Thursday, June 30, 2016

Shopping in Bowmanville

Bridesmaid Dresses London
De curand am petrecut o dupa-amiaza la Bowmanville, unde am facut o iesire cam la fel ca si cea de la Courtice, despre care va spuneam in articolul meu precedent. Am scris mai detaliat despre vizita mea la Bowmanville in cel mai recent articol de pe blogul meu Tango, daca vreti sa vedeti in ce fel m-a impresionat micul oras vecin cu Courtice.

Ceea ce mi-a placut cel mai mult din tot ce am vazut la Bowmanville in acea zi au fost magazinele foarte dragute si chic, aflate de-a lungul strazii principale a orasului, King Street, si toate decorate foarte fain, cu mult gust – magazine de haine, home decor, cadouri, produse handmade. Mi-a trecut prin cap ca daca as locui la Bowmanville, nici nu as mai fi tentata sa merg la cumparaturi la mall-urile mari din Toronto, cum ar fi Toronto Eaton Centre, Fairview Mall sau Yorkdale Mall unde mi-am facut veacul toti anii acestia de cand locuiesc in Canada, si care mi-au papat mii de dolari pana acum. Mi-am dat seama ca as fi foarte incantata sa imi fac cumparaturile in aceste magazine cochete de-a lungul strazii King din Bowmanville, iar un alt mare avantaj ar fi fost ca as fi sustinut business-uri locale, economia locala, decat sa sustin marile lanturi internationale cum ar fi Zara, Mango, H&M and the likes, care vand la marile malluri din Toronto.

Am intrat in toate acele magazine din centrul orasului de-a lungul strazii King, caci find atat de dragute si cochete, mi-au placut toate si am acordat cateva minute fiecaruia din ele. In unul din aceste magazine mi-am luat un sapun handmade, cu arome marine – sunt topita dupa sapunuri naturale handmade. Am reusit sa fac poze intr-un alt magazin in care am intrat, pe care as vrea sa vi le arat mai jos. Magazinul respectiv, care se numeste Jake’s, avea doua etaje, si am facut aceste poze la etajul al doilea, profitand de un moment cand eram singura la etaj si nu m-a vazut nimeni.
Am descoperit si magazine thrift la Bowmanville, cum ar fi un magazin Saint Vincent de Paul. Pana acum doar am auzit de acest lant de magazine, dar n-am avut ocazia sa intru sau sa cumpar in niciu unul, si nu cunosteam niciun magazin Saint Vincent de Paul. Si daca eram la Bowmanville si l-am vazut pe strada, am intrat. Nu este la fel de mare ca magazinele Value Village care este preferatul meu si cu care sunt obisnuita, iar selectia de la Saint Vincent de Paul este mult mai restransa decat la Value Village; pobabil pentru ca mai putini oameni stiu de Saint Vincent de Paul si mai putine donatii de haine si alte lucruri ajung la acest magazin. M-am uitat printre rafturi, si pana la urma m-am oprit la raftul cu carti. M-am ales cu doua carti, una despre Printesa Diana si una despre nunta regala a printului Andrew a Mari Britanii cu Sarah Ferguson care a avut loc in 1986 (cei doi au divortat in 1996). Anul acesta mi-am propus sa nu mai cumpar haine, si daca nu mai cumpar haine, cumpar carti cu duiumul, mda… Se pare ca nu pot sa renunt la cumparaturi, dupa cate realizez; n-am renuntat de tot la shopping, ci doar l-am inlocuit cu o alta forma de shopping; dar asta deja e o alta discutie pe care o las pentru o alta ocazie.

Am mai vazut si alte magazine thrift in Bowmanville, atat independente, cat si din alte lanturi, si anume un Salvation Army (am intrat sa arunc o privire, si o comoara pe care am gasit-o acolo a fost un cardholder Louis Vuitton), si un Bibles for Missions. Cam la fel si cu Bibles for Missions – am auzit de acest lant de magazine thrift, dar n-am mers la unul niciodata, caci nu sunt la fel de numeroase ca Value Village, si nu am unul aproape de casa mea. Nu am intrat insa la cel din Bowmanville, avand in vedere ca deja petrecusem o bucata de timp la Saint Vincent de Paul si Salvation Army.

Revening la siragul de magazine de pe strada King din Bowmanville, unul dintre ele care mi-a placut in mod deosebit a fost un magazin care se numeste Turquoise, unde am vazut niste rochii si fuste grozave, cu niste imprimeuri vesele, de vara, care mi-au luat ochii. A doua zi am descoperit ca un alt magazin Turquoise, detinut de aceiasi proprietari, exista si in centrul Whitby-ului.

In urma acestei iesiri la Bowmanville am ramas salivand dupa magazinele acelea atat de cochete si dragute din centrul orasului; mai ca as fi tentata sa merg acolo la shopping data viitoare, in loc sa mai merg la mall. Si mai ca as fi tentata sa merg sa-mi cumpar una din rochiile acelea superbe pe care le-am vazut la magazinul Turquoise, chit ca mi-am propus sa o raresc cu shoppingul si sa nu mai cumpar haine anul acesta.

Photo credit: Victoria West

11 comments:

  1. Faina rochia cu dantela si cea cu buline de langa. Ultima comanda a fost cred ca luna trecuta sau si mai tarziu cand am schimbat niste tricouri pe care le-am scos din uz. Doar chestii necesare. La dulciuri imi mai fac de cap.
    Mi-ar placea sa ma plimb prin magazine cu lucruri vechi.
    Zi faina si weekend cat mai placut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Mihaela, ma bucur sa te vad si multumesc pentru vizita.
      Vorbind de magazine cu lucruri vechi, azi vreau sa merg la un targ de antichitati. :)
      Sa ai si tu un weekend cat mai placut!

      Delete
  2. Ooo ce mult imi plac articolele tale, avem ce invata. Un week-end cat mai placut iti doresc

    Te pup , de la Braila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc foarte mult Violeta, ma bucur enorm ca iti plac articolele tale, iar daca le gasesti folositoare, ma bucur si mai mult! :)
      Te pup si eu, si sa ai un weekend minunat!

      Delete
  3. Nice places!
    http://stargazershia.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Alice, thanks for stopping by, great seeing you.
      Please come again. :)
      Enjoy your weekend!
      Xoxo,

      Delete
  4. Hi Mayita, welcome to my blog if this is your first time here, and thank you for your comment.
    Yes I would like us to follow each other, I'll check out your blog.
    Cheers,

    ReplyDelete
  5. great post http://bysinkj.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Luda for stopping by and for leaving a comment, nice seeing you. :)
      Enjoy your weekend!
      Xoxo,

      Delete
  6. imi plac tare mult chestiile cu dungi...si vara merg perfect cele alb albastru!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De acord Coco, si mie imi place combinatia alb-albastru. :)
      Sa ai o saptamana grozava!

      Delete

Thank you for your comments!