Saturday, June 04, 2016

Garage Sale

In decursul acestei saptamani am observat afise prin cartier ca doua familii, vecini de-ai mei, organizeaza garage sale in aceasta sambata, si mi-am facut o nota mentala sa trec si eu pe la garage sale-urile lor sa vad daca gasesc ceva interesant. Vecina mea de peste drum tocmai a vandut casa, se va muta intr-un bloc cu apartamente saptamana viitoare si a organizat acest garage sale ca sa nu care chiar toate lucrurile de care nu mai are nevoie la noua ei locuinta; iar despre cealalta familie, la cateva case distanta, nu sunt la curent daca au vandut casa; cred ca au decis sa faca acest garage sale ca sa mai faca ordine prin lucrurile lor, si sa le sorteze pe acelea de care nu mai au nevoie.

N-am mai fost niciodata la un garage sale. Din cand in cand, mai ales in lunile de vara, mai vedeam cate un afis prin cartier ca cineva organizeaza un garage sale in timpul weekendului; dar niciodata nu mi-am facut timp sa merg la unul. In acelasi timp, eram curioasa despre cum se desfasoara un garage sale, ce fel de comori poti sa gasesti acolo, insusi caracterul imprevizibil al evenimentului este ceea ce te atrage cel mai mult la un garage sale, nu-i asa? Asa ca m-am hotarat sa merg astazi la cele doua familii si la sale-urile lor atunci cand am vazut afisele prin cartier.

Dimineata am si inceput sa observ ca lumea din cartier este curioasa in privinta celor doua garage sale-uri. Vedeam cum masinile incetinesc atunci cad treceau pe langa casa vecinei mele de peste drum, si opreau ca sa vada sale-ul, coborau din masina, traversau sa vina in curtea vecinei sa frunzareasca prin obiecte. Unii cumparau, altii nu. Dupa micul dejun am iesit si eu din casa, sa vad daca imi place ceva la cele doua garage sale-uri.

Prima oara am mers la cei de vizavi, mai aproape de mine. Aveau carti, filme, jucarii, vesela, obiecte de décor, obiecte de uz casnic. Aveau si cateva bijuterii, dar erau foarte uzate si nu m-au atras. In acelasi timp, gandul care mi-a persistat in minte cat timp am petrecut acolo cu doamna respectiva, in timp ce ma uitam printre lucruri, este ca un astfel de garage sale este foarte personal. Toate acele lucruri – carti, filme, bijuterii, vesela, obiecte de décor, obiecte de uz casnic, sunt exptrem de personale si incarcate de povesti de familie, ceea ce am simtit ca imi ingreuneaza rasfoitul si selectatul unor obiecte pe care mi-ar fi placut acum sa le primesc in viata mea. Pana la urma le-am ales pe acestea, care au costat in total $7 – o nimica toata.
O vaza, un platou pentru snacks-uri (alune etc.), un set de pahare de martini, o jucarie de plush, o carte, si trei filme – colectia Harry Potter, Cinderella si Alice in Wonderland. Toate arata bine si sunt in stare buna. Ma rog, am ales si eu dintre lucrurile care aratau mai bine, ca nu toate erau in stare impecabila. Obiectele de vesela, adica vaza, platoul de snacks-uri si paharele de martini par a fi fost foarte putin utilizate, sau chiar noi. Platoul de snacks-uri provine de la HomeSense, unde se vand obiecte de décor fancy, inca mai are eticheta pe fund, a costat $9.99, si eu am dat pe el 50 de centi. Cand eram acolo si selectam printre lucruri, nu m-am uitat cu atentie la modelul platoului; dar de-abia acasa am observant ca are model de Craciun – fulgi de zapada. Anul trecut am fost gazda petrecerii de Craciun, si daca voi gazdui petrecerea de Craciun si anul acesta, voi putea folosi acest platou la petrecere. Dar cine spune ca nu voi putea sa-l folosesc si in restul anului? Sigur ca poate sta pe masa mea din living cu alune si alte snacks-uri si acum, nu doar in decembrie.

Pahare de martini nu aveam in casa, asa ca acestea imi vor fi de folos. Paharele de martini fac parte din acele lucruri pe care ti le doresti sa le ai in casa sau in bucatarie, dar niciodata nu apuci sa ti le cumperi; si daca cineva iti face un asemenea cadou, super. Pentru mine a fost the next best thing – nu mi-am facut niciodata timp sa-mi cumpar pahare de martini, nu le-am pus niciodata pe lista de prioritati, pentru ca tot timpul aveam alte prioritati cand mergeam la cumparaturi; s-a intamplat ca niciun prieten nu mi-a luat vreodata pahare de martini cadou; dar uite ca le-am gasit la acest garage sale, si in felul acesta am rezolvat o problema pe care o aveam in bucatarie. Si m-au costat wow – doar $1.

