina de la magazin. :)
      Sa ai un weekend fain!

      Delete
  5. ti au iesit foarte bine! am si eu o pereche de jeans DKNY si ii iubesc tare mult!

    ReplyDelete

Thank you for your comments!