Jucaria, pe care am luat-o pentru Alex, este si ea in stare foarte buna, poate chiar noua, pare ca niciun copil niciodata nu apucat sa se joace cu ea. Mi-a dat-o gratis. :)

Colectia de filme Harry Potter m-a costat $3, si cuprinde primele 6 filme din serie. Nici nu stiu cate filme sunt in intreaga serie Harry Potter – zece? Ei, acum le am pe primele 6. Cand a inceput aceasta serie de filme, prin 2000 sau la inceputul anilor 2000, m-am uitat doar la primele doua, dupa aia mi-am pierdut interesul pentru Harry Potter si le-am pierdut sirul. N-am fost neaparat un fan inrait Harry Potter de-a lungul celor 10 filme sau cate sunt, si n-am citit niciodata nicio carte Harry Potter. Dar m-am gandit ca mi-ar placea sa am aceste filme in colectie; mai ales pentru Alex care le poate viziona atat acasa, cat si in timpul lungilor noastre calatorii din timpul verii, mai ales ca acum a inceput sezonul estival, si chiar ne facem planuri sa iesim cu RV-ul pe malul lacului Georgian Bay weekendul viitor. Din aceleasi considerente am ales si celelalte doua filme, Cinderella si Alice in Tara Minunilor, si fiecare din ele m-a costat cate un dolar.

Iar cartulia – Sisters, am rafsoit-o, e o carte din aia quirky, ganduri frumoase despre si pentru surori, m-am gandit ca mi-ar placea sa am o astfel de carte. Am o sora mai mare, suntem foarte apropiate, si de cand am plecat in Canada, am incercat sa compensez distanta fizica mare dintre noi prin a fi mai apropiate emotional. Cand am vazut cartulia, m-am gandit imediat la sora mea si am luat-o. Am dat pe ea 25 centi.

Ceva mai tarziu am mers si la cealalta familie care a facut garage sale, la cateva case distanta de-a lungul strazii. M-am uitat cat m-am uitat printre lucruri, nu m-a atras nimic in mod deosebit, nici nu erau intr-o stare foarte buna, si pana la urma am ales o agenda, si un roman de dragoste din seria Harlequin.
Agenda este de fapt un calendar pentru zile importante, cum ar fi zile de nastere si aniversari pe care vrei sa le tii minte, si sa ti le notezi intr-o astfel de agenda, pentru cei care nu au memoria buna la zile de nastere si aniversari. :) Eu de fapt nu ma confrunt cu aceasta problema, chiar am o memorie buna cand vine vorba de zile de nastere si aniversari, tin minte toate zilele de nastere ale persoanelor dragi din viata mea, familie, prieteni si cativa colegi, si de cele mai multe ori n-am nevoie de un Facebook reminder ca sa tin minte zilele de nastere ale celor mai importante persoane din viata mea. Dar am vazut aceasta agenda acolo, mi-a placut si m-am hotarat sa o iau. Este structurata pe luni si zile, si iata cum arata o pagina a acestei agende, pe care sa-ti notezi zile importate.
Iar cat priveste cartea, rasfoind printre carti acolo la acest garage sale, ma gandeam ca trebuie ca au trecut vreo 15 ani cel putin de cand am citit un roman de dragoste ultima oara. Niciodata n-am fost fan Sandra Brown (am citit o singura carte de-a ei, cand aveam 18 ani), si am citit cateva carti din acestea siropoase de dragoste in timpul liceului si facultatii, dupa aia m-am orientat spre alte genuri literare. Am selectat aceasta carte “for the sake of the old times”, si am dat 50 de centi pe ambele, cartea si agenda.

Am fost surprinsa sa descopar preturi chiar atat de mici la un garage sale. Stiam ca vanzatorii vor cere putin pentru fiecare din acele obiecte, dar nu ma asteptam sa ceara chiar atat de putin. Paharele de martini de exemplu sunt un adevarat bargain pentru mine, doar $1, si in stare atat de buna. Filmele la fel, $1 fiecare, si $3 pentru colectia Harry Potter – super. Dar asta si pentru ca, dupa cum spuneam, n-am mai fost niciodata la un garage sale, si nu stiam pe deplin la ce sa ma astept. Rasfoind printre lucruri acolo, la cele doua garage sale-uri la care am fost azi, mi-am dat seama ca cei care le organizeaza nu vor mai mult de un dolar pe majoritatea din acele lucruri dintr-un motiv foarte practic – sunt lucruri de care ei nu mai au nevoie, ca se muta, ca nu vor sa le ia la noua locuinta, si vor doar sa atraga cumparatori, si sa nu sperie potentialii cumparatori cu preturi mai mari decat acestia ar fi dispusi sa plateasca. Un garage sale nu il faci ca sa castigi bani, ci pur si simplu ca sa-ti faci ordine in casa, in lucruri, sa revizuiesti ce vrei sa pastrezi si ce nu, si sa dai o a doua viata acelor obiecte de care nu mai ai nevoie, iar pretul ala de un dolar este eminamente simbolic.

Sa aveti un weekend grozav!

Photo credit: Victoria West

8 comments:

  1. Ce super, mi se par tare interesante aceste sale-uri, cred ca m-as duce la fiecare :) am eu ceva aparte...nu știu exact ce.
    Superba jucăria ☺...încă ma atrag lucrurile de plush
    www.alinapink.ro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Alina pentru vizita si comentariu, ma bucur sa te vad. :)
      Mie mi-a placut experienta, dupa cum spuneam a fost prima oara pentru mine, si de-acum inainte m-am hotarat sa merg de fiecare data cand am ocazia, cand mai vad afise de garage sale la mine in cartier sau prin apropiere.
      Sa ai un weekend frumos!
      Xoxo,

      Delete
  2. mi-ar placea sa se organizeze si la noi asa ceva, zau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Coco, ma bucur sa te vad, scuze ca iti raspund atat de tarziu.
      Dar sa stii ca am mai auzit prin Romania de yard sale-uri. Nu stiu la Constanta sau prin alte orase, dar la Bucuresti sigur. Bine, cum a fost la mine in cartier e ceva foarte personal, organizat de o familie care a vandut casa si se muta, iar la Bucuresti, dupa cum am mai vazut pe FB, mai multa lume organizeaza yard sale-uri din astea impreuna, si deci e ceva mai elegant, mai bine organizat, cu un numar mai mare de obiecte din care poti alege etc. Trebuie doar sa fii atenta cand apar anunturi, le vad pe FB mai mereu.
      Te mai astept cu drag si sa ai o zi frumoasa!

      Delete
  3. Replies
    1. Thanks Suvarna for stopping by and for leaving a comment, please come again. :)
      It was a garage sale in my neighborhood, and I scored those goodies. :)

      Delete
  4. Cred ca am descoperit garage & yard sales relativ tarziu
    Nu-mi amintesc sa fi dat mare atentie in primii ani ai mei in SUA. Exista chiar și o aplicatie pt telefon care iti arata toate aceste garage sales in apropiere de tine. Imi plac cele de genul neighborhood yard sales, de obicei in "subdivisions" unde toată lumea își scoate "vechiturile" la vanzare si asa ai mai multe optiuni si ai de unde alege. Dar de departe preferatele mele sunt "estate sales". In aceste cazuri, toate obiectele din casa sunt de vanzare (de obicei si casa in sine este de vanzare) si sunt aproape toate case foarte scumpe si elegante, cu mobila scumpa, obiecte de arta, vintage, antichitati etc, stranse de peste 50 de ani. E ca și cum ai merge la muzeu, insa gratis 😊 Am avut ocazia sa vad case superbe, unele cu adevărat unice si sa descopar tot felul de comori. Ultima data am fost la o astfel de sale in ultima zi de vanzare si pentru ca vroiau sa scape de tot ce rămăsese în casă, totul era redus cu 75% fata de preturile din prima zi. Am gasit niște rame foto superbe la 25c bucata si o esarfa Oscar de la Renta tot la 25c!! Iar de curand la un garage sale soacra mea a cumpărat niște scaune și urma sa le ridice peste câteva ore. Când am ajuns acolo, domnul respectiv ne-a spus ca are câteva cutii de lucruri pe care le va duce la Goodwil sa le doneze și că ne putem uita dacă vrem. Si uite asa m-am făcut cu o oglinda vintage cu o rama superba, un set de ceai f fain si 2 sfesnice de lumanari. Deci Im a big fan 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Roxy, ma bucur foarte mult sa te vad, si ca de obicei, mi-a facut placere sa-ti citesc comentariul. N-am fost niciodata la un estate sale, dar mi-ar placea foarte mult, sunt convinsa ca se pot gasi niste comori grozave la un estate sale. Daca vreodata am ocazia sa merg, nu ratez cu siguranta. :))) Pentru mine garage sale-ul asta a fost o experienta noua, si voi mai merge pe viitor cand mai aflu de unul.

      O alta experienta pe care as vrea sa o incerc este swap party. La Toronto se mai fac, dar nu stiu de multi care fac, stiam de un website care organizeaza, dar grupul respectiv n-a mai organizat un swap party de vreo doi ani. As vrea sa vad cum este.

      Te mai astept cu drag!
      Xoxo,

      Delete

Thank you for your comments!